Pris: 3 395 000 kr / bud

Pris per kvm: 99 853 kr

Avgift: 1 848 kr / mån

Boarea: 34 kvm

Antal rum: 1 rum och kök

Våning: 1 av 5

Budgivning pågår

Bud Budgivare Datum Tid

Interiör

I välskött och vacker fastighet anno 1886 ges nu möjligheten att förvärva en optimalt planerad enrummare. Med fritt och insynsskyddat läge ut över Östra Real återfinns denna sekelskiftesdröm med stort ljusinsläpp och känsla av rymd från magnifika höga fönster och dess tilltagna takhöjd. Bakom betryggande säkerhetsdörr finnes välkomnande hall med gott om plats för avhängning förvaringsuppbyggnad för den som önskar. Stor sociala yta med sällskapsdel och plats för både stor säng, soffgrupp och matplats för 4-6 personer. Delvis separat kök som samtidigt bjuder in till öppen planlösning från sällskapsrum. Köket går i vita, ljusa toner som även har stort ljusinsläpp från fönster som vetter mot Artillerigatan. Här ges möjlighet att skapa ett drömkök utan dess like och bara kreativiteten sätter dina gränser. 

Från denna adress är du belägen i navet av Östermalm strax invid Karlavägens vackra allé som löper likt en pulsåder genom hela stadsdelen. Artillerigatan är lugn och sansad gata men som kan erbjuda puls och liv för den som önskar. Klassiska Tössebageriet som under snart ett sekel bakat bröd, kanelbullar och semlor till Östermalmarna blir här din närmsta granne. Fortsätter du över Karlavägen börjar den gastronomiska upptäcktsresan där kvarterskrogen Daphne´s står för höstens meny med franskt kök i avslappnad miljö och kvarterets kanske bästa halstrade råbiff eller lobster roll. Längre fram finner du internationella inredniningsbutiker som Buster & Punch, Geco och italienska Boffi. Är du mer av en food-junkie och jagar Michelinstjärnor hittar du välkomponerad fine dining hos Gastrologik och deras alldeles underbara bakficka Speceriet som arbetar med lokalproducerade skandinaviska råvaror med säsongsbetoning beläget nästa längst ner mot Strandvägen. 

Förening

Brf Väderkvarnen är en så kallad äkta förening som förvärvade fastigheten 2013. I föreningen finns det 25 st lägenheter som upplåts med bostadsrätt, två lägenheter som upplåts med hyresrätt, en lokal med hyresrätt samt ett garage med sex platser varav fyra bilplatser och två MC platser. Juridisk person godkänns inte som ägare. TV och bredband levereras av Com Hem. Föreningen kommer under 2018 dra in fibernät, när det är klart kommer 1000 Mbit/s ingå i månadsavgiften. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av aktuellt prisbasbelopp (som debiteras köparen) samt en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet, per pant. Lägenheten är pantsatt.

Det finns inga beslut om framtida avgiftsförändringar (2018-. Avgifterna sänktes 2017 med 10%.

Lägenheten disponerar ett källarförråd. 

För mer information se bilagda dokument samt besök gärna föreningens egna hemsida på: https://brfvaderkvarnen.com/ 

Fastighet

Föreningen äger och förvaltar fastigheten Rapphönan 3 med byggår anno 1886. Fastigheten har adresserna Artillerigatan 59 och Tyskbagargatan 14 med en total bostadsyta om 1940 kvm. Föreningen tillhandahåller en härlig innergård, tvättstuga samt garage för bil, MC och cykel. 

Renovering i urval;

2014 Stambyte
2014 Byte av elstammar och fastighetsel
2015 Säkerhetsdörrar installerade
2015 OVK
2016 Målning av trapphus
2016 Målning och reparation av tak

Framgent har föreningen planerat installation av bergvärme samt fibernät till samtliga lägenheter. Ekonomiska medel finns avsatta i kassan.

Dokument:

Mer fakta

Adress: Artillerigatan 59

Pris: 3 395 000 kr

Avgift: 1 848 kr/mån

Antal rum: 1

Boarea: 34 kvm enligt föreningens information

Våning: 1 av 5

Hiss: Ja

Lägenhetsnr Brf: 0102

Andelstal: 1.95 %

Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet

Byggnadsår: 1886

Se mer