Pris: 32 750 000 kr / bud

Pris per kvm: 137 029 kr

Avgift: 10 059 kr / mån

Boarea: 239 kvm

Antal rum: 7 rum och kök

Våning: 4 och 5 av 5

Budgivning pågår

Bud Budgivare Datum Tid

Interiör

Synnerligen tilltalande unik och exceptionell våning i vindsetage om 275 kvm totalyta med tillhörande singelplats-garage i direktanslutning från gatan utrustat med snabbladdning för el/hybridbil samt rymligt loft på ovanvåning med stor förvaringsyta samt hyllplan. Våningen som nyligen genomgått en omfattande renovering med varsam hand för att skapa högsta möjliga klass med inslag av såväl klassisk som modern stil har stor terrass och tilltagen balkong i sydväst med utsikt över Vasastadens vackra takåsar som ger full kvällssol. Denna våning genomsyrar ett boende i perfektion med minutiöst genomtänkta detaljer, materialval och faciliteter. Våningen har ett full-integrerat digitalt styrsystem där varje rum ingår. Systemet ger god överblick över hela bostaden och dess komfort. Varje yta är utrustat med styrskärmar från Control 4, ihopkopplat till ljudsystem med högtalare integrerat i tak, belysning, kameror, larm, TV, dörrar, markis till terrass, rullgardiner och garage. Detta är möjligen ett av Sveriges mest välskapta, digitala hem.

Den disponibla planlösningen har ritats om för att skapa genomgående generösa rum och ytor för att inte lämna något att sakna. Vacker ytterdörr öppnas upp genom digitalt motorlås av Invixium med fingeravläsning som leder till välkomnande gästvänlig hall med god yta och platsbyggda garderober innehållande skjutlådor och häng som ger plats för säsongens plagg. Den genomgående vackra parkett med golvvärme som beklär våningens samtliga delar påbörjar här sin resa. Våningens golv har flytspacklats med ljudmatta för att sedan bli beklätt med parkett som minimerar ljudvolym och även skapar ett otroligt hårt och välgjort golv. Våningens kök belägen på nedervåning vetter mot sydväst med tilltaget ljusinsläpp från fönster och utgång till rymlig balkong. Modernt kök med lantliga inslag från Ballingslöv beklätt med gråa släta luckor och kromade beslag med läderdetalj. Magnifik stenskiva i marmor på bänk och köksö ramar in väl och ger kontrast till den nyinsatta svarta öppna spisen. Fullt maskinellt utrustat med exklusiv kyl/frys och vinkyl från Gaggenau, två ugnar och Studioline häll från Siemens, praktisk avfallskvarn och goda förvaringsutrymmen i över -och serveringsskåp. Stor matplats för 6-8 personer med platsbyggd sittdel. Magnifik matsal belägen i fil ger plats åt större sällskap med vackert ljusinsläpp från två fönster och takstuckatur. Lampor på två integrerade skenor som gör det möjligt att här rikta belysningen. Generöst sällskapsrum som ger plats för stort möblemang och umgänge, utsmyckat med vacker nyrenoverad kakelugn, takrosett och stuckatur samt belysning med integrerad skena och infällda högtalare i vägg. Öppen serveringsgång med infällda spotlights och belysning i vägg leder tillbaka till hall och nedervåningens tre rogivande sovrum i fil och ena badrum. Platsbyggd garderobsvägg löper längs väggen utanför sovrummen som skapar mer yta i varje rum med plats för säng med möblemang. Varje rum får ljusinsläpp genom vackra välvda fönster som vetter mot Västmannagatan. 

Nedervåningen har två tilltagna badrum med wc placerade i anslutning till sovrum samt vid sällskapsdel och matsal. Påkostade material med samma enhetliga känsla i båda. Kombinerat badkar och takdusch i det ena samt takdusch med duschvägg i det andra. Helkaklat på golv och vägg, vägghängd WC-stol, belysta spegelskåp med förvaring, infällda spotlights, golvvärme och handdukstork. Stor separat tvättstuga placerad invid hall med tvättmaskin, torktumlare, industriellt torkskåp och separat kylskåp med god arbetsyta. I tvättstugan finns förvaringsskåp för leverans av t. ex paket eller matkassar. Skåpet nås från utsidan genom en sidodörr som kan öppnas på distans.

