Pris: 8 295 000 kr / bud

Pris per kvm: 84 643 kr

Avgift: 4 545 kr / mån

Boarea: 98 kvm

Antal rum: 3 rum och kök

Våning: 3 av 6

Aktuellt bud: 8 250 000 kr

Budgivning pågår

Bud Budgivare Datum Tid
8 250 000 kr Budgivare 1 2018-12-11 14:07

Interiör

Högt upp i kulturminnesmärkt fastighet med byggnadsår 1938 salubjuds här denna sagolika lägenhet fylld med vackra och klassiska funktionalistiska stildrag. Lägenheten har en genomgående takhöjd om 3,5 meter som ger stor rymd och tillsammans med dess magnifika fönsterpartier skapar ett mäktigt sällskapsrum med fantastiskt ljusinsläpp.

Det generösa sällskapsrummet går i öppen planslösning till kök och loft som ger god yta till en markant matplats för 10-12 personer. Här ges även plats åt stor soffgrupp med tillhörande möblemang och öppen social golvyta för att umgås på. Dem tre fönstrena i fil hjälper till att förstärka rymden och dess takhöjd och skapar ett i ögonfallande rum svårt att glömma. Modernt kök med vita ytskikt och släta luckor som bryts av med rostfria vitvaror och grönglasad vägg. God arbets -och förvaringsyta med köksö centralt placerad för utökat utrymme till det sociala livet med bardel. Fullt maskinellt utrustat med vitvaror som extrastor kyl/frys, ugn, integrerad mikrovågsugn, spishäll och integrerad fläkt. Köket ger utöver detta yta för vitrinskåp och mer möblemang utöver matplats om så önskas. 

Två tillagna och rogivande sovrum belägna i fil varav det ena beläget mot gatan med fantastiskt ljusinsläpp från stort fönster och det andra beläget mot innergård även det med fint ljusinsläpp. Här ges plats för stora dubbelsängar med sängmöblemang och garderobsuppbyggnad. Båda sovrummen leder till sällskapsrum och har ovanför dörr stora fönsterpartier som leder ljuset in ytterligare. Utsökt badrum med dusch, vägghängd WC, tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare, golvvärme samt infällda spotlights. Välkomnande hall med bra förvaringsmöjligheter i stor garderob. Ovan hallen finns ett stort loft som idag nyttjas som gästrum.

Förening

Brf Posthuset är en välskött s.k. äkta bostadsrättsförening som bildades 2006. Föreningen upplåter 62 lägenheter med bostadsrätt, ett garage med uthyrning av garageplatser samt två lokaler som hyrs av Posten. Den totala lägenhetsytan uppgår till 5.112 kvm. Kabel-TV levereras av ComHem och bredband via Stockholms stadsnät. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp och pantsättningsavgift om 1 % av årets basbelopp. Juridisk person accepteras ej, delat ägande accepteras. 

För närvarande finns inga planerade avgiftsförändringar (Kontrollerat 2018-12-04).

För mer information gällande ekonomi, se bilagd årsredovisning 2017. 

Fastighet

Detta är en historisk fastighet ritad av Erik Lallerstedt som invigdes 1938 och idag är kulturminnesmärkt. Huset ritades för att nyttjas som kommersiell lokal men som blivit mest känt för Postens verksamhet i bottenplan genom alla tider. Fastigheten kännetecknas av vacker och stram funktionalistisk stil med sina magnifika fönster och underbara attribut. År 2006 genomfördes en omfattande renovering av fastigheten med följande åtgärder; 

- Stambyte och byte av elstigar
- Trapphusrenovering
- Nytt tak då huset utökades med ett våningsplan
- Fönsterrenovering och installation av 3-glas
- Ny gemensam tvättstuga

Framgent har föreningen planerat måla om fönsterna utvändigt.

Föreningens medlemmar disponerar gemensamt cykelrum, barnvagnsförråd och ett s.k. hobbyrum samt gemensam tvättstuga. Till lägenheten hör källarförråd. Garage finns i huset som tillämpas med kössystem. 

Dokument:

Mer fakta

Adress: Fridhemsgatan 7, 3tr

Pris: 8 295 000 kr

Avgift: 4 545 kr/mån

Antal rum: 3

Boarea: 98 kvm enligt föreningens information

Våning: 3 av 6

Hiss: Ja

Lägenhetsnr Brf: 4010133

Lägenhetsnr LMV: 1303

Andelstal: 1.83313 %

Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet

Byggnadsår: 1938

Se mer