Pris: Såld, kontakta mäklare

Pris per kvm: Såld, kontakta mäklare

Avgift: 1 634 kr / mån

Boarea: 37 kvm

Antal rum: 2 rum och kök

Våning: 3 av 4

Budgivning pågår

Bud Budgivare Datum Tid
3 400 000 kr Budgivare 1 2018-02-28 08:25

Interiör

Nu saluförs äntligen denna magiska minitvåa på bästa läge i Birkastan! Med en perfekt blandning av sekelskiftescharm och industriell karaktär har denna lägenhet allt man kan önska, i form av takhöjd, fungerande kakelugn, vitlaserade furutiljor och en hel industrivägg i spröjsat glas. Välkomnande entré som leder in till köket, där ytan disponerats maximalt med all maskinell utrustning man kan önska, så som ugn, spis, fullstor kyl och frys och diskmaskin. Här finns även ett utdragbart matbord med plats för två. Vidare in i lägenheten ligger det stora, härliga vardagsrummet som präglas av en ståtlig kakelugn. Här finns även dold förvaring bakom en öppningsbar hylla. Från vardagsrummet, avskiljt med glasdörrar med spröjs, hittar man separat sovrum med plats för en större säng och förvaring. I hallen ligger separat dusch och WC, båda helkaklade. 

Här bor du på bästa adress i Birkastan, med alla bekvämligheter runt hörnet. Promenadavstånd till Rörstrandsgatans alla restauranger och caféer, populära Kaffeverket ett stenkast bort, nära till både innerstadsbussar och St. Eriksplans t-bana. För den motionssugna finns både Hagaparken och Kungsholmen runt. Solid bostadsrättsförening med mycket god ekonomi. 

Varmt välkomna på visning av Birkastans bästa minitvåa! 

Förening

BRF Eldaren 9 är en äkta förening som förvärvade fastigheten 1971. Föreningen äger marken där ett flerbostadshus står med adress Birkagatan 17. Det finns totalt 21 st. lägenheter som upplåts med bostadsrätt, samt 1 lokal. Juridisk person godkänns inte. Föreningen har två gemensamma städdagar/år. Till lägenheten finns det fiber framdraget, som bostadsägaren själv tecknar på med valfri leverantör. Kabel-TV levereras via ComHem, basutbudet ingår i månadsavgiften. 

Solid förening med mycket god ekonomi och låg belåning (ca 3 156/kr/kvm). Det finns i nuläget inga beslut om kommande avgiftsförändringar (kontrollerat 5/1-17).

Fastighet

På föreningens mark står ett flerbostadhus som stod klart 1904. Huset genomgick en totalrenovering år 1980. Därefter har bl.a gårdsfasaden renoverats (år 2000), gården rustats upp med hjälp av landskapsarkitekt och trädgårdsmästare (år 2005), fjärrvärmeanläggning har bytts (år 2010), stammar spolats (år 2015) och hissen renoverats (2017). Ytskikt underhålls löpande. Under 2018 kommer en ventilationsrengöring att utföras, utöver det finns i nuläget inga beslut om kommande underhåll inom närtid (kontrollerat 5/1-17). I föreningen finns gemensamt ett cykelrum, ett barnvagnsrum och ett grovsoprum i källaren samt en härlig innegård som när vädret tillåter har trädgårdsmöbler och grill för gemensamt bruk. 

Mer fakta

Adress: Birkagatan 17

Avgift: 1 634 kr/mån

Avgiften inkluderar: Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbudet)

Antal rum: 2

Boarea: 37 kvm enligt föreningens information

Våning: 3 av 4

Hiss: Ja

Lägenhetsnr Brf: 32

Andelstal: 2.7108 %

Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet

Byggnadsår: 1904

Uppvärmning: Fjärrvärme

Se mer