Pris: Såld, kontakta mäklare

Pris per kvm: Såld, kontakta mäklare

Avgift: 1 948 kr / mån

Boarea: 60 kvm

Antal rum: 2 rum och kök

Våning: 1 av 5

Budgivning pågår

Bud Budgivare Datum Tid

Interiör

Med skuldfri förening i vacker kulturminnesmärkt fastighet anno 1893 finner du här en del av Östermalms historia. Denna lägenhet är belägen mot innergård och ger två tillagna rum och kök belägna i fil med magnifika kakelugnar i vardera del samt djupa fönsternischer, vackert trägolv med furutiljor och höga socklar genomgående. Rymlig och välkomnande hall med gästtoalett och utrymme för avhängnad samt möblemang med golvvärme öppnar upp och leder ut till kök och vidare till sällskapsdel och sovrum. Modernt kök från exklusiva Bulthaup i vit nyans med släta luckor och integrerade handtag. God arbetsyta och förvaring med hyllplan i aluminum längs ena väggdelen samt överskåp och skafferi. Fullt maskinellt utrustat med integrerade vitvaror som tvättmaskin, diskmaskin, ugn (Siemens) samt påkostad kyl/frys, spishäll och fläkt från Gaggenau. Köket har såväl golvvärme som infällda spotlights i tak och får ett fint ljusinsläpp genom fönster med utsikt över innergård. Vidare möts generöst sällskapsrum med stort fönster mot gård och bedårande kakelugn som fungerar. Här ges yta för soffgrupp och trivsam matplats för 6-8 personer. I fil är rogivande sovrum beläget med rymlig garderobsvägg (ingår ej) och plats för stor dubbelsäng med tillhörande möblemang. I hörnet smyckar lägenhetens andra kakelugn (ej fungerande). Från sovrum nås badrum med en mindre tambur emellan som kan användas till både garderob och förvaringsdel som idag är inredd med hyllplan. Helkaklat badrum med vita plattor på vägg och svart klinker på golv, god duschyta med takdusch och mörkbelagda skjutbara duschväggar. WC, golvvärme, handdukstork, badrumsskåp på vägg, infällda spotlights, handfat med kommod samt spegel med belysning. 

Här bor du i vacker, minnesmärkt fastighet på attraktiv adress som avviker estetiskt med en historia som ett av Stockholms mest föredömliga arbetarbostäder under sent 1800-tal. Sibyllegatan leder både upp till Valhallavägen och hela vägen ner till Dramaten och Nybrokajen med Östermalmstorg på vägen. I närheten finner du Karla Café som på senare tid blivit omåttligt populärt för såväl frukost som eftermiddagsfika. Välsorterade ICA Esplanad finner du någon minut bort som tillhör en av Östermalms bästa matbutiker. Är du en person som önskar ekologiskt, närodlat, glutenfritt och vegetariskt står Ecoist till din tjänst, en oas för att hitta det bästa för din kropp i matväg. 

Förening

Brf Storken 12 är en skuldfri, välskött och s.k äkta bostadsrättsförening som äger och förvaltar fastigheten med adresserna Sibyllegatan 50 och 52 samt Jungfrugatan 41 och 43. Föreningen förvärvade fastigheten 1999, äger marken och upplåter 76 stycken lägenheter med bostadsrätt, innehar 1 hyresrätt och 12 lokaler. Den totala lägenhetsytan uppgår till 4768 kvm. TV och bredband levereras av ComHem och Ownit (fiber). Föreningen amorterade under 2017 av sina sista lån och blev därmed skuldfri, därefter skedde en avgiftssänkning. Skuldsättningen per kvadratmeter är därmed 0 kr. Överlåtelseavgift tas ut om 2,5% av årets prisbasbelopp samt pantsättningsavgift om 1% av årets basbelopp. 

För mer information gällande föreningens ekonomi, se bilagd årsredovisning 2017. 

Fastighet

Välskött fastighet anno 1893. Utförda renoveringar och underhållsarbeten i urval; 

1990 - Stamrenovering
2001 - Målning av fönster
2008 - Trappuppgångar
2010 - Tätning av fönster
2016 - OVK kontroll med uppföljning
2018 - Byte av undercentral 

Till lägenheten hör stort vindsförråd. Gemensamma utrymmen som bastu, cykelförråd, tvättstuga och torkrum finns att tillgå. Medlemmarna ges även möjlighet till att hyra övernattningslägenhet för 250 kr/dygn med plats åt fyra personer som är praktiskt belägen rakt nedanför denna lägenhet. 

Mer fakta

Adress: Sibyllegatan 50A

Avgift: 1 948 kr/mån

Antal rum: 2

Boarea: 60 kvm enligt uppmätning

Våning: 1 av 5

Hiss: Ja

Lägenhetsnr Brf: 1003

Lägenhetsnr LMV: 0603

Andelstal: 0.013210400 %

Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet

Byggnadsår: 1893

Tv-Internet: Com hem och Ownit

Se mer