Pris: 3 995 000 kr / bud

Pris per kvm: 81 531 kr

Avgift: 1 436 kr / mån

Boarea: 49 kvm

Antal rum: 2 rum och kök

Våning: 3 av 3

Budgivning pågår

Bud Budgivare Datum Tid

Interiör

Nu saluförs denna charmiga söderpärla med balkong på attraktiv adress. Belägen högst upp i huset, i byggnad anno 1890, finner vi denna sekelskifteslägenhet med många vackra originaldetaljer bevarade så som furutiljor, par-dörrar och högt i tak. Detta i kombination med påkostade materialval och inbyggda högtalare i alla rum gör lägenheten till den perfekta sekeltvåan. Här ges även möjligheten att skapa vindsetage, genom att köpa loss råvinden ovanför lägenheten. Detta har diskuterats i föreningen och ett tidigare (utgånget) bygglov finns, för att bygga en 3:a om 72 kvm med terrass. För ytterligare frågor, kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Välkomnande hall med plats för avhängning. Underbart och socialt kök, med stora ytor för den som gillar att hålla middagar och bjuda hem familj och vänner. Här finns all maskinell utrustning så som ugn, spishäll, diskmaskin, kyl och frys. Vackra pardörrar avskiljer mot vardagsrummet, där det finns balkong som vetter med högt läge mot föreningens innegård. Sol från frukost till strax efter lunch. I vardagsrummet finns också sovdel med plats för 1,80 säng. Helkaklat och stilfullt badrum/WC med kombinerad tvättmaskin och torktumlare, badkar med dusch och handfat med kommod. Detta är en genomgående fin lägenhet med stor potential, som den är eller som vindsetage.

Belägen i mysiga Södermalmskvarter, mellan Nytorget och Mariaberget. Utmärkta kommunikationer med t-bana endast någon minut bort och flertalet innerstadsbussar. Hjärtligt välkomna på visning!

Förening

BRF Gråberget 18 är en äkta förening som förvärvade fastigheten 2009. Föreningen består av 13 stycken lägenheter som upplåts med bostadsrätt och 2 stycken lokaler. I månadsavgiften ingår vatten, kabel-TV (bas) och bredband via fiber (100/100 mbit/s). Ett tillägg på 98 kr ger bredband via fiber 1000/1000. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 900 kr, vilken debiterar köpare. 

Solid och välskött förening med låga avgifter. 

Fastighet

På föreningens mark står ett flerbostadshus byggt 1890 som omfattar adresserna Tjärhovsgatan 8A-8B. Föreningen äger marken. Ett urval av utförda renoveringar: 1982 stambyte, 1996 samt 2017 varmvattenberedare byttes, 2002 ommålning av dörrar och trapphus, 2010 nya entrédörrar. Styrelsen har beslutat att måla om trapphuset samt renovera taket på 8B. Detta påbörjas 2019 och kommer inte att påverka månadsavgiften.

Föreningen har gemensamt tvättstuga, föreningslokal med bastu, dusch och toalett, cykelrum i källare samt cykelparkering på gården. Det finns också en mysig innegård med utemöbler och grillar. 

Dokument:

Mer fakta

Adress: Tjärhovsgatan 8A

Pris: 3 995 000 kr

Avgift: 1 436 kr/mån

Avgiften inkluderar: Vatten, Kabel-TV, Bredband (via fiber)

Antal rum: 2

Boarea: 49 kvm enligt uppmätning

Våning: 3 av 3

Hiss: Nej

Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet

Byggnadsår: 1890

Se mer