Pris: 4 150 000 kr / bud

Pris per kvm: 96 512 kr

Avgift: 2 154 kr / mån

Boarea: 43 kvm

Antal rum: 2 rum och kök

Våning: 2 av 4

Budgivning pågår

Bud Budgivare Datum Tid

Interiör

Välkommen till denna smakfulla högt belägna tvårummare, runt hörnet från såväl Humlegården som Stureplan. Här finner du en optimalt planerad lägenhet med öppen planlösning mellan kök och sällskapsrum. Underbar balkong i ostört läge med iögonfallande utsikt över såväl takåsar som kyrktorn. Härliga originalattribut från byggnadsåret såsom genomgående fiskbensparkett och djupa fönsternischer. Bostadsrättsförening med endast 1414kr/kvm i lån. 

Innanför betryggande säkerhetsdörr nås välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter och bra förvaring i klädkammare. Välplanerat kök i sober grå ton med bra arbetsytor och exemplarisk förvaring, här finns all önskvärd maskinell utrustning. Köket öppnar upp mot lägenhetens generösa sällskapsrum med gott om utrymme för såväl matplats som soffmöblemang med tillhörande bord, här avnjuts en härlig utsikt genom stort fönster. Harmoniskt sovrum med given plats för dubbelsäng och sängbord, bra förvaring i flertal garderober. Från sovrummet nås lägenhetens fantastiska balkong med en svårslagen utsikt över vackra takåsar. Balkongen ligger i ett högt och ostört läge med plats för såväl utemöbler som elgrill. Stort och stilsäkert badrum med regndusch, tvättställ med kommod, tvättmaskin och wc.

Goda kommunikationer i form av innerstadsbussar och promenadavstånd till Stureplan och tunnelbana Östermalmstorg. Närmare till allt kan du inte bo, och ändå bo på en lugn adress med ostört läge på otrafikerad gata.

Förening

BRF Vätan 20 är en äkta förening som förvärvade fastigheten med tomträtt 2001. I föreningen finns totalt 40 st. lägenheter som upplåts med bostadsrätt, 2 st. som upplåts med hyresrätt samt 2 st. lokaler. Juridisk person accepteras inte. Delat ägande godkänns. Till lägenheten hör ett källarförråd. Kabel-TV och bredband levereras via ComHem, och basutbudet för kabel-TV ingår i månadsavgiften. Obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 205kr för bredband och 50kr för balkongfond.
Solid och mycket välskött bostadsrättsförening med ca 1.414 kr/lån/kvm. Avgiftsförändring planerad januari 2020.

 

Fastighet

På föreningens mark finns ett flerbostadshus med adress David Bagares gata 12, som byggdes år 1928. Total boyta är 2251kvm och lokalyta 321 kvm. Föreningens medlemmer disponerar gemensamhetsutrymmen i form av två stycken innergårdar med utemöbler och grill, tvättstuga (belägen i källaren) och cykelparkering på gården. Föreningen har även en stor källarlokal som man på sikt planerar att renovera och hyra ut som lokal.

Urval av genomförda renoveringar;

2018 Stamspolning
2012-2013 Renoverades trapphuset 
2011 Installerades nya tvättmaskiner
2010 Stamspolning
2008 Byttes stam-och radiatorventiler, nytt gårdsbjälklag sattes och ny undercentral installerades 
2005 Renoverades taket, fasaden putsades om och samtliga fönster målades 
2003-2004 Byttes el-stigare, vinden exploaterades samt ny hiss installerades 
1991-1992 Byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum

Framgent har föreningen planerat att renovera lokal på 300kvm för uthyrning. 

Dokument:

Mer fakta

Adress: David Bagares Gata 12 B

Pris: 4 150 000 kr

Avgift: 2 154 kr/mån

Avgiften inkluderar: Värme, Vatten

Antal rum: 2

Boarea: 43 kvm enligt uppmätning

Våning: 2 av 4

Hiss: Ja

Lägenhetsnr Brf: 00681

Lägenhetsnr LMV: 1204

Andelstal: 1.94 %

Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet

Byggnadsår: 1928

Se mer