Pris: 5 495 000 kr / bud

Pris per kvm: 96 404 kr

Avgift: 1 626 kr / mån

Boarea: 57 kvm

Antal rum: 2 rum och kök

Våning: 1 av 4

Budgivning pågår

Bud Budgivare Datum Tid

Interiör

På attraktiva Grev Magnigatan ligger denna synnerligen väldisponerade tvårummare, belägen i vackert gårdshus. Bostaden erbjuder eftertraktade originalattribut från byggnadsåret 1886 i form av generös takhöjd (ca 3m), fungerande kakelugn och vacker stuckatur. Väl tilltagen balkong i söderläge som ger rikligt med soltimmar. Oerhört välskött förening med god ekonomi och låg belåning.

Innanför betryggande säkerhetsdörr finns välkomnande hall med goda avhängsmöjligheter och förvaring i dubbla garderober. Sobert ljust och mycket inbjudande kök med goda arbetsytor samt all önskvärd maskinell utrustning. Platsbyggd kökssoffa som erbjuder en trevlig matplats för upp till sex personer. Vidare leds du in i generöst sällskapsrum med eftertraktade sekelskiftesattribut i form av takrosett, stuckatur, speglade fönsternischer och högs golvsocklar. Gott om yta för såväl soffmöblemang som större matplats. Från sällskapsrummet nås lägenhetens rymliga balkong belägen i soligt söderläge. Harmoniskt sovrum mot den lugna innergården med gott om plats för dubbelsäng och sängbord. Här finns en fungerande kakelugn och bra förvaring i större klädkammare. I anslutning till sovrummet finns bostadens helkaklade badrum med dusch, handfat och wc.

Till lägenheten hör både ett vindsförråd och källarförråd.

Från denna adress bor du i klassiska kvarter med närhet till Strandvägen, Kungliga Djurgården och Östermalmstorg. Följer du gatan upp når du mysiga café La Grande Rue och den Oxenstiernska Malmgården som är en oas av grönska och del av 1700-talshistoria mitt på Östermalm där du kan njuta av nygjord parkmiljö med boulebanor. Alldeles bakom hittar du klassiska Brasserie Elverket med sin franska meny i mysig miljö som både serverar Ostronrally och håller teaterföreställningar i regi av Dramaten. 

Förening

Brf Styrmannen 32 är en välskött s.k. äkta bostadsrättsförening som bildades 1920 och upplåter 22 lägenheter med bostadsrätt. Föreningen har en oerhört välskött ekonomi med enbart 1751kr/kvm i lån. Kabel-TV levereras av Com Hem och bredband genom fiber via Bahnhof där båda ingår i månadsavgiften. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av aktuellt basbelopp som debiteras köparen samt pantsättningsavgift om 1% av aktuellt basbelopp som debiteras pantsättaren. Juridisk person kan accepteras efter styrelsens godkännande.

Förening har inga planerade avgiftsförändringar, kontrollerat 2019-10-10. 

För mer information se bilagda dokument.

Fastighet

Vacker och välvårdad fastighet med byggår 1886. Föreningen äger och förvaltar fastigheten Styrmannen 32. Föreningens medlemmar disponerar gemensamt tvättstuga, innergård och cykelparkering. 

Urval av genomförda renoveringar;

2019 Målning trapphus
2017 Dragning av fiber
2015 Ommålning av tak
2012 Fönsterrenovering, isolerglas
2010 Elslingor på taket
2009 Ommålning av taket
2005 Rörstambyte
2005 Omputsning av fasad
1998 Nya balkonger
1997 Omläggning av tak
1997 Elstambyte
1997 Nyinstallation hiss (i gathuset) 

Framgent har föreningen planerat renovering av trapphusen.

Dokument:

Mer fakta

Adress: Grev Magnigatan 17 C

Pris: 5 495 000 kr

Avgift: 1 626 kr/mån

Avgiften inkluderar: Vatten, Bredband

Antal rum: 2

Boarea: 57 kvm enligt uppmätning

Våning: 1 av 4

Hiss: Nej

Lägenhetsnr Brf: 00012

Lägenhetsnr LMV: 1101

Andelstal: 2.82 %

Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet

Byggnadsår: 1886

Uppvärmning: Direkt el

Se mer