Budgivning pågår

Bud Budgivare Datum Tid

Beskrivning

På Norra Tynningö, med utsikt ner mot Furusundsviken, erbjuds här en byggklar tomt. Tomten om 4 140 kvm har ett färdigt bygglov för fritidshus med en byggnadsarea om 69 kvm. Tomten sluttar svagt ner från ett angränsande skogsparti ner mot vägen och viken och är vagt kuperad med delvis berg i dagen och ligger inom detaljplanerat område dock utanför allmänt VA. På denna nära skärgårdsö, endast 40 min från Stockholm city, finns möjlighet att skapa ett drömboende omgivet av grönska och hav. Här har man närhet till Waxholmsbåtar samt bilfärja till fastlandet och Stockholms innerstad. Närmsta brygga för Waxholmsbåtarna som går året runt är Norra Tynningö endast cirka 800 m från fastigheten.

Alla nödvändiga tillstånd finns för avloppsanläggning på fastigheten och det är godkänt för ett minireningsverk samt brunn. Tillstånd för el och fiber är klart och kommer att installeras via ett s.k markmätarskåp. Se bifogade ritningar på huset som beviljats bygglov för. Om man så önskar så är det såklart fritt att välja annan husleverantör.

Tynningö är en ö och en småort vid Södra Vaxholmsfjärden, mellan Vaxholm och Värmdölandet i Stockholms inre skärgård. Ön tillhör Vaxholms kommun och här finns ca 550 fastigheter varav ca 200 är bebodda året om. 

Tynningö utmärks av vacker natur, cykel- och promenadvänliga vägar och fina vandringsleder. Bara 5 minuter från bilfärjan på Värmdösidan finns möjligheter att spela golf på Nacka Golfklubb.

Tynningö Gård Ekonomisk Förening äger även merparten av grönområdena  på ön och driver simskola i sjön Maren. De ärrenderar även ut mark till ett flertal bryggföreningar vilka man kan söka båtplats till. På ön finns även en hembygdsförening som driver en mängd olika verksamheter. Sommartid finns restaurang samt matbutik på ön, övriga tider på året tar man sig enkelt till Gustavsberg där stort utbud av butiker finns.

Tynningö trafikeras med reguljär skärgårdstrafik från Vaxholm och Strömkajen i Stockholm samt en bilfärja i Trafikverkets regi mellan Östra Tynningö och Norra Lagnö. Med bil till Tynningö från Slussen, ca 27 km, tar det ca 40 minuter. Bilfärjan från Norra Lagnö brygga, Värmdö, är gratis och tar ca 7 minuter (2-3 turer/h). Waxholmsbåt från Stockholm, Strömkajen nedanför Grand Hotell, till Norra Tynningö brygga på Tynningö tar ca 45-60 minuter. Waxholmsbåt från Vaxholm direkt till Tynningö tar ca 10 minuter.

SL har en egen busslinje som trafikerar Tynningö och passar de flesta Waxholmsbåtar som angör Tynningö.

Läs mer om Tynningö på: http://www.tynningo.se
Läs mer om olika verksamheter på Tynningö via Tynningö Gård Ekonomisk Förening: http://tgef.se/index.html

Vaxholms kommun, fördjupad översiktsplan för Tynningö: https://www.vaxholm.se/externwebb-startsida/bygga-bo-och-miljo/kommunens-planarbete/ detaljplaner/pagaende-planarbeten/fordjupad-oversiktsplan-for-tynningo.html 

Gemensamhetsanläggningar:

Gemensamhetsanläggning Vaxholm TYNNINGÖ GA:4
Gemensamhetsanläggning Vaxholm TYNNINGÖ GA:5

Samfälligheter:

Samfällighet Vaxholm TYNNINGÖ FS:6
Samfällighet Vaxholm TYNNINGÖ FS:4

 

Dokument:

Mer fakta

Adress: Tynningösundsvägen 16

Pris: 2 495 000 kr

Upplåtelseform: Friköpt - Tomt

Se mer

Badplats vid sjön Maren

Vaxholmsbåt vid Norra Tynningö

Bilfärga mellan Tynningö och Värmdö