Avgift: 3 927 kr / mån

Boarea: 71 kvm

Antal rum: 3 rum och kök

Våning: 6

Budgivning pågår

Bud Budgivare Datum Tid

Interiör

Äntligen är Nedre Gärdets finaste lägenhet till salu! Attraktivt belägen med balkong mot Erik Dahlbergsgatan mitt emellan Karlaplan och Tessinparken på våning 6 av 7. Hela lägenheten har totalrenoverats in i minsta detalj med attribut som kökets vackra bänkskivan i marmor, den genomgående fiskbensparketten och det lyxigt renoverade badrummet.

Alla materialvalen är väl avvägda omsorgsfullt med kontraster som den av Stolt & Smide platsbyggda avdelaren i köket i industriglas, garderobsväggen i sovrummet i korkek till de ombonade elementskydden i rotting. Det är de små detaljerna som gör ett boende och detalj valen i kombo med det fantastiskt renoverade köket och badrummet gör den här lägenheten till en riktig tiopoängare!

I hallen möts du av det fantastiska ljusinsläppet från vardagsrummets stora fönsterpartier och balkong. Här har man låtit göra förvaring längs med hela väggen och tack vare dess rymlighet finns plan för ytterligare förvaringsutrymmen. Optimalt badrum renoverat 2019 som karaktäriseras med gråa toner och mässing som bryts av mot det mattsvarta så som duschväggen med en svart ram och handdukstorken. Stenplattorna på golvet är i granitkeramik och samtliga blandare, diskhoar, dusch etc är från Tapwell. Utrustat med en vattenfallsdusch, spotlights, golvvärme och en snyggt undangömd tvättpelare samt kommod och handfatet i mässing som lägger pricken över iet. 

Lägenhetens hjärta vardagsrummet har en vacker fiskbensparkett och här når du lägenhetens fantastiska balkong som ger dig utsikt över Tessinparken ändå ut till Kaknästornet. Balkongen ligger högt och helt fritt mot Gärdets paradgata Erik Dahlbergsgatan. Här ser du över Gärdets fina funkishus och Askrikegatan till vänster och till höger ner mot Karlaplan med globen i skyline. 

Köket har också renoverats 2019 med en stomme från Ikea i sobert grå färg. Vacker bänkskiva i marmor från Public Studio med plats med matmöbel invid fönstret mot Erik Dahlbergsgatan. Här har man smart fått till ett extra rum tack vare industriglasväggen som idag disponeras som ett barnrum. 

Gärdet är Stockholms mysigaste område med oändliga grönområden men samtidigt nära till Östermalm och Karlaplan. Här vill du bo om du älskar fritidsaktiviteter då det finns i alla dess former runt husknuten med allt i från längdskidåkning på Gärdet eller ridning i Lill Jansskogen. Otroligt barnvänligt med Olaus Petri skolan över gatan och förskolor runt hörnet. Är du en gourmet finns guldkorn som Ejes choklad och kvarterets stammishak Paraden. Varmt välkommen att bo riktigt bra! 

Förening

Brf Vida Gärdet är en äkta bostadsrättsförening som äger marken. Fint belägen på Erik Dahlbergsgatan hörnfastighet som sträcker sig in emot Olaus Petrigatan. Föreningen har detaljer som fasad i tegel och tapeter från Svenskt Tenn bestående av 106 lägenheter varav 3 är hyresrätter samt 4 lokaler. 

Barnvagns- och cykelförråd finns i källaren och man kommer lätt åt förrådet med de stora hissarna i entrén. Samtliga lägenheter tilldelas ett förråd. Från och med 2009 finns även extraförråd som föreningen hyr ut till boende. Månadshyran för förråden är för närvarande 265 kr.

I fastigheten finns sopnedkast på varje våningsplan och utanför fastigheten (efter korsningen Olaus Petrigatan/Erik Dahlbergsgatan) finns en återvinningsstation för tidningar, plastförpackningar, glas, metall, papper, kartong och wellpapp. Det finns även grovsoprum för övriga sopor.

Föreningens tvättstuga ligger på källarplan, längst ner i korridoren rakt framför hissarna. Där finns tre tvättmaskiner, två torktumlare, ett torkskåp samt en mangel.

Föreningen har en ny trädgård på baksidan av huset med stor eldstad, lounge-möbler, gräsmatta och planteringar. Här kan man grilla och tillreda mat över öppen eld.

Överlåtelseavgift & pantsättningsavgift: Föreningen tar ut en pantsättningsavgift motsvarande 1 % av prisbasbeloppet, samt en överlåtelseavgift motsvarande 2,5 % av prisbasbeloppet, för att täcka de kostnader föreningen har för dessa arbeten. 

 

Fastigheten

Fastigheten byggdes 1941 och en omfattande renovering av hela huset gjordes 1993. Efter det har följande renoveringar gjorts i urval: 

  • Stambyte: genomfördes 1993 
  • OVK: kommer att utföras under 2015
  • Elstammari 3-fas: genomfördes 1993 
  • Balkonger: genomfördes 2011
  • Stenramp i entre: genomfördes 2011
  • Tvättstuga: nya maskiner 2015
  • Trädgårdsrenovering: genomfördes 2010
  • Fönsterrenovering: genomfördes 2018
  • Hissrenovering, samtliga hissar: genomfördes 2018

 

Inga kommande renoveringar är planerade. 

Dokument:

Mer fakta

Adress: Erik Dahlbergsgatan 41, 6 tr

Avgift: 3 927 kr/mån

Avgiften inkluderar: Värme, vatten & bredband

Antal rum: 3

Boarea: 71 kvm enligt föreningens information

Våning: 6

Hiss: Ja

Lägenhetsnr Brf: 0602

Lägenhetsnr LMV: 1602

Andelstal: 1.24641 %

Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet

Byggnadsår: 1941

Uppvärmning: Fjärrvärme

Se mer