Pris: Såld, kontakta mäklare

Pris per kvm: Såld, kontakta mäklare

Avgift: 3 342 kr / mån

Boarea: 94 kvm

Antal rum: 3 rum och kök

Våning: 1 av 5

Budgivning pågår

Bud Budgivare Datum Tid
7 950 000 kr Budgivare 1 2019-02-25 18:35

Interiör

I hjärtat av Vasastan på lugna Gästrikegatan finner du här denna utsökta och ljusa lägenhet i vacker fastighet anno 1914. Vackra tidstypiska inslag från både jugend och nationalromantik sätter sin prägel med fina attribut som takstuckatur, tilltagen takhöjd, djupa fönster och dörrnischer, radiatorer, fiskbensparkett och rymlig rumsdisposition genomgående med möjlighet till fyra rum. Lägenheten är även förberedd för kakelugn. Välkomnande möblerbar hall öppnar upp och blir till lägenhetens centralaste del där du leds in till samtliga rum. Här ges plats för avhängnad, garderob med skjutdörr och en gästtoalett samt extra förvaring ovanför badrum. Vidare möts du av generöst sällskapsdel som vetter mot Gästrikegatan, här ges ljus och rymd från två stora fönster och en magnifik takhöjd. Rummet ger chans att möblera med stor soffgrupp, tillhörande möblemang samt matplats för 4-6 personer om så önskas. I fil är rogivande sovrum beläget som även det vetter mot Gästrikegatan, här ges yta för stor dubbelsäng och tilltagen garderobsuppbyggnad för den vill. Mot innergård vetter såväl kök med utgång till balkong och lägenhetens andra sovrum. Köket går i modern känsla med vita släta luckor, svart bänkskiva och infällda spotlights. Här ges god arbets -och förvaringsyta och rymlig matplats för 4-6 personer. Påkostad maskinell utrustning från Miele med extra stor kyl/frys, integrerad kaffemaskin och mikrovågsugn, diskmaskin och spis. I kök har du direktutgång till balkong i sydväst för fina soltimmar fram till kvällen. Lägenhetens andra sovrum är ljust och stillsamt beläget mot lugn innergård med yta för stor säng med möblemang och har en garderob längs ena väggen. Modernt badrum, helkaklat med stora vita plattor på vägg och grå klinkers på golv. Stor duschyta med takdusch i kromat utförande och skjutbar duschvägg i klarglas. Handfat med spegelskåp ovanför och kommod i mörkt träslag som går i enhetligt utförande med förvaringsskåp. Stor tvättpelare med både tvättmaskin och torktumlare från Miele. Badrummet ger även den fantastiska faciliteten i form av bastu för 2-3 personer i ljust träslag med rostfritt aggregat. Infällda spotlights i tak, handdukstork i krom och golvvärme samt WC.

Här bor du på lugn återvändsgatan i navet av Vasastan beläget mellan Odenplan, grönskande Vasaparken och mysiga Birkastan med populära Rörstrandsgatan och dess restauranger och butiker. Med kort avstånd hittar du välsorterade matbutiker som ICA och Cajsa Warg med sitt enastående utbud av ekologiska och närproducerade råvaror där det även erbjuds matlagningskvällar för den intresserade. Kaffeverket huserar alldeles runt hörnet där du erbjuds en hälsosam meny i mysig miljö, intill hittar du även Bakery & Spice för nybakad bröd till helgen. Klassiker som Tennstopet och Wasahof når du med kort promenad upp till Dalagatan. Gästrikegatan ligger alldeles intill Vasaparken som under sommartid är grönskande och utmärkt för umgänge liksväl som vintertid då skridskobana spolas. Från denna adress har du goda kommunikationsmöjligheter i form av närhet till Odenplan, tunnelbana och nya citybanan. Många av Stockholms busslinjer går alldeles utanför och tar dig smidigt till alla Stockholms stadsdelar. 

Förening

Brf Molly är en välskött s.k. äkta bostadsrättsförening med låg belåning som förvärvade fastigheten 1914 som idag består av två hus. Föreningen upplåter 24 lägenheter med bostadsrätt och har en lokal med hyresrätt. Den totala lägenhetsytan uppgår till 1.607 kvm och 170 kvm utgör lokalyta. Kabel-TV och bredband levereras via ComHem. Föreningen tar ut en överlåtelsevgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp samt pantsättningsavgift om 1% av basbelopp. 

Föreningen har låga avgifter samt god ekonomi med genomsnittlig låg belåningsgrad. Juridisk person accepteras ej. Inga kommande avgiftsändringar (kontrollerat 11/2-2019). 
För mer information gällande ekonomi, se bilagd årsredovisning 2017. 

Fastighet

Fastigheten anno 1914 har under åren blivit väl omhändertagen och idag är i utmärkt skick där flertalet arbeten utfördes mellan 2003 och 2008. Ett urval av genomförda underhållsarbeten och renoveringar är; 

2003 - Stambyte
2003/2008 - Renovering av elnät, ommålning och reparation av yttertak, fönsterrenovering i lägenheter och trapphus samt gårdsrenovering
2015 - Hissrenovering 
2017 - Spolning av stammar, puts på fasad i gårdshus samt ventilation 

Föreningens medlemmar disponerar gemensamt en trivsam innergård med utemöblemang, planteringar och grillmöjlighet under sommartid, här finns även cykelställ och barvagnsrum. I källare finns bokningsbar tvättstuga, fullt maskinellt utrustad. Till lägenheten hör källarförråd. 

Mer fakta

Adress: Gästrikegatan 15

Avgift: 3 342 kr/mån

Avgiften inkluderar: Värme, Vatten, Kabel-TV (grundutbud)

Antal rum: 3

Boarea: 94 kvm enligt föreningens information

Våning: 1 av 5

Hiss: Ja

Lägenhetsnr Brf: 1003

Lägenhetsnr LMV: 1101

Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet

Byggnadsår: 1914

Tv-Internet: Com hem

Se mer