Pris: 5 895 000 kr / bud

Pris per kvm: 85 435 kr

Avgift: 3 316 kr / mån

Boarea: 69 kvm

Antal rum: 2.5 rum och kök

Våning: 2 av 4

Budgivning pågår

Bud Budgivare Datum Tid

Interiör

Vill du bo på ett lugnt läge med närhet till precis allt? Nu saluförs denna smakfulla 2,5-rummare belägen runt hörnet från Humlegården, Stureplan, NK, Hötorget – listan kan göras lång! Ovanför trapporna på David Bagares gata finner ni en otroligt ljus och öppen lägenhet med renoverade ytskikt och bibehållen tjugotalsstil, väldisponerad planlösning och en stor balkong med högt läge och utsikt mot takåsar. Det är bara att flytta in! 

Välkomnande hall med stavmönstrad ekparkett, plats för avhängning samt förvaring i inbyggda klädkammare. Hallen öppnar upp mot det stora, härliga köket med vackert ljusinsläpp från både flertalet fönster och balkong. Det platsbyggda köket är stilfullt, maskinellt utrustat med diskmaskin, ugn med spishäll, kyl samt frys. Bänkskiva i svart granit, vita skåpluckor med soft-close och djupt kallskafferi. Utöver detta finns gott om arbetsyta och förvaring i skåp och lådor. Svarta granitplattor på golv med golvvärme och spotlights i tak. Vid matplatsen ligger ett fiskbensmönstrat parkettgolv. Från köket är utgången till balkongen som bjuder på en underbar utsikt mot pampiga fastigheter. Invid köket finns det mysiga vardagsrummet som går att möblera med både soffgrupp och TV-möbel. Master bedroom med plats för dubbelsäng. Intill sovrummet finns ett halvrum som kan disponeras som litet barnrum eller arbetsrum. Här finns även garderober bakom skjutdörrar för förvaring. Smakfullt och stambytt badrum/WC med dusch, golvvärme, designad handdukstork, spotlights i tak och insynsfritt hörnfönster. Detta är en genomgående fin lägenhet med härlig planlösning och trevligt läge i gränslandet Östermalm/city.  

Här bor du i en otroligt välskött bostadsrättsförening, med endast ca 1.400 kr/lån/kvm. Alldeles runt hörnet ligger populära caféet Snickarbacken 7, kommunikationer i form av innerstadsbussar och promenadavstånd till Stureplan och tunnelbana Östermalmstorg. Närmare till allt kan du inte bo, och ändå bo på en lugn adress med ostört läge. Hjärtligt välkomna på visning!

Förening

BRF Vätan 20 är en äkta förening som förvärvade fastigheten med tomträtt 2001. I föreningen finns totalt 40 st. lägenheter som upplåts med bostadsrätt, 2 st. som upplåts med hyresrätt samt 2 st. lokaler. Juridisk person accepteras inte. Delat ägande godkänns. Till lägenheten hör ett källarförråd. Kabel-TV och bredband levereras via ComHem, och basutbudet för kabel-TV ingår i månadsavgiften. 

Solid och mycket välskött bostadsrättsförening med endast 1.424 kr/lån/kvm. Det finns inga beslut om kommande avgiftsförändringar. 

Fastighet

På föreningens mark finns ett flerbostadshus med adress David Bagares gata 12, som byggdes år 1928. Ett urval av utfört underhåll: byte av V/A-stammar 1992, ny hiss 2003, nya elstigare 2004, fasadrenovering 2005, stamspolning 2010 och trapphusrenovering 2013. Det finns inga beslut om kommande underhåll i närtid (kontrollerat 16/2-18). Föreningen har gemensamt två stycken innergårdar med utemöbler och grill, tvättstuga (belägen i källaren) och cykelparkering på gården. Föreningen har även en stor källarlokal som man på sikt planerar att renovera och hyra ut som lokal. 

Dokument:

Mer fakta

Adress: David Bagares gata 12A

Pris: 5 895 000 kr

Avgift: 3 316 kr/mån

Avgiften inkluderar: Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband

Antal rum: 2.5

Boarea: 69 kvm enligt uppmätning

Våning: 2 av 4

Hiss: Ja

Lägenhetsnr Brf: 662

Andelstal: 0.0299000

Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet

Byggnadsår: 1928

Se mer