Pris: Såld, kontakta mäklare

Pris per kvm: Såld, kontakta mäklare

Avgift: 2 533 kr / mån

Boarea: 88 kvm

Antal rum: 3 rum och kök

Våning: 4 av 5

Interiör

Med högt läge i skuldfri välskött förening ges här tillfälle att förvärva denna synnerligen smakfulla Östermalmslägenhet om tre rum med genomgående planlösning och stor balkong mot gård. Här bor du på eftertraktad adress med närhet till Strandvägen, Kungliga Djurgården och Östermalmstorg. Väldisponerad planlösning med platsbyggd interiör och detaljrikedom från ljusgrått målade socklar, elementskydd och vackra kolonner som ger en enhetlig känsla. Genomgående vackra originalattribut som ljus fiskbensparkett, spröjsade fönster och öppenspis skapar en tilltalande karaktär. 

Välkomnande hall mynnar ut genom tambur till inre möblerbar del med magnifik öppenspis, kaklad  i klassisk grön nyans. Denna del blir till lägenhetens hjärta och gör sig utmärkt för trivsam matplats för 6-8 personer. Vidare leds du in till vardagsrum som vetter mot Styrmansgatan med generös yta för stor soffgrupp och tillhörande möblemang. Ett fint ljusinsläpp ges från stort fönster med spridning från de andra rummen i fil. Platsbyggd bokhylla i ljusgrå nyans går hand i hand med såväl socklar som vackra kolonner och elementskydd. Optimalt planerat kök med goda arbetsytor och generös förvaring, här finns all önskvärd maskinell utrustining inkl. vinkyl. Mot gård vetter rogivande och generöst sovrum utan insyn med balkong och walk-in closet. Sovrummet ger en påkostad hotellkänsla med förvaringsuppbyggnad längs vägg i mörkt träslag och heltäckningsmatta genomgående. Stor walk-in closet med välskapt förvaring för två personer, i tak infällda spotlights för ett varierat belysningssken. Intill master bedroom finnes utsökt barnrum som även kan nyttjas som kontor.
Renoverat och smakfullt badrum som nås från hall med vita, stora kakelplattor på vägg och ett gråsvart klinkergolv. God duschyta med modernt takdusch och duschvägg i klarglas. God förvaringsyta och arbetsbänk med tvättmaskin, vägghängd WC, handfat med vit kommod samt spegelskåp. Infällda spotlights och golvvärme. 
Säkerhetslarm från Verisure är installerat i lägenheten.

Från denna adress befinner du dig i mysiga och lugna Östermalmskvarter med vackra Strandvägen alldeles nedanför. I kvarteren hittas restauranger som charmiga Coco Carmen med sin förnyade meny, rutiga dukar och förlängda öppetider. Brasserie Elverket huserar i korsningen Styrmansgatan/Linnégatan och gör sällan någon besviken med sin franskinspirerade mat & miljö och påhitt som Ostronrally vissa dagar i månaden. 

Förening

Brf Styrmannen 38 är en s.k. äkta bostadsrättsförening. Det är en extremt välskött föreningen utan skulder. På fastigheten finns ett bostadshus med 39 lägenheter som upplåts med bostadsrätt, en lägenhet med hyresrätt samt en lokal om 100 kvm. Föreningen godkänner ej juridisk person som ägare. Bredband och Kabel-tv (fr.o.m. mars) levereras via Stockholms Stadsnät och båda ingår i månadsavgiften. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbelopp som debiteras köparen. Pantsättningsavgift tas ut om 1% av prisbasbelopp som debiteras pantsättaren.

För närvarande finns inga beslut om framtida avgiftsförändringar, kontrollerat 2019-01-24.

För mer information se bilagda dokument.

Fastighet

Välskött och representativ fastighet som bebyggdes år 1930. Fastigheten Styrmannen 38 ägs och förvaltas av föreningen med en total bostadsyta om 3058 kvm och lokalyta om 100 kvm. Föreningens medlemmar disponerar gemensamhetsutrymmen i form av cykelförråd, tvättstuga och två härliga innergårdar varav ena med en boulebana. Till lägenheten hör ett källarförråd.

Urval av genomförda renoveringar;

2018 Installation av fiber
2014 Fönster
2007-2012 Stambyte genom relining
2006 El
2001 Tak
2000 Fasad

Framgent har föreningen planerat att renovera hissen, likvida medel finns i kassan för denna renovering. 

Mer fakta

Adress: Styrmansgatan 18, 4tr

Pris: 8 975 000 kr

Avgift: 2 533 kr/mån

Avgiften inkluderar: Värme, Vatten, Kabel-TV, bredband

Antal rum: 3

Boarea: 88 kvm enligt uppmätning

Våning: 4 av 5

Hiss: Ja

Lägenhetsnummer: 009

Andelstal: 2.726 %

Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet

Byggnadsår: 1930

Se mer