Pris: 9 750 000 kr / bud

Pris per kvm: 93 750 kr

Avgift: 5 860 kr / mån

Boarea: 104 kvm

Antal rum: 3.5 rum och kök

Våning: 4 av 7

Budgivning pågår

Bud Budgivare Datum Tid

Interiör

Synnerligen attraktiv lägenhet på fjärde våningen i populära Chokladfabriken. Underbar social och trendig våning med exklusiva materialval, stora öppna ytor och gott om ljusinsläpp från alla glaspartier centralt i lägenheten samt det stora uterummet i söderläge. Rymligt vardagsrum med generösa ytor och stora sällskapsmöjligheter öppnar upp mot det ljusa, trevliga uterummet som löper längs med hela lägenheten. Anslutande matsal med plats för stora middagssällskap. Här finns även ett extra sovrum med bra förvaring. Fantastiskt inbjudande uterum om ca 12 kvm integrerat med våningen genom skjutdörrar. Uterummet har kompletterats med Marockanskt klinker, samt infälld led-belysning i golvet och belysning i taket. Exklusivt kök från Poggenpohl med matta gråa luckor, bänkskiva i rostfritt samt stänkskydd i polerad Carraramarmor. Mycket bra förvaringsmöjligheter och full maskinell utrustning i form av induktionshäll, ång-ugn, kombiugn, dubbla vinkylar och kyl/frys med ismaskin. Matplats i anslutning till köket. Privat del med Master Bedroom, rymlig walk-in closet och badrum/WC ensuite. Gott om förvaring i hela bostaden, genomgående sober färgsättning i alla rum och vackra golv i vitpigmenterad och hårdvaxoljad ask. Gäst badrum i hallen med tvättmöjligheter. 

Brf Chokladfabriken omvandlades till bostäder av Oscar Properties 2015 och är belägen i hörnet Fridhemsgatan/Industrigatan. Ambitionen var att förädla och förstärka det industriella, men tillföra en modern och elegant prägel. Resultatet blev ett levande hus, fyllt av ljus. I huset finns även ett rymligt garage, gym och en trevlig innegård. Inom kort kommer Flippin´ Burgers öppna en systerrestaurang i fastigheten med fokus på korv, Dogfood. Föreningen disponerar 55 st. garageplatser, till dessa är det separat kö. Kostnaden för en garageplats är 2 000 kr/månad.

Lägenheten är i grunden en 4:a om totalt 104 kvm golvyta + ca 12 kvm uterum. Idag är lägenheten disponerad som en 3:a, i syfte att utöka de sociala ytorna och förvaringsmöjligheterna. För den som önskar går det enkelt att återställa våningen till en 4:a. Välkomna på visning!

Förening

Brf Chokladfabriken är en äkta förening som bildades 2013 och omfattar adresserna Industrigatan 2 och Fridhemsgatan 53. I föreningen finns det 84 st. lägenheter som upplåts med bostadsrätt, och 5 st. lokaler. Delat ägande godkänns, juridisk person godkänns inte. Kabel-TV och bredband via Ownit. Överlåtelseavgift om 1 110 kr betalas av köpare. Pantsättningsavgift 440 kr. 

Ekonomi i föreningen är god och resultatet för 2016 före avskrivningar kommer landa på ca 4.2 msek. Under 2017 kommer vi att amortera 250 000 / månad dvs 3 000 000 på årsbasis. Det finns ca 5,7 msek i kassan och eventuella trivselhöjande investeringar finansieras denna väg.

Fastighet

Oscar Properties renoverade och konverterade den gamla chokladfabriken, ursprungligen uppförd på 1920-talet av konfektyrföretaget Choklad-Thule. Huset med ingång från Industrigatan är en nyproducerad byggnad i industriell stil och präglas av moderna planlösningar och de inglasade vinterträdgårdarna. I huset på Fridhemsgatan 53 är den vackra 1920-tals karaktären bevarad med enorma spröjsade fönster, stor takhöjd och volym samt balkonger mot gården. Husens karaktär och läge gör dem och Chokladfabriken till ett synnerligen attraktivt boende. Stammar och elstigare byttes år 2014-2015. Planerade renoveringar framåt är eventuella investeringar i gården, återvinningscentral och laddmöjligheter för elbilar under 2017. 

Dokument:

Mer fakta

Adress: Industrigatan 2

Pris: 9 750 000 kr

Avgift: 5 860 kr/mån

Avgiften inkluderar: Värme, Vatten

Antal rum: 3.5

Boarea: 104 kvm enligt föreningens information

Biarea: 12 kvm

Våning: 4 av 7

Hiss: Ja

Lägenhetsnr Brf: 1401

Lägenhetsnr LMV: 1401

Andelstal: 1.476 %

Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet

Byggnadsår: 1920

Tv-Internet: Ownit

Uppvärmning: Fjärrvärme

Se mer