Pris: 6 195 000 kr

Pris per kvm: 70 000 kr

Avgift: 4 510 kr / mån

Boarea: 88.5 kvm

Antal rum: 3 rum och kök

Våning: 5

Budgivning pågår

Bud Budgivare Datum Tid

Interiör

Varmt välkomna till den här otroligt fina, exklusiva lägenheten i en av Kvarnholmens historiska industribyggnader på kajen. Kvarnholmen har vuxit snabbt de senaste åren och blivit ett hett område tack vare tillgängligheten till stan via vattnet, tillsammans med de härliga moderna kvarteren som innehåller en marina och närhet till Nacka Strands båthållplats som tar dig vidare ut i skärgården. 

Det första du möts utav är de stora fönsterpartierna som ger dig utsikt över vattnet mot Kungliga Djurgården och den generösa takhöjden på över 3 meter. Saltsjön som ligger rakt utanför vardagsrummet ger dig en känsla som är svår att slå och det är inte helt ovanligt att härifrån kunna skymta en säl. 

Lägenheten har generösa, sociala ytor där du kommer älska att ha vänner över på middagar och mingel. Köket från Ballingslöv erbjuder dig en full maskinpark med vitvaror från Siemens och en köksö som fungerar utmärkt för såväl matlagning som uppdukning för cocktailpartyt. I öppen planlösning mot köket ligger vardagsrummet med den platsbyggda bokhyllan som ger rummet karaktär och ombonad. Du får två stycken sovrum, varav det ena har en fantastisk utsikt över vattnet mot Waldemarsudde och en klädkammare.

Badrummet är nyligen renoverat och blev klart i början utav året. Känslan av att kliva in i ett nytt fräscht badrum är oslagbart och här är det utrustat med det allra bästa så som maskiner från Siemens och golvvärme samt spotlights. Den vackra tegelfastigheten förädlades 2014 och lägenheten har de mest exklusiva tillvalen och erbjuder dig ett boende utöver det vanliga med trevliga faciliteter som övernattningsrum, bastu, gym och en härlig terrass att grilla på. Som om inte det vore nog så finns också en festvåning med makalös utsikt högst upp i fastigheten och garage för 1200 kr i månaden. Tar du bilen ut ur garaget är du på Sveavägen på 12-13 minuter när trafiken flyter på.

Här upplever du Stockholm från dess bästa sida med ett rikt kajliv där du med vänner och grannar grillar i solnedgången medan du blickar in mot Gröna Lund och Djurgården över Saltsjön. Vill du lämna det härliga skärgårdslivet för en middag inne i stan tar du dig enkelt med SL:s pendlarbåt till Strandvägen 1 och Nybrokajen på 20-25 minuter. På Kvarnholmen hittar du Snö, ett glasscafé som 2018 vann SM för sina innovativa smaker. 

Förening

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening med en trevlig, stabil och kompetent styrelse. Det finns 41 lägenheter varav samtliga upplåtes med bostadsrätt. Föreningen köpte fastigheten 2014 och äger marken. Policyn är att amortera framför att sänka avgiften. De senaste åren har två amorteringar gjorts, varav den senast på 1 000 000 kr. Femårsbesiktning är nyligen genomförd på hela fastigheten utan större anmärkningar. Föreningens ambition är att amortera ytterliggare 1 000 000 kr i oktober 2019. 

Föreningen har en trivsam takterrass om ca 20 kvm med växter, utemöbler och kolgrill. Det finns även två cykelrum och ett barnvagnsrum på entréplan, ett gym, en bokningsbar bastu, en festlokal i två våningar (tornrum) samt ett övernattningsrum på entréplan som kan hyras till en kostnad om ca 200 kr/dygn.

Ett nytt gruppavtal med ComHem som omfattar TV (digitalt startutbud, LAN), bredband 100/100 mbits/sek och hemtelefon (LAN) finns i fastigheten.

Tillhörande föreningen finns 37 garageplatser. Garaget ligger i föreningens grannfastighet Qvarnen Tre Kronor och är en samfällighetsförening tillsammans med två andra föreningar (Qvarnen i Nacka och Hamnkontoret). Plats kan hyras till en kostnad om ca 1 200-1 400 kr/månad beroende på om det är vanlig garageplats eller en med laddstation. I dagsläget finns några lediga platser. Vid intresse, kontakta Per Eriksson (BRF Qvarnen) via pg.eriksson@telia.com eller 073-988 87 00).

För mer info besök gärna föreningens hemsida http://www.brfsilo.se

Fastigheten

Då huset uppfördes 2013-2014, är inga stora renoveringar utförda eller planerade och föreningen följer en underhållsplan. 

2017 rustades föreningens terrass upp med nya möbler och låsbar grind. Gemensamhetslokalen har även rustats upp med diskmaskin m.m.

2018 installerades 30 laddare till elbilar. 

2019 installerades ett starkare bastuaggregat. 

Dokument:

Mer fakta

Adress: Mjölnarvägen 24

Pris: 6 195 000 kr

Avgift: 4 510 kr/mån

Avgiften inkluderar: Värme, Vatten (ej varm-vatten), Kabel-TV & bredband

Antal rum: 3

Boarea: 88.5 kvm enligt föreningens information

Våning: 5

Hiss: Ja

Lägenhetsnr Brf: 231089001-1051

Lägenhetsnr LMV: 1401

Andelstal: 2.22357 %

Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet

Byggnadsår: 1898/2013

Tv-Internet: Com hem

Se mer