Pris: Såld, kontakta mäklare

Pris per kvm: Såld, kontakta mäklare

Avgift: 3 179 kr / mån

Boarea: 70 kvm

Antal rum: 3 rum och kök

Våning: 2 av 6

Budgivning pågår

Bud Budgivare Datum Tid

Interiör

Här salubjuds denna klassiska och utsökta lägenhet på attraktiv östermalmsadress som genomsyras av magnifik tjugotalsklassicism. Här återfinns en mängd bevarade och genomgående originalattribut som djupa fönsternischer, takstuckatur och fiskbensparkett samtidigt som faciliteter likt infällda högtalare finns. Lägenheten har genomgått en smakfull renovering med varsam hand för att behålla känslan av en svunnen tid fylld av vacker gråskala med ett stillsamt läge mot grönskande innergård som ger en intim och ombonad känsla.

Tilltaget sällskapsrum ramas in med vacker stuckatur, fiskbensparkett och spröjs på fönster. Här ges plats för stort möblemang och matplats för 4-6 personer. I fil finns rogivande, rymligt sovrum som även det går i smakfull gråskala på vägg och garderob. Plats för stor dubbelsäng med tillhörande sovrumsmöblemang och yta för arbetsplats om så önskas samt generöst med klädförvaring. Vidare leder klassisk serveringsgång med skåp i original ut till lägenhetens kök och andra sovrum. Köket är stilfullt och går i lantlig karaktär med grå färgskala som får fint ljusinsläpp från fönster med spröjs mot innergård. Fullt maskinellt utrustat med spis, ugn, fläkt, kyl/frys och integrerad diskmaskin. Vacker bänkskiva av Carraramarmor med passande bistrokakel på vägg. infällda spotlights och högtalare i tak samt klinkergolv med golvvärme. Lägenhetens andra sovrum är även det belägen mot innergård med rogivande och lugn känsla och utgång till dess stora möblerbara balkong med lummande utsikt. Mellan hall och serveringsgång hittas såväl rymlig klädkammare som badrum. Badrummet är helkaklat med klinkergolv, rymlig dusch med vikbar duschvägg. Gråskalig kommod med handfat, infälld spegel, högtalare samt spotlights och golvvärme. Lägenhetens välkomnande hall ger prov på stor avhängningsmöjlighet med ursprunglig hatthylla bevarad. Här finns generös klädkammare samt en garderob. I hallen finns även WC med smakfullt marmorgolv och handfat. Säkerhetsdörr med elektroniskt Gluelås som förenklar vardagen. Lägenheten är även försedd med övervakningskameror. Infällda spotlights i tak. 

Högtalare i vardagsrum ingår i köpet.

Säljaren intygar härmed att tillkalla en fackman/elektriker senast 2 veckor innan tillträdesdag för att då förhoppningsvis åtgärda felet transformator kök.

Denna tilltalande bostad är ett levande bevis på att tjugotalsklassicism är något utav det vackraste som går att hitta. Med sin gedigna känsla i vacker representativ fastighet och välplanerade planlösning med gott om förvaring och vackra  attribut bevarade är det svårt att inte trivas på en plats som denna. På Runebergsgatan finner du både Östermalms lugna kvarter likväl som Stureplan, Eriksbergsparken och Tegnérgatan med liv och rörelse. Humlegården grönskar alldeles invid och är en utmärkt genväg för den som vill nå Humlegårdskvarten och Östermalmstorg med kort avstånd. Runt hörnet hittar du omåttligt populära Un Poco som blivit Östermalmarens kära italienare, beläget på Runebergsgatan finner du Food Stockholm som sällan gör någon besviken. 

Förening

Brf Runebergsgatan 9-11 är en välskött s.k. äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten med tillhörande mark år 2006. Föreningen upplåter 32 lägenheter med bostadsrätt på Runebergsgatan 9 samt 11. Totala lägenhetsytan uppgår till 4.004 kvm. Föreningen innehar inga lokaler. Kabel-TV (analogt grundutbud) samt bredband levereras av ComHem. Abonnemang för bredband och större utbud av TV samt el tecknas själv av innehavaren. Juridisk person godkänns ej. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbas belopp samt en pantsättningsavgift om 1% av årets basbelopp. Inga planerade avgiftsändringar (kontrollerat 31/10-18). 

Fastighet

Vacker, representativ fastighet med byggnadsår 1925 som är väl omhändertagen. Utförda underhållsarbeten och renoveringar i urval mellan 2007 och 2015; 

2007/2008 - Stambyte Runebergsgatan 9, (stambyte utfördes 1980 på Runebergsgatan 11)
2007/2008 - Elstigare 
2008 - Trappuppgångar
2008/2009 - Balkonger
2009/2010 - Reparation/omläggning av tak 
2010 - Hiss
2010 - Ny tvättstuga och nya källarförråd 
2010 - Ombyggnation av råvind 
2011 - Säkerhetsdörrar
2013 - Fönsterrenovering 
2014/2015 - Fasadrenovering 
2016 - Ommålning av entré
2017 - Relining av stammar 

Föreningens medlemmar disponerar gemensamt en grönskande stillsam innergård, tvättstuga, sophantering samt cykelgarage. Till lägenheten hör ett förråd i markplan. 

Mer fakta

Adress: Runebergsgatan 9

Pris: 7 375 000 kr

Avgift: 3 179 kr/mån

Avgiften inkluderar: Värme, Vatten, Analogt grundutbud av TV

Antal rum: 3

Boarea: 70 kvm enligt föreningens information

Våning: 2 av 6

Hiss: Ja

Lägenhetsnummer: 09341-01-01-0102

Andelstal: 1.75071 %

Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet

Byggnadsår: 1925

Tv-Internet: Com hem

Uppvärmning: Fjärrvärme

Se mer