Pris: 3 590 000 kr / bud

Pris per kvm: 73 265 kr

Avgift: 2 710 kr / mån

Boarea: 49 kvm

Antal rum: 2.5 rum och kök

Våning: 1

Budgivning pågår

Bud Budgivare Datum Tid

Interiör

Med eftertraktat läge saluförs nu denna 2,5:a med utsikt över Erik Dahlbergsallén och närhet till Tessinparken. Vacker fiskbensparkett, stora fönster vackert ljusinsläpp och en utmärkt planlösning skapar en funkislägenhet i nytt format värd att minnas. Väl omhändertagen fastighet med bevarad charm där trapphus och entré innehar magnifika detaljer av marmor och mahogny samt tapeter och armaturer av Josef Frank. 

Välkomnande hall i anslutning till vardagsrum och kök, golv med praktisk klinker i mörkgrå kulör samt god förvaring. Modernt kök med vita luckor fullt maskinellt utrustat med häll (Siemens), ugn (Siemens) integrerad kyl/frys och och diskmaskin (Constructa) samt frihängande rostfri fläkt. Köket har en stor köksö med bänkskiva av ek för utökad arbetsyta och matplats. Rymligt vardagsrum med gott om plats för möblemang som soffgrupp och bord. Vidare mot sovrum hittas en rofylld arbetsplats som kan disponeras som bibliotek, barnrum eller förvaringslösning med fina bokhyllor. Rymligt sovrum där plats för stor dubbelsäng och möblemang finns, ena väggen med stor skjutgarderob där det mesta får plats. 

Helkaklat badrum med mörkgrå klinker på golv och vitt kakel på vägg. WC, tvättkommod med förvaring, dusch med glasdörrar. Tvättmaskin, torktumlare, infällda spotlights i tak samt golvvärme. 

Förening

Brf Vida Gärdet är en välskött s.k. äkta bostadsrättsförening med gott renommé belägen på Erik Dahlbergsgatan med husnummer 41 och 43 fördelat i två sammanhängande huskroppar om 6 respektive 7 våningar. Föreningen förvärvade fastigheten år 2006 och upplåter 103 lägenheter med bostadsrätt, 3 med hyresrätt samt 4 lokaler. Marken innehas med äganderätt. Föreningens medlemmar disponerar gemensamt en trädgård på baksidan av huset med stor eldstad, lounge-möblemang, gräsmatta och fina planteringar. Huset har en välutrustad tvättstuga, cykel och barnvagnsrum, grovsoprum och sopnedkast på respektive våningsplan. Bredband från AllTele och kabel-TV från Com Hem. 

Föreningen tar ut en pantsättningsavgift motsvarande 1% av prisbasbelopp samt en överlåtelseavgift motsvarande 2,5% som betalas av köparen. Juridisk person godkänns ej. Bostaden är pantsatt. Inga avgiftshöjningar är beslutade. 

Till varje lägenhet disponeras ett källarförråd, möjlighet till att hyra ett extra förråd av föreningen finns även till en månadskostnad om 265 kr i mån av tillgång. 

Fastighet

Föreningen äger och förvaltar fastigheten Servisen 8 som uppfördes 1941. Löpande underhåll har skett genom åren och 1993 genomfördes en omfattande renovering av huset. Nästa åtgärd planeras bli fönsterrenovering med start 2017/2018. 

Renoveringar i urval; 

2015  OVK
2015  Renovering av tvättstuga med nya maskiner och utrustning
2012  Renovering av bastu
2011  Balkongrenovering 
2010  Trädgårdsrenovering 
2006  Renovering av samtliga badrum och kök 
1993  Byte av elstammar
1993  Stambyte 

Dokument:

Mer fakta

Adress: Erik Dahlbergsgatan 41

Pris: 3 590 000 kr

Avgift: 2 710 kr/mån

Avgiften inkluderar: Värme, Vatten, Kabel-TV, bredband

Antal rum: 2.5

Boarea: 49 kvm enligt föreningens information

Våning: 1

Hiss: Ja

Lägenhetsnr Brf: 0104-002

Lägenhetsnr LMV: 1004

Andelstal: 0.86020 %

Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet

Byggnadsår: 1941

Se mer