Pris: Såld, kontakta mäklare

Pris per kvm: Såld, kontakta mäklare

Avgift: 3 264 kr / mån

Boarea: 63 kvm

Antal rum: 2 rum och kök

Våning: 1 av 5

Budgivning pågår

Bud Budgivare Datum Tid

Interiör

Välkomna till denna synnerligen tilltalande lägenhet med fantastiskt atmosfär, generös planlösning och underbar balkong i rakt västerläge belägen på utmärkt Östermalmsadress med närhet till Karlaplan. Lägenheten präglas av genomgående magnifik takhöjd, vackra bröstlister i sällskapsdel, ögonsköna brädgolv i varje rum och tidstypiska elementskydd. Omfångsrik möblerbar hall som leder till såväl sällskapsdel som kök med anslutning till badrum. Stort socialt sällskapsrum med vackra fönsternischer och stora fönster som vetter mot Styrmansgatan. Höga bröstlister på samtliga väggar med möjlighet att dekorera med tavlor och andra detaljer. Rogivande sovrum mot lugn innergård med två stora fönster och plats för dubbelsäng samt yta för garderob. Mellan sovrum och sällskapsdel går en praktisk tambur med garderob på skjutdörrar och en klädkammare som ger plats för mycket förvaring. Lägenhetens kök är av modern men samtidigt lantlig karaktär, fullt maskinellt utrustat med hyllplan för förvaring, god arbetsyta med bänk i trä. Direktanslutning från kök till underbar stor balkong i rakt västerläge med soltimmar från eftermiddag till kväll och en självklart plats att umgås på. Helkaklat badrum med vitt kakel på vägg, gråvit sjösten på golv, takdusch, duschvägg, mindre arbetsbänk med tvättmaskin, kommod och golvvärme. 

Styrmansgatan löper från Karlaplans ena utmynning ner till Strandvägen och dess kajer. Från hörnet Storgatan huserar stolt ett av Sveriges mest kulturhistoriskt värdefulla apotek vid namn Storken, som med sin originalinredning anno 1899 fortfarande hjälper Östermalmsborna med förkylningar. Klassiska Brasserie Elverket beläget på Linnégatan/Styrmansgatan som delar lokal med Dramatens egen filial har ett av Stockholms bästa kök när det gäller fransk meny med en ordentlig vinlista i avslappnad miljö. Under augusti månad drar Elverkets "Ostronrally" igång, någonting du inte kan missa! Om kultur och uppsättningar står högt upp på önskelistan bor du granne med välkända Maximteatern som idag drivs i regi av Mikael Persbrandt. 

Förening

Brf Lyran 4 är en välskött, solid förening som registrerades 1996 och är en så kallad äkta bostadsrättsförening med god ekonomi. Föreningen består av ett gathus och ett gårdshus. Marken innehas med äganderätt. Föreningen upplåter 20 lägenheter med bostadsrätt. Föreningen har inte beslutat om någon avgiftsändring eller större renovering av fastighetens hus. Föreningen accepterar inte juridisk person. Föreningen accepterar så kallat delat ägande. Kabel-TV och bredband levereras via ComHem. 

Till lägenheten hör källarförråd. Föreningens medlemmar disponerar gemensamt en trivsam innergård med utemöbler och cykelställ. Gemensam tvättstuga finns att tillgå i separat hus på gården med två tvättmaskiner, två torktumlare och ett torkskåp. Hushållselkostnad samt gas betalas separat utöver månadsavgift till brf.

För mer information gällande föreningen och ekonomi. Se bilagd årsredovisning. 

Fastighet

Lyran 4 är en välskött fastighet anno 1885 med en totalyta om 1220 kvm. Det pågår ett projekt som undersöker möjlighet till att bygga kakelugn. Projektgrupp för detta har skapats och teknisk undersökning kommer att göras för den medlem som är intresserad. Nedan utförda renoveringar och underhåll i urval; 

2017 - Fönstermålning 
2014 - Gårdsfasad 
2013 - Stamspolning 
2011 - Värmeslingor tak 
2011 - Fjärrvärmecentral 
2000 - VA-stammar 
1994 - Elstammar 

För fler utförda arbeten, se bilagd årsredovisning. 

Mer fakta

Adress: Styrmansgatan 55

Avgift: 3 264 kr/mån

Avgiften inkluderar: Värme, Vatten, Kabel-TV

Antal rum: 2

Boarea: 63 kvm enligt föreningens information

Våning: 1 av 5

Hiss: Ja

Lägenhetsnr Brf: 00004

Lägenhetsnr LMV: 1102

Andelstal: 5.1600 %

Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet

Se mer