Pris: Såld, kontakta mäklare

Pris per kvm: Såld, kontakta mäklare

Avgift: 1 856 kr / mån

Boarea: 47 kvm

Antal rum: 1 rum och kök

Våning: 5 av 5

Budgivning pågår

Bud Budgivare Datum Tid

Interiör

Med högt och fritt läge på lugna Lützengatan salubjuds här denna Östermalmsjuvel i öppen planlösning med takvåningskaraktär fylld av 20-talsklassicism. Lägenheten är belägen högst upp i huset med två magnifika spröjsade fönster som ger fri utsikt och en underbar atmosfär. Generöst sällskapsrum i öppen planlösning till stort trivsamt kök med genomgående fiskbensparkett, två vackra radiatorer och en stålbalk i original som förstärker karaktären. Här ges plats för stor soffgrupp med tillhörande möblemang och sovdel. Köket ger en personlig känsla med vita snickerier, mässingsbeslag, bänkskiva i trä, öppna överskåp och en sittbänk. Maskinellt utrustat med stor gasspis, fläkt av både glas och rostfritt stål samt kyl/. Här ges både god arbetsyta och förvaringsmöjligheter samt matplats för 4-6 personer som ramar in köket väl. I hall nås en separat del med stor garderobsyta löpandes längs en hel vägg för optimal förvaring. Renoverat badrum med smakfulla material i form av vita stora kakelplattor på vägg och gråsvart klinker på golv. Stor duschyta med takdusch i kromat utförande och modern mörkbelagd duschvägg i glas. Vitt handfat med vit bänk och förvaringsskåp. Infällda spotlights, golvvärme och handdukstork i krom. 

Här bor du på en av Östermalms mest attraktiva adresser och kvarter med stillsamt läge alldeles invid Karlaplan. Från Lützengatan når du både välsorterade ICA Karlaplan, Fältöversten och Karlaplans tunnelbanestation på högst två minuters promenadavstånd, fortsätter du förbi har du Narvavägen, Strandvägen och Kungliga Djurgården som nästa anhalt. Alldeles nedanför hittar du en av få restauranger på Östermalm som serverar japansk ramensoppa på tradionellt vis. Italienska Flos har sin flaggskeppsbutik rakt över vilken alltid lyser upp gatan i vintermörkret med tilltalande fönstershopping av designklassiker i lampväg för den intresserade. 

Förening

Brf Musketören 12 är en välskött s.k. äkta bostadsrättsförening med mycket låg belåning som registrerades 1985 och förvärvade fastigheten med tillhörande mark 1987. Föreningen upplåter 40 lägenheter med bostadsrätt om en total lägenhetsyta av 2.978 kvm och består av ett gathus med två flyglar. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp samt pantsättningsavgift om 1% av årets basbelopp. Kabel-TV levereras av ComHem (grundutbud ingår i avgiften) samt fri leverantör av bredband där möjlighet till fiber finns. Juridisk person beviljas ej medlemskap. Inga kommande avgiftsändringar (kontrollerat 8/2-2019). 

För mer information gällande ekonomi, se bilagd årsredovisning 2017.

Fastighet

Vacker fastighet med byggnadsår 1923 i tidstypiskt 20-talsklassicism även kallad "Swedish Grace". Utförda renoveringar och underhållsarbeten i urval; 

1989/90 - Stambyte, elstigare, fasadrenovering och nytt yttertak. 
2001 - Nybyggnation av bastu 
2004 - Ommålning av trapphus 
2009 - Renovering av balkonger
2010 - Nybyggnation av balkonger och franska fönster 
2013/2014 - Ommålning och renovering av fönster 
2015/2016 - Renovering och ommålning av flyglar och burspråk 

Planerat underhåll är genomgång av fastighetens värmeanläggning som pågår samt översyn av skalskydd som lägenhetsdörrar och förrådsdörrar. Professionell hjälp har anlitats för att även utveckla gård och trädgårdsmiljön. Föreningens medlemmar disponerar gemensamt innergård, tvättstuga med 3 tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp, barnvagnsrum och cykelförråd. I huset finns även tillgång till bastu och träningsredskap beläget i källarplan. Till lägenheten hör källarförråd. 

Mer fakta

Adress: Lützengatan 8

Avgift: 1 856 kr/mån

Avgiften inkluderar: Värme, Vatten, Kabel-TV (analogt grundutbud)

Antal rum: 1

Boarea: 47 kvm enligt föreningens information

Våning: 5 av 5

Hiss: Ja

Lägenhetsnr Brf: 36

Lägenhetsnr LMV: 1503

Andelstal: 1.58996 %

Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet

Byggnadsår: 1923

Tv-Internet: Com hem

Se mer