Pris: 8 995 000 kr / bud

Pris per kvm: 103 391 kr

Avgift: 2 774 kr / mån

Boarea: 87 kvm

Antal rum: 3.5 rum och kök

Våning: 5 av 5

Aktuellt bud: 8 995 000 kr

Budgivning pågår

Bud Budgivare Datum Tid
8 995 000 kr Budgivare 1 2019-11-12 10:40

Interiör

Högst upp i huset i navet av Birkastan med spektakulär och milsvid utsikt från takterrass över Stockholms takåsar ges här chans till denna ljusa och moderna vindslägenhet i etage om 97 kvadratmeter totalyta med unik, tilltagen och möblerbar takterrass i rakt söderläge med fri utsikt för fantastiska soltimmar. Lägenheten besitter många klassiska attribut som bevarad murstock och vackra takstolar som tillsammans med moderna faciliteter och väldisponerad planlösning utgör en fantastisk bostad. 

Välkomnande och avhängningsvänlig hall öppnar upp till lägenheten med skjutbar rymlig garderob som även är försedd med tvättpelare i form av både tvättmaskin och torktumlare. Vidare leds du in till sällskapsdel och kök i delvis öppen planlösning mellan varandra med magnifik takhöjd upp till nock där fyra stora takfönster leder in ljuset och förstärker rymden. Längs hela väggen beklär vackra takstolar som framhäver vindskaraktären. Sällskapsrummet ger plats för stor soffgrupp med tillhörande möblemang och har platsbyggd bokhylla med underliggande förvaring samt centrerad plats för TV. Köket är placerat närmst hall med generös yta för såväl matlagning som matplats. Köket har en modern känsla med släta luckor i tvådelad färgskala av både en smakfull nyans av grönt nedtill samt vitt på överskåp. Bistrokakel i vitt beklär vägg som ramas in av vacker bänkskiva av marmor. Fullt maskinellt utrustat med diskmaskin, ugn/spishäll, fläkt, kyl/frys samt vinställ i vägg samt goda arbets och- förvaringsytor. Rymlig matplats ges för 4-6 personer.

Vidare nås nedervåningens sovrum med rymlig yta för stor säng med möblemang och fönster som vetter mot Tomtebogatan. Invid hall ges stort badrum med påkostade blandare från exklusiva Vola där fint ljusinsläpp från takfönster och även bevarad takstol ges. Helkaklat med stora vita plattor på vägg och vacker marockanskt klinker på golv i nyanser av benvitt, brunt och turkosblått. Fristående badkar på lejontassar samt rymlig duschyta med takdusch och duschvägg i klarglas. Stort handfat med vit kommod och lång infälld spegel på vägg, vägghängd WC-stol, golvvärme och infällda spotlights samt tre stående handdukshängare i kromat utförande. 

Från trapp som är placerad i mitten av lägenheten leds du upp till sovrum, bibliotek och vidare ut till takterrassen. Rogivande sovrum är avskilt beläget med takfönster som ger en fantastisk vy över Birkastans takåsar. Här ges plats för stor dubbelsäng med tillhörande möblemang där det även återfinns en rymlig garderob och lådor samt fönster som blickar ner till nedervåning. Biblioteket blir till en förlängd sällskapsdel där det idag finns bokhylla, en rymlig walk-in closet och separat klädkammare, här kan inredas till såväl arbetsplats som vardagsrum med fåtöljer. Vidare leds du ut till den spektakulära takterrassen med underbar utsikt och vy över innerstadens alla takåsar i rakt söderläge. Terrassen breder ut sig likt en brygga och är belägen på högsta punkt över andra balkonger och terrasser vilket ger en ostörd känsla. Möblerbar med grillmöjlighet och matplats för 6-8 personer som du kommer nyttja till fullo många dagar på året. 

Förening

Brf Eldaren 5 är en välskött s.k. äkta bostadsrättsförening som äger marken och upplåter 35 lägenheter med bostadsrätt om en total lägenhetsyta av 2.827 kvm samt innehar 4 lokaler om 347 kvm. Föreningens adresser är Tomtebogatan 9, 9A samt Birkagatan 27.  I avgiften ingår vatten, värme samt grundutbud av kabel-TV som levereras via ComHem. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp som betalas av köparen samt 1% av årets prisbasbelopp i pantsättningsavgift per pant. Juridisk person accepteras ej medlemskap i föreningen. 

Till lägenheten hör ett förråd alldeles invid ytterdörren på våning 5. Föreningens medlemmar disponerar tvättstuga i källarplan, bastu, festlokal, barnvagnsrum samt innergård med grill. 

Inga planerade avgiftsändringar (kontrollerat 8/11-2019). 

Fastighet

Vacker fastighet som stod färdigställd 1905. Utförda renoveringar och underhållsarbeten i urval; 

2018 - Stamspolning, sotning, lagning av klinkers i tvättstuga
2016 - Målning av fönster på gatusida 
2015 - Renovering av portdörr i entréer, fönsterrenovering på våning 5 
2011 - Stamspolning 
2010 - Fjärrvärmeanläggning 
2007 - Invändig hissrenovering
2006 - Trapphusrenovering 
2005 - Fasadrenovering 
2002 - Takrenovering 
1982 - Stambyte och byte av elstigare

Kommande underhåll är; upprustning innergård samt fasadrenovering av vissa delar och stegvis fönsterbyte av takfönster. 

Dokument:

Mer fakta

Adress: Tomtebogatan 9

Pris: 8 995 000 kr

Avgift: 2 774 kr/mån

Avgiften inkluderar: Värme, Vatten, Kabel-TV (Grundutbud)

Antal rum: 3.5

Boarea: 87 kvm enligt uppmätning

Biarea: 10 kvm enligt uppmätning

Våning: 5 av 5

Hiss: Ja

Lägenhetsnr Brf: 104-01-032

Lägenhetsnr LMV: 1502

Andelstal: 2.121 %

Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet

Byggnadsår: 1905

Tv-Internet: Telia

Uppvärmning: Fjärrvärme

Se mer