Pris: 6 350 000 kr / accepterat pris

Pris per kvm: 113 393 kr

Avgift: 2 197 kr / mån

Boarea: 56 kvm

Antal rum: 3 rum och kök

Våning: 1 av 4

Budgivning pågår

Bud Budgivare Datum Tid

Interiör

Välkomna till denna vackra sekelskiftesjuvel fördelad om tre rum med balkong i charmigt gårdshus på attraktivt läge i navet av Östermalm. Denna lägenhet besitter många klassiska attribut genomgående som tilltagen takhöjd med stuckatur, vackra pardörrar, höga fönster, socklar och fiskbensparkett. Ljus och möblerbar hall med vackert fönster och infällda spotlights i tak öppnar upp med god plats för avhängnad och yta till förvaring med garderobsvägg i vit kulör. Generös sällskapsdel öppnar upp mot innergård med två magnifika fönster och djupa fönsternischer. Sällskapsrummet ger en underbar takhöjd och plats för såväl soffgrupp som matplats för 4-6 personer. I hörnet finner du en rymlig klädkammare för utökad förvaring. Vidare genom vackra spegeldörrar i orginal når du det stora rogivande sovrummet som vetter mot lugn innergård med direktutgång till balkong och badrum. Här ges yta för stor dubbelsäng med tillhörande möblemang och god garderobsförvaring längs vägg upp till tak. I badrummet finner du en lantlig karaktär med klassisk stil, helkaklat i vitt med badkar och takdusch. Stort vitt handfat med kromad stilfull blandare och spegel ovanför. Bredvid hittar du såväl badrumsskåp som hyllplan i glas. Golvvärme och infällda spotlights. Balkongen rymmer gott om utemöbler och vetter ut över innergården som under sommarhalvåret blir grönskande med vackert träd och planteringar.

Från hall nås kök med fint ljusinsläpp från fönster. Köket ger moderna inslag med vita släta luckor och infällda grepp på både under som överskåp med svart bänskiva och gott om arbetsyta. Maskinellt utrustat med integrerad diskmaskin, ugn, spishäll, kyl/frys och mikrovågsugn. Från hall når du lägenhetens andra sovrum med fint ljusinsläpp från fönster som vetter mot grannfastighetens lummiga innergård. Detta rum kan även nyttjas för walk-in closet och arbetsrum om så önskas och har idag en klädkammare. I hall finner du även toalett med schackrutigt klinkergolv med wc-stol och handfat med spegel. 

Här bor du i navet av Östermalm med Karlavägens grönskande allé utanför porten. I huset finner du populära Joe & The Juice och alldeles invid hittar du välsorterade ICA Esplanad som tillhör en av Stockholms främsta livsmedelsbutiker. Runt hörnet leder Nybrogatan dig vidare till Östermalmstorg, Nybroviken och Strandvägen där du passerar populära kvarterskrogen Nybrogatan 38, Spanjorskan, Östermalms Saluhall och nyööpnade Ciccio’s. Buss trafikerar alldeles invid porten och tar dig till stora delar av Stockholm samt tunnelbanans röda linje från Stadions tunnelbanestation rakt över gatan. 

Förening

Brf Flundran 11 är en välskött s.k. äkta bostadsrättsförening som består av två bostadshus som förvärvades år 2000. Föreningen uppåter 18 lägenheter med bostadsrätt om en total lägenhetsyta av 2068 kvm samt fem lokaler med hyresrätt om 468 kvm. Överlåtelseavgift om högst 2,5% av årets prisbasbelopp samt pantsättningsavgift om 1% av basbelopp debiteras. Kabel-TV och bredband levereras av ComHem. Juridisk person accepteras ej. 

För mer information gällande ekonomi, se bilagd årsredovisning. 

Fastighet

Vacker fastighet med byggnadsår 1848. Utförda renoveringar och underhållsarbeten i urval; 

2002 - Stambyte i gårdshus 
2005 - Renovering av hiss i gårdshus 
2007 - Byte av stammar och elstigar i gatuhus samt trapphusmålning i båda
2008 - Målning av fönster utsida
2009 - Målning av tak 
2010 - Balkongbyggnation 
2013 - Fasadrenovering 
2017 - Träd på gård har beskurits, ny entrédörr till gårdshus, ny plåt till tak samt diskussion om framtida hissunderhåll. 

Till lägenheten hör källarförråd. Föreningens medlemmar disponerar gemensamt tvättstuga, utemöbler på innergården, cykelparkering och full sop- och källsortering i separat hus. 

 

Dokument:

Mer fakta

Adress: Karlavägen 48

Pris: 6 350 000 kr

Avgift: 2 197 kr/mån

Avgiften inkluderar: Värme, Vatten, Kabel-TV (analogt grundutbud), bredband

Antal rum: 3

Boarea: 56 kvm enligt föreningens information

Våning: 1 av 4

Hiss: Ja

Lägenhetsnr Brf: 09327-01-01-0120

Lägenhetsnr LMV: 1102

Andelstal: 0.025435300

Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet

Byggnadsår: 1878

Tv-Internet: Com hem

Se mer