Pris: 6 250 000 kr / bud

Pris per kvm: 105 042 kr

Avgift: 2 592 kr / mån

Boarea: 59.5 kvm

Antal rum: 2 rum och kök

Våning: 1tr i gårdshus

Budgivning pågår

Bud Budgivare Datum Tid

Interiör

På lugn och trivsam gata saluförs nu denna synnerligen tilltalande tvårummare, belägen i vackert gårdshus. Här erbjuds ett fantastiskt ljus med genomgående planlösning, två balkonger, ett generöst sällskapsrum med fungerande kakelugn. Stort, nyrenoverat och badrum med golvvärme och tvättmaskin. Rogivande sovrum mot trivsam innergård samt generös walk-in-closet. Köket renoverades smakfullt under 2017, därefter har hela bostaden genomgott en förädling för att nu presenteras i detta exklusiva skick. Vacker fastighet med stabil förening.

Välkomnande hall innanför betryggande dörr med avhängning längs hallen. Hallen öppnar upp mot lägenhetens kök som är socialt planerat med tillhörande matplats och balkong. Luftigt och modernt kök från exklusiva HTH med vita skåpsluckor samt bänkskiva i granit. Här finns all önskvärd maskinell utrustning från Siemens. Spatiöst sällskapsrum med två stora fönster i fil som skänker ett fantastiskt ljus, gott om plats soffmöblemang och matplats om så önskas. Vardagsrummet besitter många av de klassista attribut som efterfrågas på Östermalm; Stuckatur, högre bröstpanel, dekorativa vägglister samt en fantastiskt vacker och tidstypisk kakelugn. Rymligt badrum beklätt med stora kakel-/klinkerplattor med taupe grå kulör till golv och väggar. Här finns dusch med glasad duschvägg, ett fantastiskt tvättställ med bra förvaring i kommod, vägghängd-wc, två handdukstorkar, tvättmaskin samt golvvärme. Harmoniskt sovrum mot trivsam innergård med gott om plats för dubbelsäng och sängbord samt generös förvaring i walk-in-closet samt platsbyggt städskåp. Här finns utgång till bostadens andra balkong, även denna mot föreningens andra innergård. 

Från denna adress befinner du dig i mysiga och lugna Östermalmskvarter med vackra Strandvägen alldeles nedanför. I kvarteren hittas restauranger som charmiga Coco Carmen med sin förnyade meny, rutiga dukar och förlängda öppettider. Brasserie Elverket huserar i korsningen Styrmansgatan/Linnégatan och gör sällan någon besviken med sin franskinspirerade mat & miljö och påhitt som Ostronrally vissa dagar i månaden. 

Förening

Brf Lindormen 16 är en välskött s.k. äkta bostadsrättsförening som registrerades 1979 och förvärvade fastigheten med tillhörande mark 1982. Föreningen äger alltså marken. Föreningen upplåter 18 lägenheter med bostadsrätt och innehar två lokaler med hyresrätt. Den totala lägenhetsytan uppgår till 1099 kvm. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp som betalas av köpare och en pantsättningsavgift om 1% av årets basbelopp. Ingen planerad avgiftsförändring i dagsläget.

Fastighet

Vacker och välskött sekelskiftesfastighet anno 1890-1905 som består av två flerbostadshus, ett gatuhus och ett gårdshus.
1982 till 1983 genomfördes en större omfattande renovering av hela huset där stambyte, byte av elstigar, fasadrenovering och byte av fönster utfördes. Under 2017 utfördes balkongbyggnation i både gatu- och gårdshus. Framöver kommer föreningen se över tak, fasad, uppfräschning av gård och trapphus samt fönster (lokaler mot gatan samt en lgh i gatuhus).

 

 

Dokument:

Mer fakta

Adress: Styrmansgatan 23A

Pris: 6 250 000 kr

Avgift: 2 592 kr/mån

Avgiften inkluderar: Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud), bredband

Antal rum: 2

Boarea: 59.5 kvm enligt säljarens information

Våning: 1tr i gårdshus

Hiss: Nej

Lägenhetsnr Brf: 00013

Andelstal: 0.0501000

Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet

Byggnadsår: 1890

Se mer