Pris: Såld, kontakta mäklare

Pris per kvm: Såld, kontakta mäklare

Avgift: 1 763 kr / mån

Boarea: 41 kvm

Antal rum: 2 rum med kök

Våning: bv av 5

Budgivning pågår

Bud Budgivare Datum Tid
4 500 000 kr Budgivare 1 2018-09-20 14:16

Interiör

På populära adress Stureparken saluförs nu denna ljuvliga minitvåa om 41 kvm. Med lugnt läge mot tyst återvändsgata, finner vi denna perfekta övernattningsbostad eller förstalägenhet. Pampig fastighet anno 1885!

Välkomnande hall med plats för avhängning. Stort, härligt vardagsrum med kök i öppen planlösning. Här går det enkelt att möblera med soffa, TV-möbel och stor matplats. Här finns även två vackra bågformade fönster ut mot lugn gata. Köket är maskinellt utrustat med spishäll, ugn, diskmaskin, kyl samt frys. Med rofyllt läge mot den lummiga innegården ligger sovrummet, som har plats för 1,60 säng. Gott om plats för förvaring med garderobsmöjlighet och platsbyggda hyllor. Helkaklat badrum/WC med dusch, handfat med kommod och handdukstork. Detta är en genomgående vacker minitvåa, för den som önskar sätta egen prägel på populär adress.

Beläget invid klassiska Stureparken, en plats som har historia ända bak till 1600-talet. Parken anlades 1906 och omfamnas idag av sammanhängande 1800-talsmiljö med flera arkitektoniskt intressanta byggnader, däribland Rosenborgshuset. Två restauranger som förgyllt mathimlen kring Villastaden är "Hantverket" och "Proviant". Här erbjuds en upplevelse såväl gastronomiskt som interiörmässigt. Två knivskarpa och välgenomtänkta koncept innehållande fine dining i casualmiljö och en riktig Östermalmsklassiker med stark råvarukultur av allt det närproducerade har att erbjuda. Vill du känna mer puls eller grönska behöver du bara promenera Sturegatan rakt ner för att möta både Humlegården och Stureplan med sitt restaurangliv, shopping och människor. Parkering hittar du lättast runt hörnet på Valhallavägen, eller bland platserna avsatta för boende på gatan (lottas ut). Hjärtligt välkomna på visning! 

Förening

Brf Björken 17 är en äkta förening som förvärvade fastigheten 1981. Föreningen äger marken och fastigheten med adresserna Stureparken 13 och Floragatan 22. Föreningen upplåter 18 lägenheter med bostadsrätt. TV och internet via fiber ingår i månadsavgiften. Till lägenheten hör ett källarförråd. Föreningen tar inte ut någon överlåtelse- eller pantsättningsavgift. 

Solid och välskött bostadsrättsförening med låg belåning (1.840 kr per kvadratmeter enl. år-17). Det finns inga beslut om kommande avgiftsförändringar. 

Fastighet

Ett urval av genomförda renoveringar: 1970-71 byttes stora delar av avloppsstammarna samt elstigarna, 1989 byttes taket på Stureparkens hus, 2003 renoverades fönster, 2007 renovering av tvättstuga, 2010 renovering av trapphus och 2017 indragning och installation av fiber. Kommande renoveringar; enl. underhållsplanen ska stammarna undersökas under 2018 och fönster renoveras. Ett lån har tagits för att finansiera kommande fönsterrenovering. Utöver detta finns inga beslut om kommande underhåll av större slag. 

Mer fakta

Adress: Stureparken 13

Avgift: 1 763 kr/mån

Avgiften inkluderar: Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband

Antal rum: 2

Boarea: 41 kvm enligt uppmätning

Våning: bv av 5

Hiss: Ja

Lägenhetsnr Brf: 13-1001

Andelstal: 0.0228000

Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet

Byggnadsår: 1885

Se mer