Pris: Såld, kontakta mäklare

Pris per kvm: Såld, kontakta mäklare

Avgift: 3 766 kr / mån

Boarea: 57 kvm

Antal rum: 2 rum och kök

Våning: 9 av 9

Budgivning pågår

Bud Budgivare Datum Tid

Interiör

Här ges chans att förvärva en av Gärdets i särklass mest ljusa, väldisponerade lägenheter i öppen planlösning med stor balkong, magnifik utsikt över hela Stockholms innerstad och direktkontakt med himlen. Lägenheten är belägen högst upp med insynsskyddat läge på våning 9 i vacker fastighet fylld av funktionalistiska detaljer från 1938. Utsökt balkong i sydväst som ger sol från förmiddag till sen kväll utrustat med infravärme. Renoverad med varsam hand för att både modernisera och samtidigt bevara den funktionalistiska känslan värd att minnas där originalattribut som rutmönstrat parkettgolv och vackra fönsterskivor i sten med fönsterbeslag omhändertagits. Stora, tilltagna fönster i två väderstreck skapar här ljus och rymd som sträcker sig till alla delar och ger en energifylld känsla. 

Generös sällskapsdel i öppen planlösning till matplats och delvis kök med utgång till stor balkong i sydväst. Genomgående vacker, tidstypisk parkett och angenäm takhöjd med plats för stort möblemang. Fönsterna har specialbeställda ljusreflekterande innerglasgardiner på rulle som även stöter ifrån värme under sommarhalvåret. Gemtylig matplats för 6-8 personer delar av mellan kök och vardagsrum som låter det sociala livet fortsätta ostört däremellan. Köket, beläget i mitten av lägenheten är i delvis öppen planlösning och ger fint flöde mellan matplats och sällskapsdel men samtidigt god avskildhet för matlagning. Modernt i vita färgskala med släta specialbeställda luckor från Picky Living och kontrastfylld bänkskiva i betong. Fullt maskinellt utrustat med integrerade vitvaror från Siemens samt blandare från välkända Tapwell. Snedställd svart köksfläkt från Thermex förhöjer känslan av modernitet. God arbetsyta och förvaring genomgående. Vidare mot inre hall är det rogivande, rymliga sovrummet beläget med himlen som utsikt från dess stora fönster. Sovrummet är helt insynsskyddat med fri utsikt och har yta för stor dubbelsäng och har generös garderobsvägg med skjutdörrar. Lägenhetens inre hall har praktisk förvaringsyta från två håll med både städskåp, garderob och en hel garderobsvägg med ljusa fronter och kromade beslag. Modernt badrum helkaklat med takdusch och vikbar duschvägg i glas. Vägghängd WC-stol från Duravit, infällda spotlights, handdukstork, vit kommod med handfat och spegelskåp samt golvvärme (el). Samtliga blandare från Tapwell. Rymlig välkomnande hall med säkerhetsdörr och grått stengolv som ger fin kontrast till dess vackra parkett som börjar längre fram. Här ges yta för avhängnad och avställning. 

Här bor du på lugn, tilltalande och klassisk Gärdetsadress med unik och svårslagen utsikt med närhet till liv och puls om så önskas. Rindögatan leder upp till Furusundsgatan som är Gärdets klack på hög höjd och erbjuder välsorterad matbutik och restauranger. Kort promenad tar dig till såväl Gärdetsfälten, Kungliga Djurgården och Tessinparken med Fältöversten i gränslandet till Östermalm. 

Förening

Brf Haubitsen 2 är en välskött, s.k. äkta bostadsrättsförening som funnits sedan 1938. Föreningen består av två fastigheter belägna på Rindögatan 15 och Furusundsgatan 2, 4 och 6. Föreningen upplåter 157 lägenheter med bostadsrätt och innehar två lokaler. Den totala lägenhetsytan uppgår till 6948 kvm. Skuldsättningen till 3.588 kr/kvm vilket får anses vara lågt. Kabel-TV och bredband levereras av ComHem samt Ownit med ett s.k. analogt grundutbud och 100 Mbits bredband. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp som debiteras säljaren. Pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbelopp debiteras pantsättaren. Inga planerade avgiftsändringar (kontrollerat 5/10-2018). 

För mer information gällande föreningens ekonomi, se bilagd årsredovisning 2017. 

Fastighet

Vacker, välskött fastighet i klassisk funktionalistisk stil som stod färdig 1938. Ett urval av genomförda renoveringar och underhållsarbeten; 

1989/1990 - Stambyte, omfattande hiss -och fönsterrenovering
2005 - Förbättringsarbeten i trapphus, ommålning av tak, genomgång av ventilationssystem
2007 - Byte av armaturer, renovering av entréportar som återskapats i klassisk stil
2009 - OVK och radonmätning
2011/2012 - Lagning av putsskador, målning av balkonger
2012/2013 - Installation av bredbandsnät, ytskiktsrenovering av hiss
2013/2014 - Stamspolning med tillhörande filmning
2016 - Renovering av hiss, ny värmestyrning och upprustning av föreningens gym
2017 - Tilläggsisolering på vind, fönsterrenovering med nya energiglas
2018 - Stamspolning och färdigställande av fönsterrenovering utfört. Ytterglas bytt till energiglas. 

För fler utförda renoveringar, se bilagd årsredovisning 2017 eller besök föreningens hemsida; Brfhaubitsen2.se. 

Till lägenheten hör rymligt vindsförråd endast en trappa upp från lägenheten. Möjlighet att hyra extra förråd kan finnas, kontakta styrelsen i denna fråga. I närhet till ytterdörr på våning 9 finns även klassiskt sopnedkast. Föreningens medlemmar disponerar gemensamt en fantastisk takterrass om cirka 25 kvm på taket, cykelförråd och barnvagnsförråd. Tvättstuga med 3 tvättmaskiner, torktumlare, rymligt torkrum och strykrum. Soprum med källsortering samt ett mindre gym i källarplan och en trivsam trädgård runt fastigheten. Föreningen hyr även ut 7 st parkeringsplatser i närhet, kösystem tillämpas. 

Mer fakta

Adress: Rindögatan 15

Avgift: 3 766 kr/mån

Avgiften inkluderar: Värme, Vatten, Kabel-TV, bredband

Antal rum: 2

Boarea: 57 kvm enligt föreningens information

Våning: 9 av 9

Hiss: Ja

Lägenhetsnr Brf: 0068

Lägenhetsnr LMV: 1902

Andelstal: 0.85001 %

Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet

Byggnadsår: 1938

Tv-Internet: Com hem

Se mer

Gemensam takterrass våningen ovanför