Pris: 5 995 000 kr / bud

Pris per kvm: 93 672 kr

Avgift: 2 133 kr / mån

Boarea: 64 kvm

Antal rum: 2 rum och kök

Våning: 1 av 4

Budgivning pågår

Bud Budgivare Datum Tid

Interiör

I ljuva Villastaden med grönskande och attraktiva Stureparken utanför porten ges chans att förvärva en av Östermalms mest oslipade diamanter som ger sken av både vacker sekelskifte och stram klassisk funktionalism från både byggnadsår och ombyggnadsår. Här ges en magnifik takhöjd genomgående med fiskbensparkett och valv, tilltagna fönsterpartier och balkong mot lugn och grönskande innergård samt en väldisponerad planlösning som låter kreativiteten rita om dispositionen till tre rum och kök. 

Avhängningsvänlig och rymlig hall välkomnar med yta för garderobsuppbyggnad. Vidare leds du in till sällskapsrum och matplats i öppen planlösning med en sagolik takhöjd som förstärks av valv som ger en naturligt brytning till vardera plats. I sällskapsdel återfinns en tilltagen öppenspis med sluttande skorsten som fortsätter upp på vägg. Rummet ger yta för stor soffgrupp med tillhörande möblemang. Matrummet ger ett fantastiskt fönsterparti med stora glasrutor och djup nisch med viss utsikt mot grönskande Stureparken. Här ges yta för matplats åt 6-8 personer med utrymme för såväl serveringsskåp som annat önskvärt möblemang. Rogivande sovrum vetter mot innergård med tilltagen yta där spelrum för stor dubbelsäng och uppbyggnad för rymlig garderob ges. Från sovrum nås även balkong via glasad balkongdörr som låter ljuset svepa in. Balkongen belägen i sydväst välkomnar till utemöblemang och har fin utsikt över två ostörda och vackra innergårdar. Köket är beläget vid hall med tilltaget fönster som även det vetter mot innergården. Här ges chans till att förverkliga det platsbyggda drömköket likväl som att låta rummet disponeras till ett rymligt sovrum där din fantasi är det enda som sätter gränsen. 

Från denna adress bor du i ett av Östermalms mest attraktiva kvarter med klassiska och vackra Stureparken alldeles utanför porten som leder dig till både Valhallavägen och Sturegatan som tar dig till Humlegården, Karlavägen, Östermalmstorg och Stureplan på kort promenadavstånd. I kvarteret återfinns två exceptionella restauranger Hantverket och Proviant som båda omnämnts i både White Guide och Michelin med en tillfredställande känsla av fine dining i omfamnade, avslappnat format för veckans alla dagar utan att behöva vara för pretentiöst. Ovanför Valhallavägen når du Norra Djurgården och Lill-Jansskogen med allt vad motion och natur innerbär. 

Förening

Brf Björken 12 är en s.k. äkta bostadsrättsförening som bildades 1986. Nästintill skuldfri förening med enbart 400 000kr i lån och en välfylld kassa. Föreningen består av 29 st lägenheter med bostadsrätt och fyra förråd med hyresrätt. Uppvärmning sker genom fjärrvärme. Kabel-TV levereras av Com Hem som ingår i månadsavgiften och bredband genom fiber via IP-Only som i dagsläget inte ingår i månadsavgiften. Föreningen godkänner inte juridisk person som ägare. Föreningen godkänner delat ägande. 

För närvarande finns inga planerade avgiftsförändringar, kontrollerat 2019-11-05.

För mer information se bilagda dokument.

Fastighet

Välvårdad och välskött fastighet som stod färdigställd 1884. Föreningen äger och förvaltar fastigheten Björken 12. Föreningens medlemmar disponerar gemensamt en tvättstuga och en innergård. I fastigheten finns det även ett garage med 14 plats som 3 parkeringsplatser med adress Stureparken, för närvarande endast en medlem i kö. 

Ett urval av nyligen utförda renoveringar och underhållsarbeten; 

2003 - Stambyte
2016 - Värmesystemets samtliga ventiler i källare har bytts ut.
2016 – Omfattande renovering och modernisering utav hiss på Floragatan 20.
2017 - Trapphuset på Floragatan 20 har målats om och renoverats.
2017 - Avtal har ingåtts med IP Only Networks AB om installation av fiber.
2018 - Fiber har installerats.

För närvarande finns inga planerade renoveringar framgent.

Dokument:

Mer fakta

Adress: Stureparken 11

Pris: 5 995 000 kr

Avgift: 2 133 kr/mån

Avgiften inkluderar: Värme, Vatten, Kabel-TV

Antal rum: 2

Boarea: 64 kvm enligt föreningens information

Våning: 1 av 4

Hiss: Ja

Lägenhetsnr Brf: 18

Lägenhetsnr LMV: 1104

Andelstal: 2.9091 %

Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet

Se mer