Birger Jarlsgatan 107

3.5

 rum och kök, 

79 kvm

6 995 000

 kr

/bud

Budgivning pågår

Högsta bud
6 995 000 SEK
Budhistorik
  • 16 995 000 SEKBudgivare 12021-06-14 10:52
Pris

6 995 000 kr

Boarea

79 kvm

Rum

3.5

 rum och kök

Pris/Kvm
88 544 kr
Avgift

3 709 kr/mån

Våning

BV av 5

Visning
mån 14/6, 17:00–17:30
Föranmälan uppskattas
Dela
Share on facebook
Facebook
Share on email
Mail
Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Område:
Vasastan/Östermalm
Församling:
Engelbrekt
Boarea:
79 Kvm (Enligt föreningens information)
Rum:
3.5 rum och kök
Lägenhetsnr LMV:
1101
Byggnadstyp:
Flerfamiljsfastighet
Byggnadsår:
1884
Förråd:
Vindsförråd
Våning:
BV av 5
Hiss:
Ja
Tv- internetutbud:
ComHem & Stockholms Stadsnät
Avgift:
3 709 kr/mån
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten, Bredband
Energistatus:
Utförd
Energiförbrukning:
143
Energiprestanda:
143 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Ingemar 5
Org.nr:
716416-4282
Interiör

På Birger Jarlsgatan i gränslandet mellan Östermalm och Sibirien, återfinns denna charmiga sekelskifteslägenhet i etage belägen i gårdshus med lugnt läge och trivsam villakänsla mot grönskande gård. Här ges en social planlösning med kök och sällskapsdel på nedre plan med rogivande sovrum och en mer privat del på övre våningsplan med goda förvaringsutrymmen. Fina originaldetaljer bevarade som högresta fönster med djupa nischer, höga golvsocklar, vackert trägolv och en stilfull färgsättning genomgående med modernt kök.

Avhängningsvänlig hall med gästtoalett och god förvaring från stilfull garderob i grå kulör välkomnar. Vidare leds du in till såväl kök och matplats som sällskapsdel. Sällskapsrummet vetter med två högresta fönster mot föreningens grönskande innergård och ger plats för stor soffgrupp med tillhörande möblemang samt trapp upp till ovanvåning.

Kök går i modern känsla med enhetlig grå färgsättning som garderob i hall. Släta luckor ramas in av en påkostad, vacker bänkskiva i grön marmor på bänk och vägg med svart blandare. God arbets- och förvaringsyta, maskinellt utrustat med kyl/frys, spishäll, ugn, fläkt samt diskmaskin. Matplats för 4-8 personer.

På övre våningsplan ges en social hallyta invid trapp som passar utmärkt för arbetsplats med garderob som löper längs hela väggen från golv till tak. Två sovrum vetter här mot innergården med varsitt fönster som delas av med modern, spröjsad industrivägg som enkelt går att göra till ett sovrum. Vidare leds du in till det stora rogivande sovrummet med plats för stor dubbelsäng och möblemang. Här finns även en tidigare entrédörr som går att öppna upp och som leder ut till trapphuset.

Badrum är beläget invid, helkaklat i vitt med klinker på golv. Utrustat med badkar/dusch, tvättmaskin, handfat med belyst spegelskåp samt WC-stol.

Från denna adress bor du i gränslandet mellan Östermalm och Vasastans populära Sibirien med närhet till Brunnsviken och Hagaparken. Runt hörnet finner du några av Stockholms bästa restauranger med Michelinbelönta Agrikultur, italienska Santo eller nyöppnade vinbaren E&G med stort utbud av naturviner i form av egenimporterade guldkorn, ekologiska råvaror och trivsam atmosfär. Med kort promenadavstånd når du såväl Odenplan som Jarlaplan och Stureplan.

Förening

Brf Ingemar 5 är en välskött s.k. äkta bostadsrättsförening som bildades 1977 och upplåter 27 lägenheter med bostadsrätt fördelat mellan ett gatu- och gårdshus samt innehar 2 lokaler med hyresrätt. Kabel-TV och bredband levereras via ComHem samt Stockholms Stadsnät.

Föreningens medlemmar disponerar gemensamt en trivsam och grönskande innergård med parkkänsla där utemöblemang och grill finns att tillgå samt cykelställ och lekstuga för barn. I källaren återfinns en fullt utrustad tvättstuga samt cykelrum, barnvagnsrum, snickarbod och vinförråd med plats för 100 flaskor som kan hyras för 100 kr/månaden.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd.

Fastighet

Fastigheten uppfördes 1884. Utförda renoveringar och underhållsarbeten i urval;

1978 - Totalrenovering av fastigheten

1978 - Stambyte

1978 - Byte av elstigare

2009 - Renovering av tvättstuga

2014 - Målning av källare

2014 - Renovering av innergård

2015 - Installation av fiber till alla lägenheter

2015 - Nytt passer- och porttelefonsystem

2016 - Installation av bergvärme

2016 - OVK-besiktning

2018 - Besiktning och spolning av stammar

2018 - Fönsterrenovering

2019 - Målning av trapphus och dörrar

Läs mer
Alternativ planritning

Ansvarig mäklare

Niclas
Behrer

Intresseanmälan

    Jag samtycker till att Behrer registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl. Läs mer om vår Dataskyddspolicy