Övre plan nås genom vacker, belyst trapp från våningens mittpunkt. Här finns rogivande master bedroom en-suite med stort badrum i anslutning. Dubbla takduschar och ångbastu, spegelskåp med inbyggd tv och separat WC del. Genom badrum når man walk-in closet beklädd med heltäckningsmatta och platsbyggda garderober längs väggarna. Vidare finns arbetsrum med eget utrymme för hela våningens styrsystem. Generöst sällskapsrum direkt från trapp med tilltagen takhöjd och infälld belysning och integrerade högtalare. Påkostat svävande braskamin ”Agorafocus” skapar mysigt sken som tillsammans med bardel s.k. ”Wet bar” med integrerad belysning skapar en exklusiv känsla. Komfortvärme i de olika zonerna med förhöjd värme i badrum som är skiljt från walk-in closet. Aircondition i sällskapsrum, sovrum och arbetsrum. Den rymliga terrassen i sydväst nås i anslutning med stora skjutbara glasdörrar. Utöver magnifik utsikt har terrassen stor markis och infravärme och även här inbyggda högtalare för musik. 

Våningens renovering och ombyggnation omfattar grundliga arbeten utförda av Sisyfos Fastighetsförädling AB där varje moment är genomförda med högsta möjliga kunskap och kompetens. Golvvärme är dragen och går genomgående på nedre och övre plan i samtliga rum som styrs via styrsystemet Control4. Samtliga VVS ledningar är utbytta och kopplade till befintliga stammar genom bjälklag nedanför, även ny värmematning är installerad direkt till källarplan upp till våningens båda plan. Kakelugn i sällskapsrum är renoverad och två nya eldstäder uppfördes med separata fläktar (öppen spis i kök samt i sällskapsrum på övre plan). Ventilationsfläktar har installerats med godkänd OVK samt två luftvärmepumpar belägna på tak. Avtal om detta finns med föreningen. Samtliga el-installationer har gjorts om med ny elmätare i källarplan och kablar dragna till lägenheten och garage med tillhörande larm. 

Befintliga två soffor samt bord belägna på terrass ingår i köpet.

Förening

Brf Kikaren 10 är en välskött, s.k. äkta bostadsrättsförening som äger och förvaltar fastigheten Kikaren 10. Föreningen upplåter 22 lägenheter med bostadsrätt samt 1 hyresrätt. 2 lokaler och garage kopplat till bostadsrätt. Föreningen förvärvade fastigheten 1999 bestående av ett gathus samt gårdshus med en total boyta om 1.942 kvm och lokalyta om 213 kvm. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp som debiteras förvärvaren. Pantsättningsavgift om 1% av årets prisbasbelopp debiteras pantsättaren. Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem.

Fastighet

Välskött, vacker fastighet anno 1889. Utförda renoveringar och underhållsarbeten i urval;

Slutet av 70-talet utfördes stambyte samt byte av elstigar. Stamspolning utfördes senast 2014.
2001 - Ommålning av fönster och renovering av tvättstuga
2008/2009 - Byggnation av balkonger
2010 - Undercentral till fjärrvärme
2011 - Renovering av trapphus
2013 - Takrenovering på gathus
2014 - Fasadrenovering
2016 - Upprustning av gård
2016 - Installation av fiber

Till lägenheten hör utöver garageplats med stort loft och förvaring även ett rymlig källarförråd. 

Föreningens medlemmar disponerar gemensamt en trivsam innergård med uteplats och grill. Fritidsverksamhet nyttjar stundtals gården som hyr lokal i föreningen. 

Dokument:

Mer fakta

Adress: Västmannagatan 29 - SÅLD

Pris: 32 750 000 kr

Avgift: 10 059 kr/mån

Avgiften inkluderar: Värme, Vatten, eget garage, fiber

Antal rum: 7

Boarea: 239 kvm enligt uppmätning

Biarea: 19 kvm enligt uppmätning

Våning: 4 och 5 av 5

Hiss: Ja

Lägenhetsnr Brf: 0141

Lägenhetsnr LMV: 1401

Andelstal: 13.622 %

Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet

Byggnadsår: 1889

Uppvärmning: Fjärrvärme

Se mer

leveranslucka

Vacker fastighet med eget garage

garage loft

garage

laddstation garage