Pris: 3 595 000 kr / bud

Pris per kvm: 85 595 kr

Avgift: 1 929 kr / mån

Boarea: 42 kvm

Antal rum: 2 rum och kök

Våning: 3 av 4

Interiör

Nu saluförs denna underbara minitvåa belägen i idylliska Röda Bergen i Vasastan. Här möter klassiskt 20-tal vacker och modern stil och varenda kvadratmeter nyttjas på bästa sätt. Här erbjuds en öppen och social planlösning, i en ljus lägenhet med park-utsikt och mysigt läge. Perfekt för såväl singeln som paret!

Välkomnande hall med plats för avhängning, samt en rymlig klädkammare med tvättmaskin. Underbar planlösning med kök och vardagsrum i öppen planlösning. I vardagsrumsdelen går det bra att möblera med både soffgrupp och TV-möbel. Smakfullt kök i gråa toner med gott om förvaring och maskinellt utrustat med ugn, spishäll, diskmaskin, kyl samt frys. Bänkskiva i stilren marmor. I vardagsrummet finns också plats för matbord för upp till 6-8 personer. Vackra pardörrar i original öppnar upp mot sovrummet, också detta mot rofyllt park-läge. Här finns gott om plats för en bredare säng samt garderobslösning. Det finns även ett bevarat serveringsskåp i original. Rymligt badrum/WC med dusch och handfat med kommod. Detta är en genomgående fin lägenhet och det är bara att flytta in!

Solid HSB-förening med mycket god ekonomi. Idylliska Röda Bergs-området är beläget ett stenkast från både St Eriksplan, Odenplan, Hagaparkens grönområden och växande Torsplan. Här bor du i Vasastans mysigaste område, med en härlig innegård till ditt förfogande. Innegården har både utemöbler och grill, och kan användas för middagar och tillställningar. Goda kommunikationer i form av både tunnelbana (station St Eriksplan), innerstadsbussar samt nya Citybanan station Odenplan. Flygbuss inom 500 meters avstånd. Hjärtligt välkomna på visning! 

Förening

BRF Fatet är en äkta förening som äger och förvaltar fastigheten Fatet 8. I föreningen finns 53 lägenheter, som samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även två st. lokaler. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 3,5 % av prisbasbeloppet (som debiteras köparen) och en pantsättningsavgift om 0,5 % per pant. Delat ägande godkänns med minsta ägarandel om 10 %. Juridisk person godkänns ej.

Välskött bostadsrättsförening med endast ca 2.956 kr/lån/kvm. I avgiften ingår både värme, vatten, kabel-TV (basutbud) samt bredband (100 mbit/s) utöver detta tillkommer ett bränsletillägg om 560 kr/månad. Till lägenheten hör både ett vinds- och ett källarförråd. Det finns inga beslut om kommande avgiftsförändringar (kontrollerat 23/8-18). 

Fastighet

Föreningens mark omfattar adresserna Rödabergsgatan 12, samt Torbjörn Klockares gata 2, 4 och 6. Byggåret är 1925. Ett urval av utförda renoveringar; byte av V/A-stammar 1987 (enligt underhållsplan behövs de bytas 2037, eller senare), nya el-stammar 1987 (3-fas är draget i fastighetens el-stamstigare), renovering av innergård 2002, renovering av samtliga trapphus 2004, fönster 2005, taket 2007 samt fasad mot gatan och renovering av tvättstuga 2011. Framåt planerar föreningen under hösten 2018 att renovera fastighetens fönster. Utöver detta finns inga beslut om kommande underhåll av större slag (kontrollerat 23/8-18). 

I föreningen finns gemensamt tvättstuga, bastu med relaxrum, samlingslokal, snickarbod, biljardrum och cykelförråd. 

Dokument:

Mer fakta

Adress: Rödabergsgatan 12

Pris: 3 595 000 kr

Avgift: 1 929 kr/mån

Avgiften inkluderar: Värme, Vatten, Bredband, Kabel-TV (basutbud)

Antal rum: 2

Boarea: 42 kvm enligt uppmätning

Våning: 3 av 4

Hiss: Nej

Lägenhetsnummer: 99-2005-1-48-4

Andelstal: 1.75310 %

Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet

Byggnadsår: 1925

Se mer