Pris: Såld, kontakta mäklare

Pris per kvm: Såld, kontakta mäklare

Avgift: 4 144 kr / mån

Boarea: 117 kvm

Antal rum: 4.5 rum och kök

Våning: 4 av 4

Budgivning pågår

Bud Budgivare Datum Tid

Interiör

Välkomna till denna magnifika och generösa våning belägen högst upp på eget våningsplan i vacker tilltalande fastighet mot Sturegatan. Här bor du på attrativt läge invid både Stureparken och Humlegården med närhet till Östermalsmtorg och Stureplan. Våningen erbjuder generös rumsdisposition, tilltagen takhöjd och genomgående vackra, massiva trägolv med originalattribut som djupa fönsternischer. Stor hall med vacker stuckatur, garderobsvägg och tvättmaskin öppnar upp till genomgående serveringsgång som löper längs hela bostaden med moderna infällda spotlights och garderobsförvaring. Sällskapsdel öppnas upp med öppen planlösning till matsal som vetter med högt och fritt läge mot Sturegatan med tre stora fönster i fil där fungerande öppenspis och yta för stort soffmöblemang ges. Matsalen som ligger öppet i fil ger plats åt 8-10 middagsgäster med stort möblemang. Det stora master bedroom vetter även det mot Sturegatan med god yta för dubbelsäng och tillhörande möblemang, rymlig garderobsvägg löper längs vägg med utökad förvaringsmöjlighet ovanpå. Köket är beläget i mitten av lägenheten mot innergård med fri utsikt över takåsar och utgång till balkong i sydöst. Köket får stort ljusinsläpp och går i vita toner med högblanka luckor på såväl över som underskåp med goda förvaringsmöjligheter och arbetsyta. Köksbänk i trä och vitt bistrokakel på vägg. Full maskinellt utrustat med vinkyl, kyl/frys från Gorenje, diskmaskin, spishäll med ugn. Köket ger även rymlig matplats för 4-6 personer. Mot innergård vetter bostadens två andra rymliga sovrum i varsin ände, här ges plats för säng med möblemang i båda. I serveringsgången hittas både badrum och gäst-wc med smakfulla materialval. Helkaklat badrum med vita stora plattor på vägg, stor duschyta med röd mosaik, vägghängd-wc, vitt handfat, spegelskåp med belysning, infällda spotlights, golvvärme och handdukstork. Gäst-wc är beklätt med grå sten och ett mörkare träslag på både kommod och hylla. Vägghängd-wc och infälld spegel på vägg samt spotlights. 

Denna våning är belägen högst upp på eget våningsplan med enskild entré i trapphus och är en utmärkt familjevåning med avskilda sovrum och gott om förvaring för att inte låta störas av någon. Med sitt fria och höga läge med utsikt över såväl Sturegatan som vackra takåsar mot gård bor du utan insyn och med integritet. Här når du Humlegården på några meter och både Östermalmstorg och Stureplan på kort promenadavstånd. Rakt över gatan hittar du två omåttligt populära restauranger med skandinaviska inslag. Hantverket liknar finedining i avslappnad miljö som gör sig väl både vid lunch och kvällstid. Restaurang Proviant vägg i vägg har utöver sin fantastiska meny även en småskalig butik intill med fantastiskt utbud av svenska råvaror. 

Förening

Brf Hjorten 19 är en välskött och s.k. äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten 1988. Föreningen upplåter idag 31 lägenheter med bostadsrätt samt 3 hyreslokaler. Den totala lägenhetsytan uppgår till 2.228 kvm. Kabel-TV och bredband levereras av Com Hem där basutbud samt 100/10 ingår i årsavgiften. Lägenheten har separat eluppvärmning och varmvattenberedare, denna förbrukning ingår ej i månadsavgiften (direktverkande). Föreningen har som en extra facilitet utrustat varje lägenhet med brandvarnare, brandfilt och brandsläckare. Överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp samt pantsättningsavgift om 1% debiteras. Föreningen accepterar ej juridisk person. 

För mer information gällande föreningens ekonomi, se bilagd årsredovisning 2017. 

Fastighet

Denna vackra fastighet stod färdigställd i slutet av 1800-talet och har även ett vackert gårdshus. Föreningen värnar om husets kulturhistoriska värde och har genom åren varsamt gjort underhåll och renoveringsarbeten. Urval; 

1989/1993 - Stambyte
2002/2004 - Ommålning av trapphus, tätning av grund och förbättring av ventilation i lägenheter
2005/2009 - Ny tvättstuga i gårdshusdel och ny medlemslägenhet, förbättring i trapphus och ommålning av entréportar samt OVK. 
2010/2012 - Byte av av 2-luftsfönster till 4-luftsfönster med isolerat energiglas. 
2013/2014 - Balkonger
2017 - Renovering av entréportar 

Till lägenheten hör källarförråd. Föreningens medlemmar disponerar gemensamt en fantastiskt trivsam innergård med mysiga träd, tvättstuga och rymlig cykelparkering under tak samt ett lättillgängligt soprum. 

Mer fakta

Adress: Sturegatan 44 A

Avgift: 4 144 kr/mån

Avgiften inkluderar: Kallvatten, Kabel-TV basutbud, bredband

Antal rum: 4.5

Boarea: 117 kvm enligt uppmätning

Våning: 4 av 4

Hiss: Nej

Lägenhetsnr Brf: 5

Lägenhetsnr LMV: 1401

Andelstal: 5.07 %

Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet

Se mer