Pris: 8 695 000 kr / bud

Pris per kvm: 89 639 kr

Avgift: 3 027 kr / mån

Boarea: 97 kvm

Antal rum: 4 rum och kök

Våning: 1 av 5

Budgivning pågår

Bud Budgivare Datum Tid

Interiör

Med ett fritt och ljust läge vid Ellen Keys park ligger denna representativa och vackra lägenhet i grann jugendfastighet. Här ges bevis på en svunnen tid med många bevarade originalattribut som genomgående smyckar samtliga rum som får sin egen karaktär. Generöst sällskapsrum med bröstpanel, dekorativa vägglister och tilltagen takhöjd samt magnifik, lummig, utblick. Kök och sovrum mot härlig innergård. Förening med mycket god ekonomi och åtta garageplatser.

Praktfull hall som skapar ett trevligt välkomnande. Spatiöst sällskapsrum i fil till matsal med stora fönster som vetter med Birger Jarlsgatan mot Svenska Balettakademin. Vackert dekorerad med tidstypiska attribut som djupa fönsternischer, taklister och bröstpanel. Bedårande matsal som ger plats för 8-10 personer. I anslutning till matsalen finns klädkammare och wc. Rymligt kök med gott om förvaring och arbetsytor samt matbord. Rogivande sovrum mot den lugna innergården med stor garderob. Lägenheten kan med enkelhet göras om för fler sovrum, se alternativa planlösningar.

Här bor du i gränslandet mellan klassiska, lugna Östermalm och vackra Vasastan med mer liv och rörelse. Från denna del av Birger Jarlsgatan når du såväl Odengatan som Stureplan på några fåtal minuters promenad. På Roslagsgatan ligger omtalade och nyöppnade restaurang Kale & Crave, en oas för den grönkålsälskande. Invid hittar du dess motsvarighet Babette med sina fantastiska sparsmakade pizzor och underbara miljö med fåtal sittplatser för intim känsla. Oavsett hur kosthållningen ser ut håller SATS Spårvagnshallarna öppet varje dag för att både erbjuda klassisk träning eller populära klasser som exempelvis Hot Mojo i häftig miljö. 

Förening

Brf Smeden 2 är en s.k. äkta bostadsrättsförening som bildades 1980. I föreningen finn 28 lägenheter som alla upplåts med bostadsrätt och fyra lokaler med hyresrätt. Juridisk person godkänns ej som köpare. Kabel-TV och bredband levereras genom Com Hem varav grundutbud för kabel-tv ingår i angiven avgift. Ytterligare kanalpaket och abonnemang för bredband tecknas och bekostas enskilt av respektive medlem. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av aktuellt prisbasbelopp och pantsättningsavgift om 1 % av aktuellt prisbasbelopp. Båda debiteras köparen.
Lägenheten disponerar ett källarförråd.

För närvarande finns inga planerade avgiftsförändringar.

För mer information se bilagda dokument.

Fastighet

Föreningen äger och förvaltar fastigheten smeden 2 med byggår 1913. På fastigheten finns ett bostadshus med adress Birger Jarlsgatan 65 och Kungstensgatan 10 som har en total bostadsyta om 2973 kvm och total lokalyta om 888 kvm. Föreningens medlemmar disponerar gemensamt en idyllisk innergård med utemöbler, barnvagnsrum i entréplan, vackra vädringsbalkonger mellan våningsplanen och tvättstuga samt ett garage. Garaget har åtta platser till dessa gäller separat kö, platserna kostar 3000kr/månad. 

Renovering i urval;
1984 El stigar
2002 Stambyte
2002 Hiss
2006 Fjärrvärme
2012 Ny general-el
2013 Vädringsbalkonger
2015 Trapphus
2017 Ny takplåt

Framgent har föreningen inga planer på nya underhåll. 

Dokument:

Mer fakta

Adress: Birger Jarlsgatan 65 B

Pris: 8 695 000 kr

Avgift: 3 027 kr/mån

Avgiften inkluderar: Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud)

Antal rum: 4

Boarea: 97 kvm enligt uppmätning

Våning: 1 av 5

Hiss: Ja

Lägenhetsnr Brf: B65102

Lägenhetsnr LMV: 1101

Andelstal: 3.03430 %

Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet

Byggnadsår: 1913

Se mer