Pris: Såld, kontakta mäklare

Pris per kvm: Såld, kontakta mäklare

Avgift: 1 941 kr / mån

Boarea: 57 kvm

Antal rum: 3 rum och kök

Våning: BV Gårdshus

Budgivning pågår

Bud Budgivare Datum Tid

Interiör

Här ges tillfälle att förvärva ett av Östermalms mest unika och charmiga gårdshus med såväl villa som ateljékänsla beläget på lugn innergård med attraktiv adress. Detta gårdshus anno 1885 har en underbar atmosfär med karaktär av en svunnen tid som ger en egen fristad mitt i stan fyllt av rofylldhet och intimitet. Disponerad på två våningsplan med tillbyggt uterum i glas som både kan nyttjas som sällskapsdel eller sovrum och förlänger utomhuskänslan till året om. Huset har genomgått en varsam renovering för att bli både moderniserat och samtidigt bevarat. Tilltalande platsbyggt kök blir till husets hjärta med båda varma som kalla material av trä, kalksten och aluminium. Fullt maskinellt utrustat med stor rostfri gasspis/ugn och fläkt, rostfri kyl/frys, integrerad diskmaskin samt micro. Bänkskivan går i massiv kalksten och bryter vackert av mot det präglade träslaget på luckor. Köket ger yta till matplats för 6-8 personer samt gott om arbetsyta och förvaring med städskåp under trapp och stor förvaringsvägg på kökets ena kortsida. Här finns även ett bedårande fönster mot innergård som ger ett fint ljusinsläpp. Nedervåningen bjuder även på rofyllt sällskapsrum i fil till det glasade uterummet med generös takhöjd och stor förvaringslösning. Det magnifikt ljusa uterum med glasade väggar och tak låter både solljuset och fantasin flöda. Detta rum kan disponeras till såväl sällskapsyta som sovrum eller matsal. Här går dörr att öppna för att låta föreningens uteplats och innergård sammanfogas och ge mysig trädgårdskänsla. 

Från trapp belägen i kök nås husets ovanvåning som inte lämnar någon besviken. Här uppe möts tilltagen sällskapsdel och rogivande stort sovrum beklätt med vackert trägolv, takbjälkar och fint ljusinsläpp från två fönster samt takfönster. Väl utnyttjad förvaringslösning med lådor längs ena väggytan samt garderob centralt placerad i mitten av ovanvåningen. Här ges plats för stor soffgrupp med tillhörande möblemang samt dubbelsäng. Från välkomnande hall med god yta för avhängnad och förvaring hittas även badrum. Helkaklat med vitt kakel och svart fog samt klinker på golv. Badrummet har kombinerad tvättmaskin och torktumlare från Smeg, WC, handfat, spegelskåp samt dusch med stor duschyta och handdukstork. Nedervåningen har generös takhöjd om cirka 2.90 och genomgående vattenburen golvvärme. 

Gårdshuset är tryggt beläget på innergården och omringat av föreningens vackra fasad och fastighet anno 1929. Här skapas en egen oas och fristad med möjlighet till planteringar, trivsam uteplats och grillmöjlighet. Härifrån bor du på attraktiv Östermalmsadress med lugnt läge vid återvändsplats. Denna sida av Nybrogatan visar en mer stillsam personlighet som bjuder in till mer liv och rörelse om du väljer att promenera över Karlavägen. 

Förening

Brf Räven 2 är en välskött s.k. äkta bostadsrättsförening med god ekonomi och nästintill obelånad. Föreningen förvärvade fastigheten 1981 och upplåter 23 lägenheter med bostadsrätt samt 3 lokaler med hyresrätt. Den totala lägenhetsytan uppgår till 2.651 och skuldsättningen per kvadratmeter uppgår till fantastiska 107 kr/kvm. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp som debiteras köparen samt pantsättningsavgift om 1% av årets basbelopp som debiteras pantsättaren. TV och bredband levereras av ComHem. 

Fastighet

Välskött vacker fastighet anno 1885 belägen på lugn återvändsdel i slutet av Nybrogatan. Utförda renoveringar och underhållsarbeten i urval; 

1993 . Omputsning av fasad
1999/2001 - Stambyte av rör och elstammar samt omläggning av tak och installation av hiss
2007 - Omputsning av fasad
2008 - Gårdsrenovering inklusive tätskikt
2011-2012 Omläggning av tak
2015 - Ventilationskontroll
2015/2016 - Optimering av värmesystem 

 

Mer fakta

Adress: Nybrogatan 76 B

Avgift: 1 941 kr/mån

Avgiften inkluderar: Värme, Vatten, Kabel-TV,

Antal rum: 3

Boarea: 57 kvm enligt uppmätning

Våning: BV Gårdshus

Hiss: Ja

Lägenhetsnr Brf: 0004

Lägenhetsnr LMV: 1001

Andelstal: 0.0204000 %

Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet

Byggnadsår: 1885

Se mer