Pris: 3 350 000 kr / bud

Pris per kvm: 98 529 kr

Avgift: 1 936 kr / mån

Boarea: 34 kvm

Antal rum: 2 rum och kök

Våning: 7 av 8

Budgivning pågår

Bud Budgivare Datum Tid

Interiör

Näst högst upp i ett av Rindögatans mest klassiska och funktionalistiska hus signerat Sture Frölén återfinns denna ljusa, generösa och väldisponerade lägenhet med platsbyggda snickerier, balkong och grönskande utsikt från stora fönsterpartier. Här ges moderna ytskikt där bevarade attribut från byggnadsåret naturligt kombineras med vacker fiskbensparkett och snickerier som elementskydd. 

Avhängningsvänlig hall välkomnar med en inre del för garderob och förvaring där praktiskt klinker beklär golv. Vidare leds du in till generöst sällskapsrum med behandlad fiskbensparkett och fantastiskt ljusinsläpp från stort fönsterparti och glasad balkongdörr där det ges en vacker fönsterbänk av sten med bevarade beslag och platsbyggt elementskydd som ramar in väl. Rummet ger yta för tilltagen soffgrupp med tillhörande möblemang och rymlig matplats för 4-6 personer. Från sällskapsrummet når du balkong som vetter åt öst för trivsam morgon- och förmiddagssol med grönskande utsikt där det även ges plats för utemöblemang. Rogivande sovrum med plats för stor säng och annat önskvärt möblemang är beläget i fil med stort fönster som även det vetter mot öst för fin morgonsol med samma bänkskiva av sten och bevarade beslag. 

Från hall nås det ljusa köket med stort ljusinsläpp som går i vit färgskala med lantlig men samtidigt modern karaktär från luckor med svarta beslag, vitt bistrokakel på vägg och passande bänkskiva i gråsvart kulör samt grått klinker på golv. God förvarings- och arbetsyta ges från såväl över som underskåp med rymlig köksbänk på båda sidor. Maskinellt utrustat med gasspis/ugn, diskmaskin, integrerad mikrovågsugn samt kyl/frys. Badrum är beläget i hall med stora vita kakelplattor på vägg för modernt intryck med grått klinker på golv. Rymlig duschyta i hörn med duschvägg i frostat glas. Handfat med kommod i mörkt träslag och spegelskåp, WC-stol, handdukstork i kromat utförande samt golvvärme och infällda spotlights i tak. 

Här bor du i ett av Gärdets mest klassiska och vackra funktionalistiska hus ritat av Sture Frölén och uppfört 1938. Huset har en mängd bevarade attribut såväl interiört som exteriört med magnifikt trapphus för den som vill uppleva 30-talets arkitektoniska storhetstid på riktigt. Lugna Rindögatan löper från Erik Dahlbergsgatan upp till höjden på Furusundsgatan där man även når Ladugårdsgärdet, kungliga Djurgården och Tessinparken på kort promenadavstånd om man viker av på mitten. Fortsätter man Tessinparken ned återfinns välsorterade Fältöversten och Karlaplan som håller varje Gärdets- och Östermalmsbo väldigt kärt.  

Förening

Brf Rindögården är en välskött s.k. äkta bostadsrättsförening som bildades 1939 och äger marken. Föreningen upplåter 55 lägenhet med bostadsrätt samt innehar 1 lägenhet och 1 lokal med hyresrätt (dolt kapital). 5 parkeringsplatser finns att tillgå inom föreningen, förnärvande fullt och kösystem tillämpas.  I avgiften ingår värme, vatten samt grundutbud av kabel-TV som levereras via ComHem. Föreningen tar en överlåtelseavgift om 2,5% av årets basbelopp som betalas av köparen samt pantsättningsavgift om 1% av årets basbelopp per pant. Delat ägande inom familj godkänns, juridisk person beviljas ej medlemskap. 

Föreningens medlemmar disponerar gemensamt en tilltagen takterrass med fantastisk vy över Stockholm. Cykelförråd i källarplan samt två tvättstugor som är belägna i markplan. Här ges maskinell utrustning i form av 3 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, torkrum samt matttvätt. 

Fastighet

Vacker funktionalistisk fastighet med klassiska attribut bevarade signerad välkända Sture Frölén som stod färdigställd 1938. Huset är K-märkt enligt Stadsmuseets kulturhistoriska klassificering med grön färg, vilket betyder att byggnaden är särskilt värdefull ur historiskt, kulturhistoriskt, miljömässigt och konstnärligt perspektiv. Utförda renoveringar och underhållsarbeten i urval; 

2005 - Stambyte och elstigare
2010 - Tak, fasad och fönsterrenovering
2012 - Dränering
2014 - Renovering av lokal
2016 - Hissrenovering 

För fler utförda renoveringar se bilagd årsredovisning 2018 eller besök https://hemsidan.com/rindogarden. 

Kommande arbeten är installation av värme i hängrännor och stuprör (2020) samt ombyggnad av samtliga ljusarmaturer i trapphuset för att minimera elförbrukning (2020).

Dokument:

Mer fakta

Adress: Rindögatan 19, 7tr

Pris: 3 350 000 kr

Avgift: 1 936 kr/mån

Avgiften inkluderar: Värme, Vatten & Kabel-TV (basutbud)

Antal rum: 2

Boarea: 34 kvm enligt föreningens information

Våning: 7 av 8

Hiss: Ja

Lägenhetsnr LMV: 1706

Andelstal: 0.014032500

Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet

Byggnadsår: 1938

Tv-Internet: Com hem

Se mer