Pris: 4 100 000 kr / bud

Pris per kvm: 85 417 kr

Avgift: 1 507 kr / mån

Boarea: 48 kvm

Antal rum: 2 rum och kök

Våning: BV av 4

Budgivning pågår

Bud Budgivare Datum Tid

Interiör

Med närhet till Strandvägen mellan Grevgatan och Styrmansgatan återfinns denna charmiga och väldisponerade lägenhet beläget i gårdshus fördelad om två rum på 48 kvadratmeter med genomgående vackra attribut som djupa fönsternischer med höga fönster, socklar och bedårande dörrar i original samt magnifik takhöjd som visar på en svunnen tid i moderniserad form. 

Möblerbar och välkomnande hall öppnar upp med stor yta till förvaringsuppbyggnad med generös takhöjd. Här ges två höga platsbyggda garderober i vackert mörkt träslag på vardera sida med plats för häng och skor där det även finns tvättmaskin. Vidare nås tilltaget socialt sällskapsrum med stort fönsterparti som ramas in väl av djupa nischer och klassisk radiator nedtill. Rummet ger plats för stor soffgrupp med tillhörande möblemang och matplats åt 6-8 personer. Här ges även rymlig klädkammare bakom vackert utsmyckad dörr i original. Från sällskapsdel nås kök som går i lantlig karaktär med vita luckor och spröjsade glas, bistrokakel på vägg samt mässingsbeslag och passande bänkskiva av mörkt träslag på bänk. Här ges god förvaringsyta samt utökade hyllplan på vägg. Maskinellt utrustat med kyl/frys, diskmaskin, ugn, spishäll och fläkt. Infällda spotlights i tak. Rogivande sovrummet ger plats för stor dubbelsäng med tillhörande möblemang och vetter mot andra sidan med tilltaget högt fönster mot uteplats som ägs av föreningen men nyttjas till denna lägenhet och nås via utgång från trapphus. I hall återfinns badrum som blivit renoverad i modern känsla. Helkaklat i en varm, brun nyans med fina ådringar på både vägg och golv. Rymlig duschyta med takdusch i kromat utförande och duschvägg i klarglas. Badrumsskåp med spegel, handfat med vit kommod och WC-stol samt infällda spotlights i tak. 

Från denna adress bor du mellan både Grevgatan och Styrmansgatan med närhet till Strandvägen, dess vackra vyer och spårvagnen som tar dig till city. I kvarteret finner du en av Stockholms mest välrenommerade och exklusiva herrbutiker Rose & Born samt två av de bästa skrädderierna vid namn syateljé Shamoon och Vivian. Två av Östermalms mest klassiska italienska restauranger Il Conte och Villaggio ligger ett stenkast från porten där det hängivet serverats italiensk mat i över ett decennium. När söndagen väl knackar på dörren och stegen är tunga har du även betryggande Gröne Riddaren till granne, en pizza-institution Östermalm sent kommer att begrava. 

Förening

Brf Lindormen 2 är en välskött s.k. äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten 1988 och upplåter 36 lägenheter med bostadsrätt samt innehar 2 lokaler med hyresrätt. Den totala lägenhetsytan uppgår till 3.292 kvm. Kabel-TV Ievereras via ComHem och ingår ej. I avgiften ingår värme, vatten, bredband från Ownit 250/250 MBit. El mäts individuellt där varje lägenhet har egen mätare som innehavaren betalar själv för. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp som debiteras köparen samt pantsättningsavgift om 1% av basbelopp per pant. Juridisk person godkänns ej. Under huset finns även ett garage med 8 stycken parkeringsplatser där samtliga platser hyrs ut. Kölista tillämpas, för närvarande en handfull personer i kö. Gemensam tvättstuga finns ej. Ingen planerad avgiftshöjning (kontrollerat 14/10-2019). 

Till lägenheten hör källarförråd. 

 

Fastighet

Huset uppfördes 1902 och består av fyra flerbostadshus. Utförda renoveringar och underhållsarbeten i urval;  

2019 - Förbättringsmålning av tak 
2018 - Fönsterrenovering
2016 - Byggnation av balkonger mot gård
2015 - Relining av stammar och modernisering av porttelefon
2010 - Renovering av gårdsbjälklag
2009 - Fasadrenovering mot Grevgatan
2007 - Målning av tak
2005 - Fasadrenovering mot Riddargatan 

Renovering av fasad är planerat till 2020. 

Dokument:

Mer fakta

Adress: Riddargatan 29 b

Pris: 4 100 000 kr

Avgift: 1 507 kr/mån

Avgiften inkluderar: Värme, Vatten, bredband

Antal rum: 2

Boarea: 48 kvm enligt uppmätning

Våning: BV av 4

Hiss: Ja

Lägenhetsnr LMV: 10016

Andelstal: 0.0121054

Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet

Byggnadsår: 1902

Tv-Internet: Comhem, Ownit

Uppvärmning: Fjärrvärme

Se mer