Pris: 3 895 000 kr / bud

Pris per kvm: 86 556 kr

Avgift: 2 476 kr / mån

Boarea: 45 kvm

Antal rum: 2 rum och kök

Våning: 1 av 3

Aktuellt bud: 3 895 000 kr

Budgivning pågår

Bud Budgivare Datum Tid
3 895 000 kr Budgivare 1 2018-10-31 14:15

Interiör

Nu saluförs denna underbara söderpärla, belägen i gårdshus med högt läge och bästa adress på SoFo. Här finner vi en ljuvlig tvåa om 45 väldisponerade kvadrat med alla attribut man kan önska, så som två fungerande kakelugnar, en generös takhöjd om ca 3 meter, vackra furutiljor och kanske Kocksgatans charmigaste byggnad, som också är grönmärkt och kulturhistoriskt skyddad. Detta är en perfekt lägenhet för såväl singeln som paret, som gillar att ha nära till både Nytorgets rika restaurangutbud som kommunikationer i form av innerstadsbussar och T-bana. 

Välkomnande hall med plats för avhängning. Stort, härligt sällskapsrum med kök i öppen planlösning. Här går det enkelt att möblera med både soffa, TV-möbel och möblering kring den stora köks-ön som är rummets hjärta. Köket går i bistrostil med vackert kakel och framtagen tegelvägg, och här finns spishäll, ugn, diskmaskin och fristående kyl/frys från Smeg. Det finns även dold tvättmaskin. I vardagsrummet finns en av lägenhetens två kakelugnar, som också fungerar. Vidare ligger sovrummet med plats för dubbelsäng och stor walk-in closet. Här finns lägenhetens andra kakelugn, även den fungerande. Fönster vetter mot föreningens lugna och lummiga innegård. Helkaklat badrum/WC med dusch. Detta är en genomgående smakfull och trevlig lägenhet och det bara att flytta in! 


Här bor du i navet av det som kommit att kallas SoFo med Södermalms mest populära gator och kvarter omringat. Strax utanför porten hittar du Indio Kitchen som tagit det japanska och peruianska köket till nya höjder i en fusion som även delar lokal med en av Stockholms trendigaste film/reklam byråer Indio Film. Nytorgsgatan går parallellt med Kocksgatan och leder ner till Nytorget som kan vara det hetaste Södermalm har att erbjuda. Här hittar du butiker som Acne Studios och Pärlans konfektyr som möjligtvis kokar den godaste, klassiska karamelkolan du kan köpa för pengar. Urban Deli lever vidare med sin restaurang, uteservering och välsorterade matbutik som håller öppet långt in på kvällarna likväl som Nytorget 6 med sin fantastiska meny och generösa öppetider. Utöver dessa två Nytorgsklassiker befinner sig exempelvis Bar Agrikultur på Skånegatan som drivs i regi av Michelinprisbelönta kockarna Filip Fastén och Joel Åhlin som här driver systerkrog i mer avslappnad miljö jämfört med annars fantastiska Agrikultur på Roslagsgatan. Denna del av SoFo är svårslaget sett till utbud av restauranger och butiker. Strategiskt når du Medborgarplatsen på kort promenadavstånd som sedan mynnar ut till Götgatan och Slussen. Åt andra hållet når du Bleckholmsparken med omåttligt populära restaurang Bleck och vidare ner mot vattnet vid Hammarbyslussen för att möta Östersjöns och Mälarens vatten. 

Förening

Brf Båtsmannen Mindre nr 9 är en välskött s.k. äkta bostadsrättsförening som förvärvades 1986. Föreningen upplåter 21 st lägenheter med bostadsrätt med en lägenhetsyta som uppgår till 1074 kvm. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1.138 kr som debiteras köparen och en pantsättningsavgift om 455 kr som debiteras pantsättaren. I månadsavgiften ingår vatten, kabel-TV (bas) och bredband via fiber (1000 Mbit). Till lägenheten hör ett källarförråd

Välskött och solid förening med endast ca 3.687 kr i lån/kvm per år-17. 

Fastighet

Vacker och representativ fastighet anno 1918 som idag är s.k. grönmärkt av Stockholms stadsmuseum vilket innebär att huset har ett högt kulturhistoriskt värde. Huset har blivit omnämt i C-uppsatser med ämnet bebyggelsehistoria och byggnadsvård som inriktning. Utförda renoveringar och underhållsarbeten i urval;  1974 stambyta samt elstambyte, 1998 målning av tajm 2002 renovering av tvättstugan, 2004 renovering av rökkanaler, 2005 renovering av avloppsstammar, 2006 renovering av fönster i gårdshus, 2008 omläggning av tak, 2010 byte av proppskåp, 2011 indragning av fiberoptik och renovering av fasadputs, 2012 OVK, 2013 fortsättning av fasadrenovering, 2015 fönsterrenovering gathus, 2016 montering postboxar, 2017 stamspolning, 2017 installation av fiber/bredband. Nästa planerade åtgärd under 2018 är OVK-besiktning. 

Dokument:

Mer fakta

Adress: Kocksgatan 41, ÖG

Pris: 3 895 000 kr

Avgift: 2 476 kr/mån

Avgiften inkluderar: Vatten, Kabel-TV (basutbud), Bredband via fiber

Antal rum: 2

Boarea: 45 kvm enligt föreningens information

Våning: 1 av 3

Hiss: Nej

Lägenhetsnr Brf: 1024

Lägenhetsnr LMV: 1101

Andelstal: 4.425 %

Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet

Byggnadsår: 1918

Uppvärmning: Direkt el

Se mer