Pris: 3 850 000 kr / Accepterat pris

Pris per kvm: 73 333 kr

Avgift: 3 129 kr / mån

Boarea: 52.5 kvm

Antal rum: 2 rum och kök

Våning: 2 av 2

Budgivning pågår

Bud Budgivare Datum Tid

Interiör

Industrihistoria med Brooklynkänsla, sjöutsikt och saltsmak. Nu saluförs denna townhouse liknande lägenhet om 52,5 kvm i två våningar med magnifik takhöjd, spektakulärt fönsterparti, viss sjöutsikt och uteplats i en av föreningens bästa lägen. Välkomnande hall med fin förvaringsyta och skjutgarderob med spegelglas. Modernt kök i vit färgskala med behaglig "disk-utsikt" ut över innergård och dess arkitektur. Rymligt helkaklat badrum i färgskala svart/vit med dusch och duschvägg i glas, stor modern komod, WC och tvättpelare, både kök och badrum har påskostade tillval. Hallen mynnar ut till sällskapsdel och matplats utöver det vanliga med takhöjd om cirka 5 meter i vardagsrum och fönsterparti med svarta spröjs om 3 x 3,5 meter, allt detta för att bevara den industrikänsla som en gång verkat.  Ovanvåning med cirka 3,2 meter i takhöjd upp till nock med sadeltak, möblerat master bedroom, skjutgarderober och plats för förvaring. Ovanvåningen går att bygga ut för att utöka bostadsytan till cirka 70 kvm om så önskas. Vänligen se alternativ planskiss. 

Förening

Brf Docklands är en välkänd HSB förening och ombyggnadsprojekt som bildades 2010. Fastigheten färdigställdes 2015 då även inflyttning ägde rum. Föreningen upplåter 40 lägenheter med bostadsrätt. Samtliga lägenheter har sin egen uteplats mot den trevliga, arkitektritade innergården där plats för utemöbler och grill finns. Innergården är en levande plats och även samlingspunkt för alla grannar under sommarhalvåret. Till lägenheten hör ett källarförråd och gemensamma utrymmen som tvättstuga och pingisrum. Föreningen har 20 parkeringsplatser samt 20 garageplatser som tillämpas med kösystem. 

Inget planerat underhåll eftersom detta räknas som nyproduktion med 5-års garantitid. Överlåtelseavgift om 1568 kr betalas av säljaren. Inga planerade avgiftsförändringar. Bostaden är pantsatt. 

Fastighet

Finnboda varv har en historia som sträcker sig tillbaka till 1878 där varvet kom att bli en av de största i Sverige för sin tid. Det första fartyg seglade ut i 1882 och det sista 1981. Området består av flertalet spektakulära byggnader som idag blivit ombyggda för såväl bostäder, kontorslokaler och möbelbutik. Denna fantastiska lägenhet är placerad i den omtalade ”svetshallen” som uppfördes 1944 och som idag inrymmer 40 bostadsrätter. Efter att byggnaden inte längre tjänat varvet blev den under 90-talet omskriven i medier för att vara en plats för olika s.k. ”rave” fester där Svetshallen möjligtvis legat till grund för denna subkultur. Svetshallen har efter detta använts som kontor av modeföretag, teater och utställningshall samt inspelningsplats för bilreklam. 

 Bakom dagens ”Svetshallen” står Nyréns arkitektkontor som vunnit tävling för HSB om Finnboda Varv. Utgångspunkten i ombyggnationen av Svetshallen har under hela processen varit att ta tillvara på byggnadens förutsättningar som de höga och utmärkande fönsterpartierna, rumshöjden och en optimal planlösning för varje lägenhet. Svetshallen eller Brf Docklands uppfattas idag som en enhetlig byggnad med ursprungliga fasader. Skenet bedrar och innanför dessa ytterväggar möts man av starka kontraster som den gemensamma innergården och specifika byggnadsmaterialen. Gårdens fasader är beklädda med skivor av varmförzinkad plåt och högtryckslaminat med ytskikt av träfaner. Här möts den kalla plåten och det varma träet på ett vackert sätt. Inspirationen för innergården kommer från den industriella tid byggnaden varit med om. Inflyttningen för detta projekt skedde under september 2015. 

 Svetshallen, Brf Docklands och denna lägenhet är någonting helt unikt, fylld med historia, kontraster och arkitektglädje svårt att motstå. Utöver detta präglas området och kvarteret av en genomgående industriell känsla. Ett stenkast till Stockholms inlopp med utsikt mot Gamla stan och Kungliga Djurgården samsas Skärgårdsbåtar och kryssningsfartyg som lyser upp i saltsjön i vintermörkret. Runt hörnet finns en välsorterad ICA butik, Puls & Träning med sjöutsikt nära kajplats, restaurang Docklands som har öppet året om med sin fantastiska placering ut över vattnet, och SL som byter buss mot båt och sköter linjetrafiken mellan Finnboda och Stockholm med båt. 

Dokument:

Mer fakta

Adress: Finnboda Varvsväg 12A

Pris: 3 850 000 kr

Avgift: 3 129 kr/mån

Avgiften inkluderar: Värme, Vatten

Antal rum: 2

Boarea: 52.5 kvm

Våning: 2 av 2

Hiss: Ja

Lägenhetsnr Brf: 33

Lägenhetsnr LMV: 1213

Andelstal: 1.85776 %

Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet

Se mer