Pris: 3 925 000 kr / bud

Pris per kvm: 75 481 kr

Avgift: 3 400 kr / mån

Boarea: 52 kvm

Antal rum: 2 rum och kök

Våning: 2 av 5

Budgivning pågår

Bud Budgivare Datum Tid

Interiör

Genomgående trevlig tvåa med högt läge mot gård i populära SoFo med möjlighet för balkong från sovrummet. Välkomnande hall som öppnar upp mot lägenhetens alla delar. Smakfullt och ljust kök med bänkskiva i carraramarmor, vita köksluckor, gott om förvaring och fullt maskinellt utrustat med ugn, spis, diskmaskin och kyl med frys. Delvis öppen planlösning mot vardagsrummet där det finns plats för både en matgrupp och soffdel. Fönster mot föreningens lummiga innegård och fri utsikt. Vidare genom hallen nås sovrummet där det får plats både en större dubbelsäng och garderober. Badrum/WC med rymlig dusch. En perfekt lägenhet som går att bygga om till en mini 3:a genom att placera köket i hall-delen. Lugnt och attraktivt läge på Bondegatan med närhet till både service och flertalet populära restauranger samt populära Nytorget. Föreningen har inget krav på att man måste vara skriven på adressen. Välkommen på visning!

Förening

Brf Järnet 2 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1992. Organiserad förening med god ekonomi med mindre än 5 miljoner i lån, funderingar till avgiftssänkningar. Föreningen består av 28 lägenheter upplåtna med bostadsrätter samt en hyresrätt och en lokal, föreningen kan bli skuldfri om tillgångar säljs av. Den totala bostadsarean är ca 1212 kvm och lokalarean är 56 kvm. Föreningen godkänner inte juridisk person som förvärvare, godkänner delat ägandeskap. Tv (basutbud ing i avgiften)/Bredband via com hem (fiber tas upp under nästa stämma)

Gemensamhetsutrymmen i föreningen är tvättstuga i källaren utrustad med två tvättmaskiner, ett torkskåp, en torktumlare samt en mangel. I källaren finns även ett cykelförråd (kombinerat barnvagnsförråd) som även nås från gatan. På taket finns en underbar terrass med utsikt över fasader och takåsar med Hammarby sjöstad och Globen i bakgrunden. Föreningen har även en lummig och mysig innergård med flera uteplatser och planteringar. Kolgrill finns på bakgården.

Föreningen ser inga hinder för Andrahandsuthyrning i samband med att man inte behöver vara skriven på adressen. Kortare uthyrning som airbnb går bra enligt föreningen bara det sköts varsamt. Alla uthyrningar måste godkännas av styrelsen. Avgift utgår. Max cirka 4500 per år.

Fastighet

Byggnaden uppfördes 1940 och föreningen äger marken.
Genomförda renoveringar:
1984- Omfattande renovering med bl.a. byte av samtliga va-stammar. Enligt ordförande spolas stammarna var 6:år. stambyte är inte planerat närmsta 15 åren.
2004- Renovering av fönster och tvättstuga.
2006- Renovering av trapphus, säkerhetsdörrar. Husets tak har även lagts om och ett nytt torkskåp och en ny högcentrifugerande tvättmaskin har införskaffats till tvättstugan.
2007 takrenovering.
2012 Stamspolning.
2013 Gården renoverades
2014 Byte undercentral fjärrvärme.
2015 Kostat på bakgården.
2015 Tätskickt balkonger.
2015 OVK Besiktning genomförd.
2010 och 2015 besiktningar över huset som ligger till grund för en underhållsplan på 50 år framöver.
2016 Radonmätning utförd

Kommande renoveringar:
Inga större renoveringar finns planerade. fasadrenovering kommer dröjer, enbart estetiska grunder för renovering. tvättstugan ska få nya maskiner eventuell byte av termostater inför kommande energideklaration (2019) för att ytterligare förbättra värmesystemet och dess energinivå. Inför en eventuell ombyggnation i lägenheten ställer sig inte föreningen mot frågan men krav på Entreprenörer med legitimerad intyg för utfört arbete och vedertagen kvalitetsdokumentation lämnas till styrelsen.

Balkongbygge togs upp på Årsstämma 2016 beslut om att tillåta bygge av balkong på våning 2 och 3- bekostas av de enskilda medlemmarna (flera medlemmar har balkong sedan innan). Hittills har föreningen tagit in två offerter och man väntar på en tredje. Samtliga byggfirmor som varit och tittat ser inga hinder för godkännande av bygglov. Föreningen är eniga om att genomföra processen.

Dokument:

Mer fakta

Adress: Bondegatan 80

Pris: 3 925 000 kr

Avgift: 3 400 kr/mån

Avgiften inkluderar: inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Antal rum: 2

Boarea: 52 kvm enligt uppmätning

Våning: 2 av 5

Hiss: Ja

Lägenhetsnr Brf: 1202

Andelstal: 4.54

Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet

Byggnadsår: 1940

Tv-Internet: Com hem(fiber tas upp på årstämman)

Uppvärmning: Fjärrvärme

Se mer