Pris: 5 195 000 kr / bud

Pris per kvm: 89 569 kr

Avgift: 1 698 kr / mån

Boarea: 58 kvm

Antal rum: 2 rum och kök

Våning: 1/2 av 5

Interiör

Nu saluförs denna underbara och ljusa sekelskiftestvåa attraktivt belägen på lugna Rådmansgatan, intill Danderydsplan. Här erbjuds både en pampig kakelugn (fungerande), balkong mot mysig innegård och alla fina originaldetaljer från byggnaden (anno 1891) bevarade, så som vackra furutiljor, stuckaturer, pardörrar, takrosetter, höga golvsocklar och välvda fönster. Lägenheten är i genomgående toppskick, med renoverade ytskikt och ett stilfullt kök i gråa toner.

Välkomnande entré med gott om plats för förvaring och avhängning i bevarad nisch. Det finns även en stor klädkammare och takhöjden utnyttjas för mer förvaring. Stort, härligt vardagsrum med pampig kakelugn, som det går bra att elda i. Här skänker två välvda fönster massa ljus och det går enkelt att möblera med soffdel, matgrupp och TV-möbel. Stilfullt kök i sober grå ton med bänk i carraramarmor och blandare från Tapwell, som är maskinellt utrustat med diskmaskin, ugn med induktionshäll, integrerad kyl och frys samt gott om förvaring i skåp och skafferi. Från köket leder utgång till den soliga balkongen som ligger ut mot den trevliga innegården. Stort sovrum med plats för dubbelsäng och en klädkammare intill. Helkaklat badrum/WC med separat dusch.

Belägen på eftersökta och lugna delen av Rådmansgatan där Östermalm möter Lärkstaden med dagis, skolor, restauranger och livsmedelsbutiker tätt intill. Bra matbutik samt stort SATS gym runt hörnet. Goda kommunikationer i närheten i form av tunnelbana (Tekniska Högskolan), innerstadsbussar samt Roslagsbanan och natursköna områdena i Lill-Jansskogen och Humlegården. Längre ner på gatan ligger nyöppnade Mr Cake, där stans bästa bakverk finns. Lugn gata där det är väldigt lätt att hitta parkering, samma sak på Valhallavägen intill. Solid förening i representativ fastighet. Hjärtligt välkomna på visning! 

Förening

BF Heimdal nr 3 u.p.a är en äkta förening som bildades 1919. Föreningen äger marken. Föreningen består av 12 lägenheter som upplåts med bostadsrätt, samt 1 lokal. Föreningen accepterar inte juridisk person. Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av aktuellt prisbasbelopp (debiteras köpare), samt 1% av aktuellt prisbasbelopp i pantsättningsavgift (per pant). 

Välskött och stabil förening med låg belåning och oförändrade avgifter sedan många år tillbaka. Det finns inga beslut om kommande avgiftsförändringar (kontrollerat 5/4-18). 

Fastighet

Solid förening i välskött och pampig fastighet anno 1891 med väl dokumenterad renoveringshistorik. I föreningen finns gemensamt en fräsch, fullutrustad tvättstuga och cykelförråd. På den trevliga innergården finns en uteplats med utemöbler & grillmöjligheter, cykelställ och i ett separat hus på gården finns ett barnvagnsrum. Stammarna är bytta i aktuell lägenhet och byts partiellt i föreningen. Föreningen är ansluten till ComHem. Det finns inga beslut om kommande renoveringar (kontrollerat 5/4-18).

Dokument:

Mer fakta

Adress: Rådmansgatan 3

Pris: 5 195 000 kr

Avgift: 1 698 kr/mån

Avgiften inkluderar: Värme, Vatten

Antal rum: 2

Boarea: 58 kvm enligt föreningens information

Våning: 1/2 av 5

Hiss: Ja

Lägenhetsnr Brf: 02

Lägenhetsnr LMV: 1002

Andelstal: 5.310000 %

Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet

Byggnadsår: 1891

Tv-Internet: ComHem

Uppvärmning: Fjärrvärme

Se mer