Pris: Såld, kontakta mäklare

Pris per kvm: Såld, kontakta mäklare

Avgift: 7 089 kr / mån

Boarea: 170 kvm

Antal rum: 5 rum och kök

Våning: 1/2 av 5

Budgivning pågår

Bud Budgivare Datum Tid
16 500 000 kr Budgivare 1 2018-08-27 15:39

Interiör

På en av Östermalms i särklass mest eftertraktade adresser invid Humlegården saluförs nu denna synnerligen tilltalande familjevåning med stor potential och renoveringsbehov i vacker fastighet fylld med historia och privat parkeringsplats. Våningen är belägen i Wallenbergska huset innehållande vackra originalattribut och utsmyckningar såväl interiört som exteriört. Våningen är välbevarad och speglar fastighetens tidsepok med vackra mönstrade trägolv, eldstad, magnifik takhöjd, socklar, stuckatur, pardörrar och fönsterluckor anno 1888. 

Fastigheten hör till ett av Villastadens absolut vackraste hus med grönskande planteringar, gräsmatta och infart för bil med tillhörande privat parkeringsplats på rymlig gårdsplan med omkringliggande vackra ambassader för ökad integritet och stillsamhet. 

170 kvadratmeter fördelat på fem rum varav fyra i fil. Välkomnande, rymlig och möblerbar hall med god yta för avhängning samt gäst-wc. Vackert, generöst sällskapsrum med magnifik eldstad och vacker vy från sina stora fönster ut mot Villagatans charmerande estetik. Rummet ger plats för stort möblemang, många personer samt tillställningar. Vidare in leder våningens generösa matsal innehållande vackra attribut som stuckatur, mönstrat trägolv, pardörrar och tre ögonsköna fönster med dekorerade, djupa fönsternischer som vetter mot Brodinska huset med skyddad insyn. 

Två lugna, rogivande sovrum i fil varav ett med utsikt mot Brodinska huset och det andra mot gård med stora ljusinsläpp. Båda sovrummen rymmer plats för stor säng och optimal garderobsförvaring. Rummen skiljs av med sina fantastiska pardörrar i trä som även stoltserar i matsal och vardagsrum. Tredje sovrummet är beläget mot gård i anslutning till våningens serveringsgång och tvättstuga med eget separat handfat samt stor garderob. Serveringsgången leder genom hela våningen där kök och stort badrum finnes. Rymligt kök med god arbetsyta, matplats, skafferi och två fina fönster som ger ljusinsläpp. Helkaklat badrum med både separat badkar och dusch, samt wc och handfat. Tvättstuga med förvaringsmöjlighet, tvättpelare och duschmöjlighet. Renoveringsbehov föreligger.

Villastaden lever i sin egen tidsepok med dess vackra fastigheter, breda gator och lång historia. Här bor du i ett lugnt och stillsamt kvarter omringad av ambassader och vackra fasader med närhet till allt Östermalm har att erbjuda. Humlegården och Karlavägen är din närmsta granne men såväl Östermalmstorg, Stureplan och City som Norra Djurgården och Liljans-skogen är endast ett fåtal minuters promenad bort. 

Förening

Föreningen förvärvde fastigheten 1992. Fastigheten har en upplåtningasbar yta om 2 457 kvm bestående av 15 lägenheter och en kommersiell lokal om 50 kvm. Fastigheten har dessutom tre garageplatser och 6 parkeringsplatser varav en parkeringsplats förhyrs. Föreningen klassas som äkta. Juridisk person accepteras ej. Föreningens stadgar kräver ej att man behöver vara mantalskriven på adressen. Inga avgiftsförändringar planerade.

Till lägenheten hör rymligt källarförråd med praktisk utgång från trapphus ut till baksida. Kabel-TV och bredband levereras av Bredbandsbolaget, Ownit. Gemensamma utrymmen som bastu, vinkällare och cykelrum finns att tillgå. 

Fastighet

Föreningen förvärvde fastigheten 1992. 
Fastigheten har en upplåtningasbar yta om 2 457 kvm bestående av 15 lägenheter och en kommersiell lokal om 50 kvm.
Fastigheten har dessutom tre garageplatser och 6 parkeringsplatser varav en parkeringsplats förhyrs.

Urval av reparationer och underhåll:
2009 - Gården
2011 - Renovering av tak, fasad samt fönster.
2012 - Värmesystem
2016 - Nytt porttelefonsystem
2018 - Renovering av källarutrymme (pågående) 

Mer fakta

Adress: Villagatan 4

Avgift: 7 089 kr/mån

Avgiften inkluderar: Värme, Vatten

Antal rum: 5

Boarea: 170 kvm enligt föreningens information

Våning: 1/2 av 5

Hiss: Nej

Lägenhetsnr LMV: 1002

Andelstal: 7.06 %

Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet

Byggnadsår: 1888

Uppvärmning: Bergvärme

Se mer