Pris: 3 150 000 kr / accepterat pris

Pris per kvm: 98 438 kr

Avgift: 1 201 kr / mån

Boarea: 32 kvm

Antal rum: 1 rum och kök

Våning: BV av 6

Budgivning pågår

Bud Budgivare Datum Tid

Interiör

Välkommen att kontakta Niclas Behrer 0708/992909 för personlig visning. Med ingång från både Karlaplan och Valhallavägen ges här chans till denna smakfulla och välplanerade studiolägenhet i öppen planlösning med hotellkänsla signerad Vivioo och 42 architects där påkostade material och sober färgsättning präglar lägenheten genomgående.  

Sällskapsrummet är i öppen planlösning till kök och sovalkov som vetter åt grönskande innergård med tre stora fönster som ger fint ljusinsläpp. Här ges plats för dubbelsäng i alkov, soffgrupp samt matplats för 4-6 personer. Platsbyggt kök i grå färgskala med påkostad maskinell utrustning från SMEG i form av ugn, spishäll med fläkt, diskmaskin samt kyl med frysfack och blandare från Tapwell. Bänk och stänkskiva går i vit ton av mattslipad kompositsten. I hall ges god avhängningsmöjlighet och garderob bakom slät lucka. Här återfinns även rymlig klädkammare, förberett för tvättmaskin. Badrummet går i enhetlig känsla med resterande delar av lägenheten där stenliknande gråa plattor beklär vägg och ljusgrå plattor på golv. Tilltagen duschyta med blandare från Tapwell, infällt badrumsskåp med spegel löper längs vägg med handfat. Stående handdukstork, golvvärme i tak samt sportlights. 

Här bor du mitt på Karlaplan i skuldfri, välskött förening med allt kvarteret har att erbjuda alldeles under bostaden i Fältöversten. Där finner du välsorterade livsmedelsbutiken Sabis, Phil's Burger och alla tänkbara nödvändigheter som kan behövas. Ingång till föreningen kan ske både från direkt från Karlaplan eller Valhallavägen vilket gör att du får smidig anslutning både tunnelbana och buss. Rakt över Karlaplan når du Narvavägen som tar dig till Strandvägen och Kungliga Djurgården. 

Förening

Brf Fältöversten är en skuldfri, välskött och äkta bostadsrättsförening som bildades 1994 och förvärvade fastigheten 2008. Föreningen tillhör en av Sveriges största bostadsrättsföreningar och upplåter ca 570  lägenheter med bostadsrätt om en total lägenhetsyta av 36.994 kvm varav 37 stycken hyresrätter samt lokalyta om 1.539 kvm. Kabel-TV och bredband levereras av Telia samt ComHem som ingår i avgiften. Juridisk person accepteras ej medlemskap. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp som debiteras köparen, pantsättningsavgift om 1% av årets basbelopp tas ut per pant. Genom konvertering av lokal till företaget Vivioo där 16 bostadsrätter byggts kunde föreningen amortera av sina sista lån och därmed bli skuldfri. En avgiftshöjning skedde under april 2019 med cirka 7%. 

Föreningens medlemmar disponerar gemensamt bokningsbar tvättstuga belägen i garageplan. Cykelställ finns utplacerade på innergården och barnvagnsrum finns i ett flertal portar och delas med samtliga inom föreningen. En gästlägenhet finns att tillgå för uthyrning 500 kr/dygn (max 4 dygn åt gången) Föreningen disponerar inga parkeringsplatser men garage finns i Fältöversten 8 med 290 parkeringsplatser. Garaget administreras av Q-Park dit förfrågan om plats skickas. 

För mer information gällande föreningens ekonomi, se bilagd årsredovisning. 

Fastighet

Fastigheten är uppförd 1973 och består av 5 flerbostadshus om 6-7 våningsplan. Utförda renoveringar och underhållsarbeten i urval; 

2018 - Byte av samtliga fönster mot Valhallavägen 
2017/2018 - Stamspolning 
2014/2016 - Reparation av samtliga yttertak
2013 - Nya tätningslister av samtliga fönster, renovering och ommålning av fönster och balkonger samt utbyte av rulltrappor i uppgång mot Karlaplan och Valhallavägen 
2003/2006 - Renovering av samtliga 28 hissar och renovering av bjälklag

För mer utförda och kommande renoveringar, se bilagd årsredovisning 2018. 

Dokument:

Mer fakta

Adress: Valhallavägen 152c

Pris: 3 150 000 kr

Avgift: 1 201 kr/mån

Avgiften inkluderar: Värme, Vatten, bredband

Antal rum: 1

Boarea: 32 kvm enligt föreningens information

Våning: BV av 6

Hiss: Ja

Lägenhetsnr Brf: 563

Lägenhetsnr LMV: 1002

Andelstal: 0.000817

Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet

Byggnadsår: 1973

Tv-Internet: Telia och Comhem

Se mer