Pris: Såld, kontakta mäklare

Pris per kvm: Såld, kontakta mäklare

Avgift: 3 048 kr / mån

Boarea: 75 kvm

Antal rum: 3 rum och kök

Våning: 2 av 4

Budgivning pågår

Bud Budgivare Datum Tid

Interiör

Här ges tillfälle att förvärva denna ljusa Östermalmsjuvel belägen i vacker fastighet anno 1907 på attraktiv adress fylld med klassiska originalattribut, snickerier och balkong i en tilltalande atmosfär. Lägenheten visar på en svunnen tid som renoverats med varsam hand och där välkände arkitekt Carl Österman en gång i tiden satt sin prägel på detaljer. Här finner du vackra bröstpaneler och väggdekorationer, ljusa, vitlaserade trägolv och något så ovanligt som väggmedaljonger i generös planlösning med ljusa ytskikt och mycket yta till förvaring.  

Stor och rymlig hall med god förvaring och avhängnad välkomnar och leder vidare till möblerbar, klassisk serveringsgång med två fönster och vackra bröstpaneler längs vägg. Det generösa sällskapsrummet blir till lägenhetens centrala del med fönster i två väderstreck. Här ges plats till möblemang som stor soffgrupp och gemytlig matplats i burspråksliknande del. Vidare möts man av rogivande, rymligt sovrum med ljuvligt ljusinsläpp och plats för stor dubbelsäng. Längs vägg löper platsbyggd garderob med fyra dekorativa dörrar i original och praktisk förvaringsyta ovanför. Lägenhetens andra sovrum är beläget från serveringsgång och sällskapsrum med stort fönster och plats för säng med tillhörande möblemang. Modernt kök med fint ljusinsläpp från fönster och balkong. Vita, släta luckor och smakfull marmorskiva på såväl bänk som vägg.  Fullt maskinellt utrustat med påkostad gasspis i rostfritt från Smeg, kyl/frys och diskmaskin. Köket ger yta för matplats åt 4-6 personer. Badrum är beläget invid hall, helkaklat med stora vita, handbankade plattor på vägg och karaktärsfullt marockanskt klinker på golv. Takdusch i krom med duschvägg i glas, handfat, spegelskåp med belysning, WC, handdukstork, infällda spotlights och golvvärme. 

Förening

B.F Hemgården UPA är en välskött och s.k. äkta bostadsförening som registrerades 1921 med god ekonomi och låg belåning. Föreningen upplåter totalt 60 lägenheter om en totalyta på 4.556 kvm samt innehar 9 lokaler. Belåningen per kvadratmeter är under 2017 1.194 kr/kvm vilket anses vara lågt. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp samt en pantsättningsavgift om 1 % av årets basbelopp. Överlåtelseavgift betalas av köparen. Juridisk person accepteras ej. Delat ägande/nyttjande kan godkännas. TV och bredband levereras av Boxer och Ownit 100 Mbit Ethernet där abonnemang för uttökat utbud kan tecknas. Inga kommande avgiftsändringar (kontrollerat 8/1-2019). 

Fastighet

Välskött vacker sekelskiftesfastighet anno 1907. Fastigheten har utöver sin innergård även en främre gård mot gatan med vackra kastanjeträd. Utförda renoveringar och underhållsarbeten i urval;  

1993 - Stambyte
2000 - Renovering av hissar 

2010 - Takmålning 
2013 - Nya maskiner i tvättstuga 2013
2016 - OVK och energideklaration 

Planerat underhåll i urval är rengöring av hisschakt, utbyggnad av värmeslingor på tak, utöka barnvagnsutrymmet, byte av ventiler i värmesystem och fortsatt fönsterunderhåll. För fler kommande arbeten, se bilagd årsredovisning. 

Till lägenheten hör både ett källarförråd samt ett vindsförråd. Föreningens medlemmar disponerar gemensamt ett cykelrum med direktutgång mot gatan, tvättstuga samt gemensam bastu i källarplan och övernattningslokal med två sängplatser som kan hyras för 150 kr/natt. Under sommarhalvåret möbleras innergården med sittgrupp. 

Mer fakta

Adress: Östermalmsgatan 68D

Avgift: 3 048 kr/mån

Avgiften inkluderar: Värme, vatten, analogt basutbud TV

Antal rum: 3

Boarea: 75 kvm enligt uppmätning

Våning: 2 av 4

Hiss: Nej

Lägenhetsnr Brf: 51

Lägenhetsnr LMV: 1202

Andelstal: 1.6 %

Upplåtelseform: Andel i bostadsförening - Lägenhet

Byggnadsår: 1907

Se mer