Pris: 6 995 000 kr / bud

Pris per kvm: 83 274 kr

Avgift: 1 825 kr / mån

Boarea: 84 kvm

Antal rum: 3 rum och kök

Våning: 2 av 6

Budgivning pågår

Bud Budgivare Datum Tid

Interiör

Synnerligen tilltalande och väldisponerad lägenhet fylld med sekelskiftesattribut i magnifik fastighet (anno 1907) med idylliskt läge invid Tegnérlunden. Inbjudande sällskapsrum med härligt ljusinsläpp från tre stora fönster i fil som lever i symbios med dekorativa fönsternischer, fungerande kakelugn, takdekoration och genomgående trägolv med furutiljor. Generöst med yta för såväl större soffgrupp som matsalsdel i öppen planlösning. Kakelugn anno byggnadsåret står ädelt i rummets hörn och förstärker sekelskifteskänslan och ger ett varmt intryck. Rogivande sovrum mot innergård med en hel vägg fylld av garderober samt plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang. Stilrent kök i vit kulör med excpetionellt bra förvaring samt vitvaror från Gaggenau och en trevlig vinkyl. Köket ger plats för matbord om 2-6 personer. Välkomnande hall med stora garderober för bra förvaring. Helkaklat badrum (renoverat 2016) med takdusch i kromat utförande, duschvägg med sittpall, kromad handdukstork samt infällda spotlights, vägghängd WC samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Gäst WC intill hallen.
Se alternativ planlösning för en modernisering med två sovrum mot innergård samt kök och vardagsrum i en öppen planlösning.

På Tegnérgatan är det svårt att inte trivas. Angränsande till fastigheten finnes lummiga Tegnérlunden som erbjuder såväl lek för de små runt plaskdammen som utgör dammens slut som historia för de äldre i form av statyer av både August Strindberg och Astid Lindgren. När klockan slår middagstid och kylen ekar tom har ni ett par steg ner för Tegnérgatan er räddning. Här befinner sig Vasastans klassikern Rolfs kök med sin familjära, trivsamma känsla och generösa öppetider som passar för både lunchmöte och middag med vänner. Ett par steg norrut längs Drottninggatan finnes den erkända köttrestaurangen Grill som även erbjuder en utsökt deli på Tegnérgatan i Köttmästarn. 

Förening

Brf Vingråen 34 är en så kallad äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten 1920. Föreningen består av 18 lägenheter som upplåts med bostadsrätt och fyra lokaler med hyresrätt. Kabel-TV levereras av Com Hem där basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband har installerats av Stockholms stadsnät och fiberavgiften ingår i månadsavgiften, lägenhetsinnehavarane står själv för modem och Wi-Fi. Föreningen har en mycket stark ekonomi med låg belåning (1878kr/kvm) och bra rörelseintäkter från de fyra uthyrda lokalerna. Överlåtelseavgift betalas av säljare och pantsättningsavgift betalas av köpare.

För närvarande finns inga planerade avgiftsförändringar.

Lägenheten disponerar två källarförråd.

För mer information se bilagda dokument.

Fastighet

Föreningen äger och förvaltar fastigheten Vingråen 34 med byggår 1907. På fastigheten finns ett bostadshus med adress Tegnérgatan 45 som har en total bostadsyta om 2805 kvm. Föreningen tillhandahåller en möblerad innergård samt ett cykelförråd.

Renovering i urval;
1995 Stambyte
2002 Fasad
2002 Tak
2008 Hiss
2017 Ny portelefon
2017 Fiber

Dokument:

Mer fakta

Adress: Tegnérgatan 45A

Pris: 6 995 000 kr

Avgift: 1 825 kr/mån

Avgiften inkluderar: Värme, Vatten, Kabel-TV, bredband

Antal rum: 3

Boarea: 84 kvm

Våning: 2 av 6

Hiss: Nej

Lägenhetsnr Brf: A-1201

Lägenhetsnr LMV: 1201

Andelstal: 2.41700 %

Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet

Byggnadsår: 1907

Se mer