Pris: 10 500 000 kr / bud

Pris per kvm: 100 962 kr

Avgift: 3 844 kr / mån

Boarea: 104 kvm

Antal rum: 3 rum och kök

Våning: 3 + 4 av 4

Interiör

RING FÖR VISNING! Välkommen till denna unika vindsetage i charmigt gårdshus, anno 1897. Underbar atmosfär där tidstypiska detaljer såsom högt i tak, fina trägolv, bröstpanel och vackra gamla fönster möter det moderna arkitektritade på övre plan med skjutdörrar i glas från golv till tak och designad öppen spis också i glas. Flexibel planritning som möjliggör två sovrum alternativt om man önskar mer sociala ytor och även har sällskapsrum på övre plan. Mycket attraktivt läge invid Östermalmstorg och Strandvägen.

Lägenheten är precis uppmätt till 67 + 37 d.v.s totalt 104 i boarea och total golvyta på 109 kvm.

Entréplan:

Här möts man omedelbart av den öppna planlösningen och ljuset som strålar in från tre fönster i kök och matsalsdel. Kök med all maskinell utrustning, bänkskiva i svart granit, fläkt från taket med riktigt utsug. Stor matsalsdel i anslutning (här har det varit en vägg om man behöver ytterligare sovrum) med fungerande kakelugn. Helkaklat badrum med dusch, golvvärme och tvättmaskin. Ljust och luftigt sällskapsrum med stort fönsterparti och fungerande öppen spis. Platsbyggd bokhylla längst ena väggen. Här kan man också ha ett väl tilltaget sovrum om man önskar ha sällskapsdelen på övre plan. I hallen finns det plats för avhängning samt en garderob. I garderoben finns det vattenstammar och några av grannarna har en gäst wc här.

Vindsetage: 

Stort luftigt allrum om dryga 30 kvm som idag används som sovrum. Härifrån har man access till lägenhetens oas med 12 kvm stenterrass med ogenerat sydöstläge. Här får man plats med både loungemöbler, matplats, växligheter och grill. Infällld belysning och förberett för markis. Från terrassen har man även tillgång till ett förråd och utanför finns vattenslang.

Allrummet badar i ljus från terrassens skjutdörrar i glas samt ett stort takfönster där kvällssolen kommer in. Rikligt med takbjälkar som bidrar till vindskaraktären. Här finns ytterligare ett barum som är arkitektritat och omskrivet i press. Många fina teakdetaljer och ett långsmalt fönster ut mot terrassen. Vattenburen golvvärme på hela detta våningsplan. Genomgående gediget trägolv.

Dörr ut till trapphusets översta plan (plan 4)  som bara denna lägenhet och en granne har tillgång till. Detta trapphus och ytterligare ett förråd delas således med grannen. 

Förening

Brf Valfisken 2 består av fastighetens gatuhus anno 1907 och gårdshuset anno 1897. Äkta bostadsrättsförening som äger marken och upplåter 24 lägenheter med bostadsrätt. Kabel-tv och bredband från ComHem. Till lägenheten hör ett källarförråd, ett förråd invid terrassen samt ett delat förråd. Föreningens medlemmar disponerar en tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Tillgång till cykelförråd samt gård med möbler, planteringar och grill. Inga planerade avgiftshöjningar.

Fastighet

Välskött stambytt fastighet. Rörstambyte 1991-92, elstigar 1991-92, fönster 2010-11, ny fjärrvärmecentral 2016, renovering av gård 2016. Just nu pågår takrenovering som beräknas vara klart i slutet av november.

Dokument:

Mer fakta

Adress: Skeppargatan 20 B

Pris: 10 500 000 kr

Avgift: 3 844 kr/mån

Avgiften inkluderar: inkl värme, VA, Kabel-TV, bredband

Antal rum: 3

Boarea: 104 kvm enligt uppmätning

Våning: 3 + 4 av 4

Hiss: Nej

Lägenhetsnr Brf: 24

Lägenhetsnr LMV: 1302

Andelstal: 4.24 %

Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet

Byggnadsår: 1897

Se mer