Pris: Såld, kontakta mäklare

Pris per kvm: Såld, kontakta mäklare

Avgift: 2 666 kr / mån

Boarea: 57 kvm

Antal rum: 2 rum och kök

Våning: 3 av 3

Interiör

Vid Mosebacke Torg återfinns denna magiska sekelskiftestvåa med stor, solig balkong och två kakelugnar. Detta är kort och gott Södermalms bästa tvårummare. Utmärkt synergi mellan modern perfektion och underbara sekelskiftesdetaljer med bland annat genomgående massivt plankgolv, väl tilltagen takhöjd samt djupa fönsternischer för att nämna ett par. Välkomnade hall med gott om plats för avhängning leder vidare in till lägenhetens sociala delar med kök och vardagsrum i öppen, social planlösning. Platsbyggt kök i tidsenlig stil med vita skåpluckor och arbetsbänk i Carrara-marmor. Köket erbjuder alla maskinella bekvämligheter, rikligt med förvaringsutrymmen samt goda arbetsytor. Mycket trevlig matplats med plats för större matbord. Vardagsrummet erbjuder gott om utrymme för soffgrupp och en av de två kakelugnarna (ej i bruk för tillfället) återfinns här. Från vardagsrumet nås även lägenhetens stora och soliga balkong. Rofyllt och välproportionerligt sovrum med ytterligare en kakelugn (ej i bruk för tillfället) och rikligt med förvaring genom platsbyggd garderobsvägg. Mycket snyggt och påkostat badrum utrustat med dubbla handfat, badkar, golvvärme och kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Varmt välkomna till detta underbara boende! Måste upplevas!

Ypperligt läge i lugnt och ostört gårdshus alldeles invid Söder puls och folkliv ett stenkast från Mosebacke Torg, Slussen samt Götgatsbackens stora utbud av restauranger och shopping. Ett par minuters promenad till T-bana Slussen.

Förening

Brf Hökens Gata 8 är en så kallad äkta bostadsrättsförening med god ekonomi. Föreningen förvärvade fastigheten Fiskaren Större 7 med adress Hökens Gata 8 A-C år 1999. Föreningen innehar marken med äganderätt. Föreningen upplåter 36 lägenheter med bostadsrätt och tre lokaler med hyresrätt. Föreningen har inte beslutat om någon förändring av avgiften eller större renovering av fastighetens hus.

Fastighet

Fiskaren Större 7 är en välskött sekelskiftesfastighet anno 1904. Gemensamma utrymmen i form av innergård med cykelställ, modern tvättstuga, cykelförråd och återvinningsrum. Till lägenheten hör ett förråd.

Utförda renoveringar;

1974- Byte av avloppsstammar (i den aktuella lägenheten är stammarna bytta i samband med renoveringen 2014)

1999- Fasad och balkongrenovering

2004- Nya balkonger och fasadrenovering

2005- Elstambyte

2005- Inredning av råvind, omläggning av tak, renovering tvättstuga

2009- Installation fjärrvärme, kall- och varmtvatten VVC

2017- Arkitektritad gårdsrenovering, Byte av stammar i källare

Mer fakta

Adress: Hökens Gata 8B

Avgift: 2 666 kr/mån

Avgiften inkluderar: Värme, Vatten, Bredband, Kabel-TV(bas)

Antal rum: 2

Boarea: 57 kvm enligt föreningens information

Våning: 3 av 3

Hiss: Nej

Lägenhetsnr Brf: 26

Lägenhetsnr LMV: 1302

Andelstal: 2.2837 %

Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet

Byggnadsår: 1904

Tv-Internet: ComHem/Ownit

Uppvärmning: Fjärrvärme

Se mer