Pris: 7 875 000 kr / bud

Pris per kvm: 99 684 kr

Avgift: 3 017 kr / mån

Boarea: 79 kvm

Antal rum: 3 rum och kök

Våning: 1 av 6

Budgivning pågår

Bud Budgivare Datum Tid

Interiör

I magnifik tjugotalsfastighet på attraktiv adress strax invid Karlavägen saluförs denna tilltalande lägenhet med bevarade originalattribut och mysig karaktär genom varje rum. Genomgående fiskbensparkett, tilltagen takhöjd, fungerande öppen spis, fransk balkong och lantlig känsla i såväl kök som badrum återspeglar här en klassisk vacker bostad på Östermalmsvis. 

Här möts du av en välkomnande hall och gäst-wc med stor inre del som kan nyttjas för både bibliotek eller matsal med vacker fungerande öppen spis. Stor yta för möblemang och bokhyllor finner här sin plats väl. Den inre hallen leder till sällskapsdel och sovrum som är placerade i fil och öppnas upp med vackra dörrar varav en utsökt skjutdörr i original. Stor sällskapsdel med fönster som vetter mot sydväst och lugna Tyskbagargatan. Generös takhöjd med vacker takdekoration och plats till soffgrupp samt matplats för 6-8 personer. Här finns även rymlig klädkammare med god förvaringsyta. Smakfullt renoverat kök i lantlig karaktär från Marbodal i grå ton med bänkskiva i marmor. Överskåp med spröjsat glas och skafferi som förstärker det lantliga och ger goda förvaringsutrymmen. Fullt maskinellt utrustat med kyl/frys, kombinerad ugn/mikro, ångugn och diskmaskin från Siemens. Matplats för 2-3 personer. Två rogivande, rymliga sovrum belägna mot gård varav det större med underbar fransk balkong och stor garderobsvägg. Här ges plats för stor dubbelsäng och tillhörande möblemang. Utsökt badrum i lantlig karaktär med bistrokakel på vägg och vitt kakel med mönster på golv. Stor duschdel med takdusch glasad vägg. Tvättpelare med kombinerad tvättmaskin och hyllplan ovanför. Vit kommod med handfat och spegelskåp, infällda spotlights och golvvärme. WC nås från hall, beklätt vackert i s.k. Marockanskt kakel med vägghängd WC, handfat och förvaringsskåp. Hallen har säkerhetsdörr samt installerat Verisure larmsystem med detektor och kamera i enstaka rum som går att teckna abonnemang till. Denna lägenhet speglar byggnadsåret med sina attribut, varsamt renoverat för att behålla  känslan av tjugotalsklassicism. 

Från denna adress är du belägen i navet av Östermalm strax invid Karlavägens vackra allé som löper likt en pulsåder genom hela stadsdelen. Artillerigatan är lugn och sansad gata men som kan erbjuda puls och liv för den som önskar. Klassiska Tössebageriet som under snart ett sekel bakat bröd, kanelbullar och semlor till Östermalmarna blir här din närmsta granne. 

 

Förening

Brf Orren 5 är en välskött s.k. äkta bostadsrättsförening som äger och förvaltar fastigheten Orren 5. Föreningen upplåter 40 lägenheter med bostadsrätt om en yta på 2.190 kvm samt en lokal. Föreningen har en god ekonomi med låg belåningsgrad (742 kr/kvm i skuldsättning). Kabel-TV och bredband levereras av ComHem. Analogt grundutbud av TV ingår i avgiften. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp som debiteras köparen samt pantsättningsavgift om 1% av årets basbelopp som debiteras pantsättaren. Årsavgiften höjdes med 10% och sedan ytterligare 30% under 2017. Anledning till detta är att lån togs för underhållsarbete av hiss. 

Fastighet

Vacker, välskött och representativ fastighet anno 1929. Utförda renoveringar och underhållsarbeten i urval; 
1986 - Stambyte 
1995 - Omputsning av fasad
1995 - Balkonger
1996 - Elstammar
2000 - Rökkanaler 
2004 - Underhåll av fönster
2005 - Renovering av tvättstuga 
2007 - Renovering av trapphus
2010 - Stamspolning 
2012 - Säkerhetsdörrar
2013 - Takrenovering 
2014 - Renovering av entré
2015 - Stamspolning 
2016 - Byte av rörstammar 

Planerande åtgärder från 2019 och framåt är balkonger, därefter gård samt fasadrenovering. 

Till lägenheten hör rymligt källarförråd. Föreningens medlemmar disponerar gemensamt en fullutrustad tvättstuga på våning 6 och en trivsam grönskande innergård. 

Dokument:

Mer fakta

Adress: Artillerigatan 63

Pris: 7 875 000 kr

Avgift: 3 017 kr/mån

Avgiften inkluderar: Värme, Vatten, Kabel-TV

Antal rum: 3

Boarea: 79 kvm enligt uppmätning

Våning: 1 av 6

Hiss: Ja

Lägenhetsnr Brf: 99-2721-1-12-1

Lägenhetsnr LMV: 1106

Andelstal: 3.42438 %

Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet

Byggnadsår: 1929

Tv-Internet: Com hem

Se mer