Pris: 4 790 000 kr / bud

Pris per kvm: 77 258 kr

Avgift: 2 566 kr / mån

Boarea: 62 kvm

Antal rum: 2 rum och kök

Våning: BV av 4

Interiör

 Välkommen till denna rymliga 2:a med mycket lugnt läge mitt på Östermalm. Fina sekelskiftesdetaljer som speglade dörrar, högt till tak och kakelugn. Gediget trägolv. Mycket välplanerad och alltid trevligt när man kan gå runt i lägenheten vilket skapar ett härligt flöde. Vacker fastighet anno 1885. Chans att skapa sitt egna drömboende! 

Hall med utmärkta avhängningsmöjligheter samt inbyggda garderober. Kök i äldre utförande. Köket ligger i fil med vardagsrummet vilket tillsammans skapar fina sociala ytor. Kakelugnen fungerar inte i dagsläget. Andra i fastigheten har gjort i ordning sina så det finns goda chanser att även denna ska kunna bli godkänd. Fint ljusinsläpp från två fönster i vardagsrummet och hela tre fönster i sovrummet. I sovrummet finns en naturlig plats för de längsgående garderoberna. Rymligt badrum med dusch. 

Flexibelt tillträde, omgående eller längre fram.

Här bor du mitt i navet av Östermalm mellan Karlaplan och Östermalmstorg med vackra Karlavägen och dess allé strax intill. Tyskbagargatan är en av Östermalms lugnaste gator men som på kort avstånd når liv och rörelse. Klassiska Tössebageriet finner du runt hörnet såväl som Café Foam. En gömd restaurangpärla vid namn Halv Grek Plus Turk finner du utanför porten när middag hemma känns avlägset. Franskinspirerade restaurang Daphnés når du över Karlavägen med sin underbara råbiff och mysiga miljö. Kommunikationer som tar dig till stora delar av Stockholm från både buss och tunnelbana hittas på Karlavägen, Karlaplan och Stadion med kort promenadavstånd.

Förening

Brf Rackelhanen 3 är en välskött s.k. äkta bostadsrättsförening med låg belåning som bildades 1978 och innehar marken med tomträtt. Föreningen upplåter 24 lägenheter med bostadsrätt om en total lägenhetsyta av 1.883 kvm. Kabel-TV levereras av ComHem samt bredband via Telia Fiberlan och Stokab. Överlåtelseavgift om 1.163 kr debiteras säljaren. Inga kommande avgiftsändringar. I avgiften ingår värme, vatten och trappstädning. 

För mer information gällande ekonomi, se bilagd årsredovisning. 

Fastighet

Vacker fastighet som stod färdigställd 1885 och som ritades av arkitekt A. Sjösteen. Utförda renoveringar och underhållsarbeten i urval; 

1979/1980 Fastigheten totalrenoverades till modern standard med bibehållandet av atmosfär sedan byggnadsåret. 

1994/1995 Ombyggnation i entréplan till fyra nya lägenheter.

 1998/2008 Tillbyggnad av balkonger i olika etapper.

 2010 Installation av fjärrvärmecentral och reparation av gård och gårdsmurar.

 2014 Renovering av fastighetens fasadsockel mot Tyskbagargatan och Jungfrugatan

 2015/2016 Ommålning av samtliga fönster och gårdsdörrar

 2018 Renovering av gård

Inga planerade renoveringar. Framtida behov är nya hissar och åtgärd på värmens rörsystem. 

Föreningens medlemmar disponerar gemensamt en trivsam innergård med utemöblemang, grillmöjlighet och planteringar samt cykelparkering. Barnvagnsrum och tvättstuga finns på entréplan mot Tyskbagargatan. Till lägenheten hör ett stort källarförråd om cirka 10 kvm. 

Dokument:

Mer fakta

Adress: Tyskbagargatan 10

Pris: 4 790 000 kr

Avgift: 2 566 kr/mån

Avgiften inkluderar: Värme, Vatten

Antal rum: 2

Boarea: 62 kvm enligt uppmätning

Våning: BV av 4

Hiss: Ja

Lägenhetsnr LMV: 1012

Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet

Byggnadsår: 1885

Tv-Internet: ComHem, Telia Fiberlan och Stokab

Uppvärmning: Fjärrvärme

Se mer