Avgift: 1 915 kr / mån

Boarea: 39 kvm

Antal rum: 2 rum och kök

Våning: 3

Interiör

I högt och fritt läge precis invid Odengatan i Vasastan finns nu möjlighet att förvärva den här funkispärlan med balkong om 39 kvm. Huset är ritat av välkände Sture Frölén, som är känd för att ha ritat funktionalismen på Gärdet 1936 samt Kungliga Tennishallen. Lägenheten har tidstypiska drag som stora fönsterpartier, öppen spis, fiskbensparkett, kolmårdsmarmor rymlig balkong i sydväst och en optimal planlösning. Den har nyligen totalrenoverats i ett mycket smakfullt sätt med fina materialval och smarta förvaringslösningar. Föreningen är välskött med god ekonomi och i avgiften ingår bredband samt TV. Varmt välkommen att bo i Vasastans bästa 2:a!

Säkerhetsdörr är installerad i hallen där detaljer från byggåret möter nya där kolmårdsmarmor möter en platsbyggd garderobsvägg. Vardagsrummet har alla rätt som fiskbensparkett, öppen spis klädd i kolmårdsmarmor, balkong samt plats för matmöbel invid köket. Planlösningen från funktionalismen erbjuder dig ett separat sovrum och nyrenoverat kök med helrätta gråa köksluckor och en bänkskiva av komposit. Den separata delen mellan badrum och hall har ytterligare förvaringslösningar och det vita helkaklade badrummet har tvättmaskin. Allt för ett otroligt bekvämt boende mitt i Stockholms innerstad. 

Här bor du i Vasastans puls mitt bland Stockholms hetaste restauranger med L'Avventura rakt över gatan. Med kort avstånd hittar du välsorterade Österqvist Delikatesser och Tennstopet tillsammans med Wasahof når du med kort promenad upp längs Odengatan. För lördagshänget väljer du mellan Hagaparken eller Vasaparken som under sommartid är grönskande och utmärkt för umgänge likaväl som vintertid då skridskobana spolas. Från denna adress har du goda kommunikationsmöjligheter i form av närhet till Odenplan, Rådmansgatan/Odenplans tunnelbana. Många av Stockholms busslinjer går alldeles utanför och tar dig smidigt till alla Stockholms stadsdelar. 

Förening

Läge och Historia Fastigheten ligger i kvarteret Killingen, i Sibirien i Vasastan och byggandet av huset blev klart 1937. Huset är ritat av arkitekten Sture Frölén, känd för att bl.a. ha ritat husen på Gärdet och Kungliga tennishallen. I huset finns det 30 lägenheter och på markplanet finns 3 affärslokaler som föreningen hyr ut.

Föreningen har en mycket stabil och bra ekonomi och det finns över huvud taget inga planer på avgiftshöjningar eller liknande. Utöver själva fastigheten så äger även föreningen en del av gården utanför huset. Avgiften för medlemmarna har sänkts 2017, 2018 och 2019. I avgiften ingår Kabel-TV via Comhem samt Bredband via egen fiber (1000/1000mbit). 

Cykelställ och parkeringsplatser finns på gården och boendeparkering finns i kvarteret. Förvaltaren av gården sköter uthyrningen av parkeringsplatserna.

Fastigheten

Fastigheten genomgick en totalrenovering 2007 och byggnation av två vindslägenheter. Försäljningen av lägenheterna bekostade renoveringen.

Renoveringar 

• Ljudisolerande fönsterrutor installerade 1998

• Avlopp och vattenstammar helt bytta. Klart 2007

• El-stigare, proppskåp, el-mätare och el-dragningar är bytta till nytt. Klart 2007

• Nya proppskåp installerade och 3-fas draget till alla lägenheter. Klart 2007

• Alla elmätare är gemensamt placerade I källaren. Klart 2007

• OVK-besiktning genomförd 2013

• Fasaden helt renoverad. Klart 2007

• Balkongerna är helt renoverade. Klart 2007

• Trapphuset renoverat. Klart 2007

• Hisskorgen renoverad. Klart 2011

• Taket renoverat. Klart 2010

• Tvättstugan är renoverad. Klart 2007. Tvättstugan har två moderna stora tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Inga problem med att få tider

• Badrummen renoverade i alla lägenheter. Klart 2007-2008

• Bredband via fiber och eget nätverk installerades 2011

• Marmorgolvet i trapphuset slipades och renoverades 2017

• Alla ytterfönster med karmar renoverades och målades 2017

Öppna spisar Några av lägenheterna har öppen spis men eldningsförbud råder. Dock finns det lösa planer på att renovera rökkanalerna.

Dokument:

Mer fakta

Adress: Sveavägen 126

Avgift: 1 915 kr/mån

Avgiften inkluderar: Värme, Vatten, Kabel-TV, bredband

Antal rum: 2

Boarea: 39 kvm enligt föreningens information

Våning: 3

Hiss: Ja

Lägenhetsnr Brf: 133

Lägenhetsnr LMV: 1303

Andelstal: 3.32000 %

Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet

Byggnadsår: 1937

Tv-Internet: Com hem

Uppvärmning: Fjärrvärme

Se mer