Pris: 5 195 000 kr / bud

Pris per kvm: 81 172 kr

Avgift: 2 138 kr / mån

Boarea: 64 kvm

Antal rum: 2 rum och kök

Våning: 3 av 3

Budgivning pågår

Bud Budgivare Datum Tid

Interiör

Attraktivt belägen mitt i kulturens högborg, Mosebacke, finner ni denna tvåa högst upp i fastighet anno 1892. Synnerligen trivsam sekelskiftesdröm med eleganta originaldetaljer som vacker stuckatur, generös takhöjd, trägolv, takrosetter och inte minst en fungerande kakelugn. Spatiöst sällskapsrum med två stora fönster som ger ett härligt ljusinsläpp. Här är lätt att möblera och få plats med både soffgrupp och matbord. Luftigt kök med gedigna arbetsytor ovan bänkskiva i carrara marmor och rostfritt stål. Här finns samtliga maskinella bekvämligheter med utsökt gasspis. Harmoniskt och rofyllt sovrum med gott om plats för dubbelsäng och förvaring. Här finns även utgången till lägenhetens balkong. Badrum med WC, dusch och handfat. Möjligheten finns att ha separat badrum och WC, se alternativ planlösning. Välkomnande hall med bra förvarings- och avhängningsmöjligheter. Ett hem att trivas i!

Förening

Brf Kejsaren är en så kallad äkta förening som förvärvade fastigheten 1980 samma år som föreningen bildades. I föreningen finns det 29 st lägenheter som alla upplåts med bostadsrätt och 1 lokal med hyresrätt. Juridisk person godkänns inte som ägare. TV och bredband levereras av Com Hem, avtal tecknas enskilt av respektive medlem. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av aktuellt prisbasbelopp  samt en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet, som debiteras köparen. Lägenheten är pantsatt.

Lägenheten disponerar över två stora vindsförråd.

För mer information se bilagda dokument.

Fastighet

Föreningen äger och förvaltar fastigheten Kejsaren 22 med byggår 1892. Fastigheten har adresserna Svartensgatan 8 A och Svartensgatan 8 B med en total byggnadsyta om 1839 kvm, varav 1712 kvm utgör lägenhetsyta och 127 kvm lokalyta. Föreningen tillhandahåller en gemensamhetslokal, härlig innergård, tvättstuga med stort torkrum, bastu, barnvagns- och cykelparkering.

Renovering i urval;

2004 Stambyte
2008 Energideklaration
2008 Balkongbyggen
2013 Renovering stora gården
2013-2014 Renovering bastu & renovering av lilla gården

Framgent har föreningen planerat en fönsterrenovering samt renovering av innergården och lanterninerna, ekonomiska medel finns avsatta i kassan för det. Diskussioner i styrelsen har förts om att exploatera råvindarna, inget beslut fattat ännu.

Dokument:

Mer fakta

Adress: Svartensgatan 8 B

Pris: 5 195 000 kr

Avgift: 2 138 kr/mån

Avgiften inkluderar: Värme, Vatten, Kabel-TV (Basutbud)

Antal rum: 2

Boarea: 64 kvm enligt uppmätning

Våning: 3 av 3

Hiss: Nej

Lägenhetsnr Brf: 23

Lägenhetsnr LMV: 1302

Andelstal: 3.5631 %

Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet

Byggnadsår: 1892

Tv-Internet: Com hem

Se mer