Pris: 5 695 000 kr / bud

Pris per kvm: 96 525 kr

Avgift: 2 229 kr / mån

Boarea: 59 kvm

Antal rum: 2 rum och kök

Våning: 2 av 4

Budgivning pågår

Bud Budgivare Datum Tid

Interiör

På en av Östermalms mest eftertraktade adresser, högt belägen i vackert gårdshus som nås genom föreningens sagolika innergård, saluförs nu denna trevliga tvårummare. Nyligen renoverat kök från Kvänum med alla önskade bekvämligheter samt badrum med en boutiquekänsla. Bevarad charm i klassiska och tidstypiska detaljer som magnifik takhöjd, djupa fönsternischer, fiskbensparkett och en fungerande kakelugn. Via gamla köksingången nås en balkong med förmiddagssol som delas med grannen i gatuhuset. Extremt välskött förening med låg belåning.  

Välkomnande hall med inbjudande tapet på vägg, här finns gott om utrymma för avhängning och förvaring. Från hallens nås lägenhetens bedårande badrum med fiskbensmönstrad marmor till golv ovan behaglig komfortvärme, klassiskt badkar med dusch, utsökt tvättställ och stor spegel. Det spatiösa sällskapsrummet erbjuder gott om plats för större soffmöblemang samt matplats och har en fungerande kakelugn i original. Synnerligen trevligt kök från Kvänum med tilltalande fönster mot grönskande innergård samt utgång till den gemensamma balkongen. Här erbjuds all önskvärd maskinell utrustning såsom vinkyl, kyl/frys, gasspis, diskmaskin, tvättställ samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Harmoniskt sovrum med gott om plats för dubbelsäng och sängbord samt skrivbord mot inbjudande fönster. Generös förvaring i stor klädkammare.

På Östermalmsgatan 67 är det svårt att inte trivas. Denna gata kan anses vara övre Östermalms kroppspulsåder och sträcker sig mellan Lärkstaden, följsamt genom Villastaden och slutar lätt krökt invid Karlaplan. Östermalmsgatan är en av få gator där det inrymmer lika många minnesmärkta fastigheter och vacker arkitektur som exempelvis "Templet", Bernska Villan, Generalitetshuset eller Rosenborgshuset. Här möter du Östermalms stillsamhet men även närheten och mångfalden i affärer och restauranger bara ett kvarter ner. När klockan slår middagstid och kylen ekar tom är tvåhundra meter ner för Brahegatan din räddning. Här befinner sig den välkända kvarterskrogen Kommendören med sin familjära, trivsamma känsla och generösa öppetider som passar för både lunchmöte, middag med vänner eller take-away.  

Förening

Brf Bävern 10 är s.k. äkta bostadsrättsförening med en välskött ekonomi och väldigt låg belåning. Föreningen består av 27 lägenheter som alla upplåts med bostadsrätt samt en lokal som upplåts med hyresrätt. Vinden är oexploterad och ses som en dold tillgång men med tanke på föreningens exemplariska ekonomi nyttjas den vindförråd. Föreningen godkänner ej juridisk person som ägare. Kabel-TV och bredband levereras via Com Hem där varje medlem står för . Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av aktuellt prisbasbelopp och en pantsättningsavgift om 1% av aktuellt prisbasbelopp som båda debiteras köparen.
Till lägenheten hör två förråd varav ett på vinden och ett i källaren.

För närvarande finns inga beslut om framtida avgiftsförändringar, kontrollerat 2019-03-20.

För mer information se bilagda dokument.

Fastighet

Representativ fastighet som bebyggdes år 1885 med värdeår 1929. Fastigheten Bävern 10 ägs och förvaltas av föreningen med med en total bostadsyta om 1956kvm och lokalyta om 20kvm. Föreningens medlemmar disponerar en sagolikt fin innergård med underbar växtlighet och en trevlig fontän, cykelparkering samt cykelförråd i källaren.

Urval av genomförda renoveringar;
2018 Stamspolning
2016 Fönsterrenovering gården
2016 Ny 3-fasanläggning, el
2012 Takomlägning
2011 Fasadrenovering
2009 Fönsterrenovering
2002 Ommålning av entré och trapphus
1999 Rörstambyte

Framgent har föreningen planerat en målning av fönster.

Dokument:

Mer fakta

Adress: Östermalmsgatan 67 B

Pris: 5 695 000 kr

Avgift: 2 229 kr/mån

Avgiften inkluderar: Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud)

Antal rum: 2

Boarea: 59 kvm enligt uppmätning

Våning: 2 av 4

Hiss: Nej

Lägenhetsnr Brf: 00019

Lägenhetsnr LMV: 1202

Andelstal: 2.83 %

Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet

Byggnadsår: 1885

Se mer