Pris: 11 750 000 kr / bud

Pris per kvm: 105 856 kr

Avgift: 3 889 kr / mån

Boarea: 111 kvm

Antal rum: 4 rum och kök

Våning: 1,5 av 5

Budgivning pågår

Bud Budgivare Datum Tid

Interiör

Välkomna till denna fantastiska sekelskiftesvåning belägen i vacker kulturminnesmärkt fastighet på attraktiv adress strax invid Karlavägens allé. Våningen ger bevis på en svunnen tid med många bevarade originalattribut som genomgående smyckar samtliga rum som får sin egen karaktär. Fyra magnifika kakelugnar, tilltagen takhöjd och unik takstuckatur med tillhörande takmålningar är ett av många exempel på detta. Generöst sällskapsrum i fil till matsal med stora fönster som vetter med Sibyllegatan. Vackert dekorerad med utsökta takmålningar och underbar unik takstuckatur som ramas in med bedårande kakelugn och hög bröstpanel. Pardörrar öppnar upp till våningens bedårande matsal som ger plats för 8-10 personer, även här utsmyckat med vacker stuckatur och kakelugn med spegel och fantastisk krona. Smakfullt kök i grå färgskala med släta luckor, integrerade mässingsbeslag, blandare i mässing och bänkskiva av marmor. God förvaring och arbetsyta, fullt maskinellt utrustat och rymlig matplats för 4-6 personer med utsikt över grönskande innergård. Från kök är våningens mindre sovrum beläget, rogivande mot innergård med vacker kakelugn och plats för säng med möblemang. Våningens stora sovrum är beläget längst, även detta rogivande mot innergård med utgång till balkong. Stor garderobsvägg, kakelugn och plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang. Smakfullt, tilltalande badrum beklätt i marmor med takdusch, duschvägg, modern handdukstork, vägghängd WC, kommod med handfat, infälld spegel samt spotlights. Våningen ger utöver detta prov på goda förvaringsutrymmen med stor välkomnande hall med plats för avhängnad samt gäst-wc. Två rymliga klädkammare varav ett med tvättmaskin och torktumlare strax intill. 

Här bor du i unik fastighet på attraktiv adress strax intill Karlavägens grönskande allé och utbud. Sibyllegatan leder hela vägen ner till Dramaten och Nybrokajen med Östermalmstorg på vägen. I närhet till porten finner du Karla Café som på senare tid blivit omåttligt populärt för såväl frukost som eftermiddagsfika. Välsorterade ICA Esplanad finner du ett stenkast bort som tillhör en av Östermalms bästa matbutiker. Är du en person som önskar ekologiskt, närodlat, glutenfritt och vegetariskt står Ecoist till din tjänst, en oas för att hitta det bästa för din kropp i matväg. 

Förening

Välskött förening som bildades 1978 och som förvärvade fastigheten 1979. Föreningen upplåter 23 lägenheter med bostadsrätt, innehar 2 stycken lokaler som hyrs ut samt 2 gemensamma lokaler. Marken innehas med tomträtt. Den totala lägenhetsytan uppgår till 2.277 kvm. Överlåtelseavgift uppgår till 3 % av årets prisbasbelopp som överlåtaren och förvärvaren gemensamt svarar för. Pantsättningsavgift om 1,5% av årets basbelopp debiteras pantsättaren. Juridisk person kan ev godkännas. Avgiftshöjning om 10 % planeras att ev göras från 1/1 2019.

 

Fastighet

Välskött vacker fastighet anno 1898-1901. Fastigheten har högt kulturhistoriskt värde (K-märkt) som uppmärksammats under åren för sin fantastiska estetik. Genomförda renoveringar och underhållsarbeten i urval; 

1977 - Fasadrenovering, fönsterrenovering och kupol på tak kläddes med koppar
1987 - Byggnation av vindsvåningar
1997 - Balkongbyggnation 
2000 - Byggnation av vinkällare med skåp för varje lägenhet
2012 - Montering av ljudinsolerande glas på fönster
Senaste åren har innergården byggts om med planteringslådor och trädäck för att under sommartid bli till en oas. 
Till lägenheten hör källarförråd. 

Kommande renoveringar;

2018 - Kommande stambyte och anslutning till Fortum för varmvatten samt renovering av ventilationskanaler och målning av takplåt. 
2019 - Inspektion av fönster samt ommålning vid behov. Reparation och genomgång av hissar. 
2020 - Ommålning av trappuppgångar samt gemensamma utrymmen. 
Det planeras även en justering samt slipning av marmorgolv och renovering av fasad. 

 

Dokument:

Mer fakta

Adress: Sibyllegatan 65 - SÅLD

Pris: 11 750 000 kr

Avgift: 3 889 kr/mån

Antal rum: 4

Boarea: 111 kvm enligt säljarens information

Våning: 1,5 av 5

Hiss: Ja

Lägenhetsnr Brf: 2

Lägenhetsnr LMV: 1101

Andelstal: 4.414 %

Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet

Byggnadsår: 1901

Tv-Internet: Stockholms stadsnät

Uppvärmning: Direkt el

Se mer