Pris: Såld, kontakta mäklare

Pris per kvm: Såld, kontakta mäklare

Avgift: 1 541 kr / mån

Boarea: 44 kvm

Antal rum: 2 rum och kök

Våning: BV av 5

Budgivning pågår

Bud Budgivare Datum Tid
3 995 000 kr Budgivare 1 2019-08-20 10:27

Interiör

Med lugnt och stillsamt läge på mysiga Jungfrugatan ges här chans till denna utsökta lägenhet med generös disposition, tilltagen takhöjd och bevarade detaljer som djupa fönsternischer, dörrar i original och höga golvsocklar samt vackert trägolv av ljust träslag genomgående. Lägenheten är lugnt och trivsamt belägen på nedre botten med allt Östermalm har ett erbjuda ett kvarter ifrån där du finner Karlavägens grönskande allé vidare ner mot Östermalmstorg och Stureplan. 

Rymlig och avhängningsvänlig hall med klinkergolv och anslutning till badrum välkomnar som leder vidare in till generöst kök centralt placerat mellan sällskapsdel och sovrum. Sällskapsrummet ger en tilltagen takhöjd med fint ljusinsläpp med rymlig möbleringsyta för både stor soffgrupp samt matplats åt 6-8 personer och vetter mot lugna Jungfrugatan som ostört kan stoltsera som en av Östermalms mer stillsamma gator. Sovrummet vetter även det mot Jungfrugatan och ger plats för dubbelsäng med praktisk och rymlig garderobsvägg med skjutbara spegeldörrar samt extra förvaring under djup fönsterbänk. Köket är centralt placerat mellan de båda rummen och går i en vit färgskala med grön nyans som ger modern känsla med släta luckor. Maskinellt utrustat med rostfri kyl/frys från Bosch, dismaskin, spishäll samt fläkt. Passande bistrokakel på vägg och ljusgrå bänkskiva av komposit. Köket ger även yta för en extra matplatsdel om så önskas. Från hall nås rymligt badrum i modernt utförande med grått klinker på golv och vita kaklade väggar. God duschyta med duschvägg i klarglas och kromad blandare samt handfat i betong med kommod av mörkt träslag och infälld spegel på vägg. WC-stol, golvvärme och infällda spotlights i tak. 

Från denna adress bor du alldeles intill navet av Östermalm med Karlavägens grönskande allé runt hörnet. Både Karlaplan och Östermalmstorg nås på kort promenadavstånd där du längs vägen finner ett stort utbud av välkända restauranger, livsmedelsbutiker och bageri som Fat Franks, restaurang Daphnés, ICA Esplanad, Karla Frukt i ny regi och klassiska Tösse Bageriet. Åt andra hållet når du Valhallavägen där buss avgår till samtliga stadsdelar av Stockholms innerstad. 

Förening

Brf Storken 12 är skuldfri, välskött och äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten med tillhörande mark 1999 med adresserna Jungfrugatan 41A-B, 43A-B samt Sibyllegatan 50A-B och 52A-B. Föreningen upplåter 77 lägenheter med bostadsrätt om 4812 kvm, innehar 1 hyresrätt samt 11 stycken lokaler. Under 2017 blev föreningen skuldfri genom att amortera av de sista lån som funnits och skuldsättningen är därför 0 kr per kvm. Sänkning av månadsavgiften skedde stegvis i samband med detta i två etapper under 2010 samt 2017 (under 2017 sänktes avgiften med ca 30%). Kabel-TV och bredband via fiber levereras av ComHem och Ownit. Bredband ingår i avgiften. Föreningen har även övernattningslägenhet med plats för fyra personer mot en kostnad av 250 kr/dygn. 

Föreningens medlemmar disponerar gemensamt bastu, cykelförråd och tvättstuga med torkrum. Till lägenheten hör även vindsförråd. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp samt pantsättningsavgift om 1% av årets basbelopp per pant. Juridisk person accepteras ej som medlem. Föreningen planerar en mindre avgiftshöjning, inga beslut tagna än. Kontrollerat 8/8-2019. 

Fastighet

Fastigheterna har ett kulturhistoriskt värde och är uppförda mellan 1893 och 1894. Utförda renoveringar och underhållsarbeten i urval;

1990 - Stamrenovering
2001 - Målning av fönster 
2008 - Trappuppgångar
2010 - Tätning av fönster 
2016 - OVK kontroll med uppföljning
2018 - Byte av undercentral, takarbeten (förbättring av säkerheten) samt installation av postfack

Kommande större underhåll är på sikt fönsterrenovering. Gårdshuset som idag nyttjas till tvättstuga har tagits upp under stämman för att se potentiella alternativ och möjligheter till att utveckla. Två förslag har tagits fram som innebär att omvandla huset till bostadsrätter alternativt behålla gårdshuset och utveckla utan en försäljning. 

Mer fakta

Adress: Jungfrugatan 41B

Avgift: 1 541 kr/mån

Avgiften inkluderar: Värme, Vatten & Kabel-TV (basutbud) samt bredband

Antal rum: 2

Boarea: 44 kvm enligt föreningens information

Våning: BV av 5

Hiss: Nej

Lägenhetsnr Brf: 1004

Lägenhetsnr LMV: 0302

Andelstal: 0.010448000

Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet

Byggnadsår: 1893

Tv-Internet: Com hem och Ownit fiber

Se mer