Pris: 7 500 000 kr / bud

Pris per kvm: 102 740 kr

Avgift: 2 738 kr / mån

Boarea: 73 kvm

Antal rum: 3 rum och kök

Våning: 1,5 av 5

Budgivning pågår

Bud Budgivare Datum Tid

Interiör

Välkomna till denna utsökta lägenhet i vacker funkisfastighet belägen på attraktiv adress indvid Karlavägen. Lägenheten präglas av stram och klassisk funktionalistisk stil som genomgått en totalrenovering för att uppnå alla önskvärda faciliteter. Här ges klassiska attribut som nyslipad fiskbensparkett i original, vackra fönster med tillhörande stenskivor och en hög standard genomgående.  

Dess tilltagna, välkomnande hall rymmer stor golvyta med goda avhängninsmöjligheter, garderobsvägg och gästtoalett. Hallen leder ut till generöst sällskapsrum i öppen planlösning till matplats och kök. Stort fönsterparti samt utgång till rymlig, möblerbar balkong som vetter mot lugna delen av Grev Turegatan i västerläge. Balkongen binder ihop kök och matplats för att bli till knytpunkt för det sociala livet under årstider som behagar att umgås utomhus. Påkostat kök från Alno med såväl moderna som lantliga inslag i mörkgrå skala. Beslag, blandare och bänkskiva skapar fina kontraster i mässing och vit sten mot de genomgående gråa toner. Fullt maskinellt utrustat med mikrovågsugn, ugn, diskmaskin, spishäll och fläkt från Siemens. Köket har god arbetsyta och många förvaringsutrymmen. Vidare från sällskapsrum leder badrum och stort sovrum. Badrummet som likväl gäst-wc är beklätt med mörkgrå italiensk sten. Badrummet ger god duschyta med glasad duschvägg från INR samt tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Samtliga blandare från Tapwell. Handfat med kommod, infälld spegel, spotlights i tak samt golvvärme och vägghängd WC. Vidare nås stort rogivande sovrum beläget mot stillsam, grönskande innergård med stort fönsterparti för tidig morgonsol i österläge. Här ges utrymme för dubbelsäng med tillhörande möblemang samt garderobsvägg. Mellan sällskapsdel och sovrum ryms än mer förvaring i form av garderob med speglade skjutdörrar. Lägenhetens andra sovrum nås från hall, genom dressingroom med stor garderobsyta i form av skjutgarderober samt vinkyl. Lugnt och trivsamt sovrum som vetter mot Grev Turegatan med plats för säng med möblemang och garderob. Lägenheten har genomgående nydragen el med dimmer ihopkopplad till appsystem för smartphone. 

Från denna adress har du Östermalms hela utbud framför fötterna. Grev Turegatan kan tänkas vara en av stadsdelens mest berikade gator som delas av mellan liv, rörelse och sorlet från Riche till klassisk Östermalmsadress med tillhörande lugn och stillsamhet. Korsar du Karlavägen och fortsätter ned mot Humlegårdskvarteren möter du Brasserie Godot, en blandning mellan kvarterskrog och restaurang av högre klass där dörren alltid står öppen för såväl afterwork som middag. Längre ned hittar du välkända GT30 och populära nyöppnade Penny & Bill Gastrobar som blandar finedining och casualmiljö. Humlegårdsgatan och Grev Turegatan korsar sedan varandra för att antingen leda dig till Sturegallerian och hela vägen till Birger Jarlsgatan. Väljer du istället att vika av kommer Humlegårdsgatan breda ut sig om än med större utbud av restauranger och butiker som Hillenbergs och Crockett & Jones. Knackar vardagen däremot på, hittar du exempelvis ICA Esplanad nära din port som även är en av Stockholms mest välsorterade livsmedelsbutiker. 

Förening

Brf Rådjuret är en välskött s.k. äkta och skuldfri bostadsrättsförening som registrerades 1993 och förvärvade fastigheten 1995. Föreningen upplåter 29 lägenheter med bostadsrätt samt 4 med hyresrätt och innehar 2 lokaler. Den totala lägenhetsytan uppgår till 1.798 kvm. TV och bredband levereras av ComHem samt Ownit bredband. Ingår ej i avgiften. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp som ansvaras av både köparen och säljaren. Pantsättningsavgift om 1% av årets basbelopp debiteras pantsättaren. Juridisk person godkänns ej.
Ingen planerad avgiftshöjning (kontrollerat 31/10-18). 
 
För mer information kring föreningens ekonomi, se bilagd årsredovisning. 

Fastighet

Välskött och vacker fastighet med funktionalistisk karaktär som stod färdigställd 1937. 

Utförda renoveringar och underhållsarbeten i urval; 
2018 - Fasadrenoveringar och balkongrenovering färdigställd
2017 - Ommålning av trapphus
2016 - OVK
2014 - Besiktning och filmning av avloppsstammar
2012 - Målning och renovering av yttertak
2010 - Renovering av fönster
2005 - Ny hissmotor och styrsystem
2001 - Byte av elstigar
1997 - Renovering av avloppsstammar 

För fler utförda arbeten och underhåll, se bilagd årsredovisning. 
Till lägenheten hör både rymligt källar -och vindsförråd. I källaren finns även cykelrum samt tvättstuga. 

Dokument:

Mer fakta

Adress: Grev Turegatan 62

Pris: 7 500 000 kr

Avgift: 2 738 kr/mån

Avgiften inkluderar: Värme, Vatten

Antal rum: 3

Boarea: 73 kvm enligt föreningens information

Våning: 1,5 av 5

Hiss: Ja

Lägenhetsnr Brf: 1103

Lägenhetsnr LMV: 1103

Andelstal: 4.5201 %

Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet

Byggnadsår: 1937

Tv-Internet: Com hem, Ownit

Se mer